Джамбазки в ЕП: Не наливайте пари в НПО, които маргинализират ромите!

Важно било всеки да спазва законите и да се съобразява с морала
54
Джамбазки в ЕП: Не наливайте пари в НПО, които маргинализират ромите!
Снимка: ВМРО

За нас в България е важно всеки да спазва законите на държавата и да се съобразява с моралните ценности, които българското общество проповядва. Всичко друго е груб, престъпен популизъм, категоричен е българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Повод за неговата реакция е заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП от миналия четвъртък, на която беше обсъден проектодоклад относно прилагането на националните стратегии за интеграцията на ромите и съществуващата рамка на ЕС за борба с негативното отношение към хората от ромски произход, изготвен от Ромео Франц (Зелените/ЕСА, Германия).

В своя доклад представителят на Зелените/ЕСА в ЕП призовава стратегията за интеграция на хората от ромски произход след 2020 г. да включва правно обвързващи цели за държавите членки, както и механизъм за мониторинг на равнище ЕС, за да се избегне злоупотребата с финансови средства и да се следи системната дискриминация.

Българският представител в ЕП и член на групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки внесе предложения за промени на предложения доклад.

Според предложените изменения резолюцията на ЕП трябва ясно да заявява, че хората с цигански произход живеят в маргинални и много лоши социално-икономически условия в Европа по свой избор. С отказа им да спазват разпоредбите на страните членки те саботират опитите да бъдат напълно интегрирани в техните общества.

Джамбазки не е съгласен и с твърдението на докладчика, че „постоянен и структурен антициганизъм продължава да съществува на всички равнища на европейското общество и че той се проявява ежедневно“, съобщиха от ВМРО.

Той категорично отхвърля идеята на своя германски колега Франц за разработването на Директива за равните възможности и приобщаването на хората с ромски произход – законодателен акт със задължителен характер за Европейския съюз и неговите държави членки.

Според него ЕК трябва да проведе консултации преди да взима решения за разработване на допълнителни политики за равенство и приобщаване на хората в Европа, поставяйки борбата срещу бедността на преден план.
Съгласно предложените от българския представил промени, осигуряването на подходящо финансиране за прилагането на националните стратегии за приобщаване за хората с ромски произход след 2020 г. от местните, регионалните и националните бюджети на държавите членки не трябва да им бъде вменявано като задължение.

Освен това държавите членки трябва да гарантират, че разпределените средства по такива и сходни програми се изразходват правилно и не се използват неправомерно от НПО-та, подкрепящи правата на хората от ромски произход, каквато е порочната практика до момента. Джамбазки още счита, че трябва да бъде премахнат текстът, с който се призовава държавите членки официално да признаят антициганизма като конкретна форма на расизъм срещу хората с ромски произход и да развият и приложат конкретни и ефективни превантивни и корективни мерки срещу него на всички равнища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: ромиВМРОНПОДжамбазки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
6
 
! Отговори
До Преложение преди 3 години
По минусите се разбира колко соросогада са във форума и как лицемерието им е безгранично, проклети да са те и децата им
14
1
 
10
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Значи ще отваряме старите разпоредби и закони отпреди 1989г които прашасват във библиотеките,архивите и да почваме.Те по соца знаеха как се интегрират разни ми там ,,египтяни,,
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дженд ти си в коалиция с баш ромите и НПО-тата.
12
10
 
0
 
! Отговори
учуден преди 3 години
вместо празните приказки на въпросния евродепутат щеше да е по-добре да прочетем нещо във връзка с пакета мобилност.
11
3
 
14
 
! Отговори
Германец преди 3 години
"хората с *** произход живеят в маргинални и много лоши социално-икономически условия в Европа по свой избор"Пусни ромско семейство под наем в твой апартамент. Дай им работа в твоя фирма. Ко? Не искаш? Е по чий избор не става работата тогава?
10
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жънбазки падни на колене и им се помоли, може да им измиеш и краката.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да си ги вземат немците всичките от Европа там и да си ги спонсорират както си искат, иначе най-много реват от българите, ама не кои българи, ами тези със сините венци. Жилище не можеш да намериш там от тези пирати, взизат в къща и излизат от обор! Да си ги интегрират там, при нас 500 години живеят на аванта. Все едно да интегрират арабелите. Не бачкат там, по-цял ден по заведенията с наргилета и взимат 3/4 бондара за стадото от 10/15 деца от 3 жени.
8
9
 
10
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Джамбазина ще налива пари само в алкохол и надарени младежи ,ако зависи от него.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или се хващат в ръце или ние хващаме тоягата. Стига с този расизъм, той се използва единствено за да се наказват белите нормални хора. Никой не им е длъжен на ромите, да се образоват и да работят, никакви привилегии, никакви компромиси, никакви подараци за тях и една не малка част от тях ще се интегрират реално, а не само на хартия.
6
1
 
26
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тия европейски либерасти докога ще бъркат криминализъм с расизъм !? Си,ганите са мразени не просто заради факта, че са си,гани, а заради нещата, които вършат - това е не расов, а чисто морално-криминален фактор ! Които от тях се държат както трябва, са приети от нашето обществом и се интегрират напълно успешно !
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много точно.
4
11
 
15
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Клоун
3
9
 
15
 
! Отговори
Пепин преди 3 години
Най-накрая управляващи националисти, които знаят какво да правят! Силна армия-силна България.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наливайте пари в колекторски фирми!А, и за фурми трябва да има.
1
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татарин.