Очаква ни радикален сблъсък между премиера и президента на изборите

Защо издръжката на НСО е колкото тази на Софийския университет?
18 юни 2020 18:30,
157

След като бе разпространен аудиозапис, за който се твърди, че се чува Бойко Борисов, се появиха и снимки от резиденция "Секвоя" - от спалнята на премиера. Предстоят проверки на прокуратурата. Борисов събра представителите на ГЕРБ в централата, като заяви, че атаките са в контекста на предстоящите избори.
Още по темата

Обвинени бяха хазартният бос Васил Божков, президентът Румен Радев, Цветан Цветанов и опозицията. Социологът Цветозар Томов определи атаките срещу властта като "знак за увеличаващото се политическо напрежение в страната".

"Главният въпрос, на който обществото трябва да получи отговор, е доколко тези изнесени компромати отговарят на истината. Остава да се надяваме, че прокуратурата ще си свърши работата", каза той за Bulgaria ON AIR.

Социологът отбеляза, че радикален сблъсък между президента Радев и правителството ще има на парламентарните избори.

"По един или друг начин позицията на президента ще се възпроизведе от повече опозиционни политически формации. От изхода на този сблъсък ще зависят и шансовете на Радев да спечели втори мандат на следващите президентски избори", коментира Томов в "България сутрин".

Борисов се оплака от президента: Следи ме с дрон!

По думите му би било "еднакво срамно за страната да се окаже, че премиерът би могъл да е шантажиран по такъв начин, както и че премиерът е извършил част от нещата, които се приписват".

Томов е на мнение, че започналата война може да е предвестник на политическа криза и предсрочни избори, но може и да продължи до следващите редовни парламентарни избори.

"Тази компроматна война няма да доведе до някакво тотално разместване на политическите пластове в страната", обясни той.

Според социолога Националната служба за охрана (НСО) не би трябвало да разполага с толкова големи ресурси.

"Издръжката на Националната служба за охрана е почти равна, ако и не по-висока, на издръжката на Софийския университет. Това не е нормална ситуация за една демократична страна", каза Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
2
 
! Отговори
Бати майката преди 3 години
Направете банкнотите от 500 Евра с размерите на Монополи банкнотите... шкафовете преливат, нЕма место... *** ти кеша ***. Намалете ги малко.. шти ей ба централните банки, ка ви го набутвaм с 200... палячовци и пyтки
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И гербаджиите и придворната им журналистика (по-голямата част е такава) са се втурнали да лъскат образа на премиера слънце. Мисирките си знаят работата, ще поработят яко.
22
16
 
9
 
! Отговори
Резидентът преди 3 години
Да си взема дрона и Деса Стюардеса, да си се качва на Грипена и да си ходи в Москва.
21
5
 
14
 
! Отговори
Прааосъдие преди 3 години
Преди разследване и доказване на вина само истинските виновници си позволяват да обвиняват публично някого и е абсурдно че дори президента е обвинен по безпочвени предположения без факти и доказателства за следене с дрон и без доказана вина т.е лъжливо наклеветен с недоказани обвинения от премиера, което не само че не е морално нито достойно поведение на политически лидер, а клевета- е престъпление срещу правосъдието и президентът има право да си търси правата.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафиотите, перачите на пари, терористите и данъчните измамници събират банкнотите от 500 евро, защото те са лесни за укриване и транспортиране. Това става ясно от доклад на Националната банка на Италия. Цели 6 милиона евро се побират в торба за съхранение в нощен сейф, а 10 млн. евро - в 45-сантиметрова кутия за депозит в сейфа, обяви централната банка във вътрешно проучване, с което разполага Bloomberg News.
19
4
 
11
 
! Отговори
СЪМНЕНИЯ преди 3 години
Имам сериозни резерви, че това е истинското шкафче на Баце... Ако е негово, тогаваКЪДЕ Е БЕЛОТО?!
18
0
 
0
 
! Отговори
Защото преди 3 години
всички там са професори, а в СУ има и доценти.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според статията значи и престъпник да ни е премиер пак него ще изберем защото няма кой друг другите също били престъпници хахаха е това е
16
10
 
17
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
Бокьо, всички сме зад теб на изборите! За да те изритаме!
15
4
 
7
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
Баце го пуснаха по пързалката. Аз нямам съмнение, че спи като Тони Монтана и разпуска с *** (да не го цитирам). Баце е , врял и кипял през целия преход. Баце е лицето на прехода.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурен съм, че европейските посланици вече имат копия и службите в други европейски страни ще си направят собствени анализи на автентичността на записите. Там Борисов беше говорил как бил "им го ***" на европейските лидери и други простотии от тоя род. Ако са сигурни, че действително Борисов е произнесъл тази тирада, едва ли ще му го простят, дори публично да не кажат нищо.
13
3
 
11
 
! Отговори
Малко късно преди 3 години
Сега ли се усетихте, че бюджета на НСО е по-голям от този на СУ?Кога цъфнаха 500 евровите пачки из шкафа на патрона ви?
12
3
 
13
 
! Отговори
Taка ША а. преди 3 години
Докато издръжката на НСО е по-голяма от тази на СУИ Докато в спалнята на Бойко има пари, достатъчни да вдигнем пенсиите с 5-10 лв, Държавата ще кърви и страда.... Много жалко, но факт.
11
8
 
17
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Бойко повече на избори няма да участва! Той е пътник !!!
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да седнат двамата в едно студио и да речем в предаване Стани богат ( верно за боко няма тръпка за 100 хил лв - една пачка от шкафчето..ноо).. двамата отговарят независимо.....!!! И ще лъсне една истина крал-ят е гол и прзт !! Да ги попитат по матем,физика,география....езици !!Каква конкуренция може да е пожарникар на пилот!!..боко олицетворява 80-те %!! С тези пачки..колко гласове купува,а??Боко е...гротеска, мънки но ...дебела
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този какви ги говори? Президентът няма да се явява на парламентарни избори.
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това със записите тон даде лично главния прокурор с подслушването на президента. Самото подслушване на президента е едно престъпление и разпространяването на записите е второ престъпление, за които в НК са предвидени наказания. Защо прокуратурата не разследва тези случаи и да се изясни дали главния прокурор има индулгенция да върши безнаказано престъпления? Сега виждам, че по друг начин реагират на записите на Борисов, което е двоен стандарт.
7
3
 
8
 
! Отговори
petrov преди 3 години
ПРОСТО никога не е била демократична държава
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моят дрон е по-добър от твоя дрон..
5
3
 
17
 
! Отговори
123 преди 3 години
И защото издръжката на НСО е по-голяма от тази на СУ, ще правим втора служба за охрана? Ги ди маймуни...