9 месеца до изборите: Как ще завърши сблъсъкът между власт и опозиция?

Политическият дебат пострада много, смята Стойчо Стойчев
11 юни 2020 22:12, Красимир Ангелов
17

Остават 9 месеца до парламентарните изобри у нас. Как ще завърши сблъсъкът между власт и опозиция и каква роля ще имат новите играчи на политическата сцена?

"Идеално време партиите да узреят за по-нормален следващ парламент. Много пострада през последните 1-2 години политическият дебат. Изнесе се на плоскост, която няма общо с политическото - лични нападки. Това има деморализиращ ефект върху хората. Масовият гражданин започва да си мисли, че политиците се занимават с лични нападки и пиар акции, но не и със съдържателни неща. Затова хората започват да си мечтаят за митични държавници, които не са политици, което ни тласка в други опасни води", заяви политологът доц. Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че колкото повече са новите играчи, толкова по-малки шансове имат съвкупно те. Вотът на недоволните от сегашните партии в НС щял да се разпилее, смята доц. Стойчев.

В предаването "Денят ON AIR" политологът отбеляза, че не е ясно дали Мая Манолова  ще реализира подкрепа на парламентарния вот и ще повтори своя резултат от балотажа на кметските избори в София. Стойчев обяви, че не смята, че шансовете ѝ са големи.

"Само Слави Трифонов като дойде... Да видим дали в крайна сметка ще участва. Има между 400 и 700 хил. души, които отиват да гласуват само когато има някой известен на сцената. Въпросът е дали той ще успее да ги мобилизира", изтъкна доц. Стойчев.

Запитан за бившия втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, политологът посочи, че неговата лоялност е неговият най-силен компонент. А ако тръгне да прави политически проект, щял да остане разочарован, защото щял да види, че няма тази харизма, която смята, че има.

Доц. Стойчев не допуска вариант подобен проект на Цветанов да бъде патерица на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
7
 
! Отговори
гласувам преди 3 години
Божков премиер. Гласувам веднага
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сблъсъкът ще завърши с мощна победа за Герб, и техните коалиционни партньори от ОП, и техните коалиционни партньори от БСП, и техните коалиционни партньори от Воля! Опозицията в лицето на Народа ще претърпи поредното поражение.
11
6
 
7
 
! Отговори
все тая преди 3 години
С избори и без избори сами ще се изберат ***! Султана да идва и да ни спасява!
10
2
 
10
 
! Отговори
каква опозиция? преди 3 години
До АнонименТе загинаха и останаха само комунисти без опозиция! Все за едни и същи гласуваме!Ако не гласуваме - те сами ще се изберат!
9
4
 
7
 
! Отговори
Герб на боклука преди 3 години
До РеалистНеговите господари сами ще го погубят изчерпан и изстискан като лимон! *** на БКП
8
9
 
4
 
! Отговори
майка Турция ни зове преди 3 години
Тя ни кърмеше цели 500 години и оцеляхме като нация благодарение на султана!Платените руски историци ни отбиха и откъснаха! Превърнаха ни в руски еничари!
7
10
 
2
 
! Отговори
Вечно БКП преди 3 години
Пребоядисаните комунисти и тяхната агентура във всички партии ще надделеят!Освен турско друга алтернатива на благоденствие няма и няма да има!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще завърши сблъсъкът между власт и опозиция?Като челното сблъскване на две БМВ-та на селска магистрала.
5
13
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ами много ясно как, както винаги досега. С категорична победа на ГЕРБ.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При всички случаи не добре.
3
5
 
15
 
! Отговори
много интересно преди 3 години
И коя е тая "опозиция",че нещо не я виждам!?И с кого се бори,ако не е тайна!?И кви са тия алабализми за люта политическа борба!?Тук и Герб,и БСП са си комунисти,отдавна са се ояли от властта,и пробутват на ахмаците своите циркаджилъци!Нищо повече!
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето на политмафията изтича.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са във властта ,бат Стойчо , тия за "некаква" опозиция ги разправяй сам на себе си,от 1944год та до наши дни едни "револцюнери" правят всичко възможно да прикриват некадърността си с лозунги и да ограбват народа си...за това над две трети от свестните хора на този народ за емигранти в чужди страни ..ако имаше реална опозиция ,то е имало , ама е избита, този неоспорим факт нямаше да съществува ... взели си хонорара