Джамбазки в ЕП: Не наливайте пари в НПО, които маргинализират ромите!

Важно било всеки да спазва законите и да се съобразява с морала
54
Джамбазки в ЕП: Не наливайте пари в НПО, които маргинализират ромите!
Снимка: ВМРО

За нас в България е важно всеки да спазва законите на държавата и да се съобразява с моралните ценности, които българското общество проповядва. Всичко друго е груб, престъпен популизъм, категоричен е българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Повод за неговата реакция е заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП от миналия четвъртък, на която беше обсъден проектодоклад относно прилагането на националните стратегии за интеграцията на ромите и съществуващата рамка на ЕС за борба с негативното отношение към хората от ромски произход, изготвен от Ромео Франц (Зелените/ЕСА, Германия).

В своя доклад представителят на Зелените/ЕСА в ЕП призовава стратегията за интеграция на хората от ромски произход след 2020 г. да включва правно обвързващи цели за държавите членки, както и механизъм за мониторинг на равнище ЕС, за да се избегне злоупотребата с финансови средства и да се следи системната дискриминация.

Българският представител в ЕП и член на групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки внесе предложения за промени на предложения доклад.

Според предложените изменения резолюцията на ЕП трябва ясно да заявява, че хората с цигански произход живеят в маргинални и много лоши социално-икономически условия в Европа по свой избор. С отказа им да спазват разпоредбите на страните членки те саботират опитите да бъдат напълно интегрирани в техните общества.

Джамбазки не е съгласен и с твърдението на докладчика, че „постоянен и структурен антициганизъм продължава да съществува на всички равнища на европейското общество и че той се проявява ежедневно“, съобщиха от ВМРО.

Той категорично отхвърля идеята на своя германски колега Франц за разработването на Директива за равните възможности и приобщаването на хората с ромски произход – законодателен акт със задължителен характер за Европейския съюз и неговите държави членки.

Според него ЕК трябва да проведе консултации преди да взима решения за разработване на допълнителни политики за равенство и приобщаване на хората в Европа, поставяйки борбата срещу бедността на преден план.
Съгласно предложените от българския представил промени, осигуряването на подходящо финансиране за прилагането на националните стратегии за приобщаване за хората с ромски произход след 2020 г. от местните, регионалните и националните бюджети на държавите членки не трябва да им бъде вменявано като задължение.

Освен това държавите членки трябва да гарантират, че разпределените средства по такива и сходни програми се изразходват правилно и не се използват неправомерно от НПО-та, подкрепящи правата на хората от ромски произход, каквато е порочната практика до момента. Джамбазки още счита, че трябва да бъде премахнат текстът, с който се призовава държавите членки официално да признаят антициганизма като конкретна форма на расизъм срещу хората с ромски произход и да развият и приложат конкретни и ефективни превантивни и корективни мерки срещу него на всички равнища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: ромиВМРОНПОДжамбазки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този защо се казва Джамбазки,нали е голям българин ,защо носи тази турска фамилия?Толкова му е българщината на тоз,колкото и отговорността към законите преди да шофира пиян.Няма срам,морал и достойнство .
34
3
 
3
 
! Отговори
Джамбаз ефенди преди 3 години
Наливайте пари в МВРО, защото те раздават на ромите. По време на избори.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Негативното отношение не идва от нищото. За да изчезне то, трябва да се борите не с тези, от които то излиза, а с тези, които са го предизвикали, поне в нашия случай.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Бъди рахат, вече и там го правят, макар че ка.туните им не успяват да просъществуват дълго време. Но те пак опитват някъде на друго място.Нали знаеш какво стана в Париж и на други места във Франция? Обиталища тип ка.туни и гета от бидон-вили никнат на най-неочаквани места. И в Германия ги чака същото. Тепърва историци и социолози ще правят горчиви изводи относно лудориите на Меркел през последното десетилетие и на Митеран през 80-те години.
31
0
 
5
 
! Отговори
Изпитан метод преди 3 години
Со кротце, со благо и со малце кьотек.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...слава богу ,че преди да го хванат пиян зад волана не неше направил мякакво ПТП,но ако беше направил и неше отнел невинен човешки живот.Амирален е този....отвсякъде
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително нагъл представител на българската политическа каста.В Япония министърът на транспорта се самоубива само защото някакъв си влак закъснява с няколко минути от разписанието,а ние в България си ги търпим.Всъщност проблема не е само в нас народа(макар,че и ние сме виновни),а в морала на тези хора.Ето този е представител на точно онези аморални политици (които са в изобилие при нас)Изпокри се половин година за да забравим какви ги вършеше и сега пак на сцената...
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този германец съгласен ли е ,една тумба роми да се заселят където си харесат в Германия и да си построят незаконна къща или колиба,все едно,да си прекарат незаконно ток и вода,да не плащат за нищо и да претендират за децки,помощи и всякакви други екстри.Ако-да,да си ги вземат там и да им осигурят такива условия.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В случая Джамбазки е прав.
26
1
 
5
 
! Отговори
Ако преди 3 години
продължаваме да си отглеждаме роми и други малцинства след някоя и друга година, като станат мнозинство ще започнат да събарят паметниците на Ботев и Левски, защото са расисти. Ще стане като в Америка.
25
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До ГерманецПробвали сме? А вие?Апропо, из Европата имате ли идея как "пускат" в квартира? Бял човек с работа и образование имам предвид. Щото и това сме пробвали.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как лъжете хората, че от вас нещо зависи бе Брюселски зелки и докато се огледаш и станало ромска държава.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, Пелоси ли си, Лесбоси ли си, харпия досадна, изнасяш ли революция за Европа? Малко ти остава още и в пряк, и в преносен смисъл.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този натрупа пари в Брюксел с ромския проблем, а ние тук патиме от него !
21
0
 
3
 
! Отговори
Някой друг преди 3 години
А, наздраве
20
1
 
7
 
! Отговори
защо преди 3 години
Германец,1. Никой никъде не те пуска! Отиваш на оглед. Ама и теб оглеждат. 2. Никой никъде не дава работа! Отиваш на интервю. Ако те харесат!!! Подписваш договор с пробен период!!! И ако не ставаш те изхвърлят. Да те питам - ти от с. Герман ли си, та си се писал Германец?
19
9
 
8
 
! Отговори
ЛАЙ.НАР преди 3 години
Какъв "патриот" си ти бе, бръмбар?! Ти и началника ти агент ИВАН, се добрахте до властта с популистки изказвания за да станете патерица на Тиквун. Изпълнихте ли предизборните обещания, ммм?! Или ти е добре сега дето си се кротнал с голямата заплата. Ако имаше достойнство щеше сам да си подадеш оставката заради шофиране в пияно състояние, а не да ти подменят кръвната проба, цър*вул такъв!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не се ли счита за предателство да пледираш други да ти решат проблемите, кой да дойде да им спре парите ? Не сте ли вие с хунтата тези дето да ги изгоните ? Соpoсоидката Урсула ли да дойде да реши тоз проблем ?
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали сте слушали изказвания в Европейския парламент на този ба'стун Джамбазки, но той само излага страната ни и заради него и такива като него не ни взимат на сериозно.
16
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали сте слушали изказвания в Европейския парламент на този *** Джамбазки, но той само излага страната ни и заради него и такива като него не ни взимат на сериозно.