Проектът АЕЦ "Белене" имал бъдеще благодарение на Борисов

Три световни лидери в енергетиката се обединиха, за да участват в него
77
Проектът АЕЦ "Белене" имал бъдеще благодарение на Борисов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова приписа евентуалната реализация на проекта АЕЦ "Белене" на премиера Бойко Борисов.
 
Тя съобщи пред депутатите,че руската държавна корпорация "Росатом" постигна споразумение за сътрудничество с Framatome SAS (Франция) и General Electric Steam Power в рамките напроцедурата за избор на стратегически инвеститор за атомната централа.
 
"Обединяването на усилията на тези три световни лидера в областта на ядрената енергетика е ясен знак, че процедурата за избор на стратегически инвеститор ще е много оспорвана, а тези три компании вярват в този проект и възможността за реализацията му става все по – осезаема", посочи Петкова.
 
Според нея това е ясен знак, че компаниите имат доверие в България.
 
"Основна роля, за да се стигне до това обединение има и премиерът, който със своите усилия и своята репутация, която има в международната общност вдъхва доверие. Без честното, обективно и партньорското отношение на премиера, нямаше да се похвалим с такъв резултат", похвали тя Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
0
 
! Отговори
Пак същия преди 3 години
Реакторите не ги ли плати Борисов?Проекта не се ли проучи и не се ли доуточни с руснаците и останалите световни компании?!Кат си толкоз умен,защо не попитахте Станишев или Царя или Доган,те защо не започнаха и не направиха проекта,както ГЕРБ направи със Ф16, с магистрала Хемус?!Почнаха с тия проекти,финансираха ги и ги приключиха!Дори друго правителство да дойде,само трябва да проконтролира нещата,а не да си скубе косите и да се чуди от къде да плаща милиарди заради чужди сметки?!
61
2
 
0
 
! Отговори
ДО 69ТИ преди 3 години
Ама добре че се е родил Бойко,та да ви е крив за всичко?!Ами той наистина наследи гьол и някакви си реактори напоръчани от червените крадци като че ли са 2 кила домати ,а не неща дето струват милиарди?!Ти какво очакваше? Комунегите напоръчаха яденето и пиенето,посвиха каквото можаха,а Бойко да се тирка да им прави проектите?!Защо твоите любимци не платиха милиардите до край и да бяха направили проекта необратим,че да задължат и Бойко да им го прави,ами се гуцнаха и ха да те видим що за юнак си?!
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов дрънкаше за гьол, когато почти цялата инфраструктура бе направена, а на всички снимки се виждаха 6-7 крана! Прави всичко възможно да ликвидира проекта, руснаците ни съдиха и взеха доста пари от народеца, благодарение на Бойко. Завалията ходи в Сочи да се подмаже на Путин, нахвърли се да го целува, но джудистът го отмести елегантно. Резил!А сега заслугата - негова!Аман от калинки!
59
2
 
1
 
! Отговори
БГ строител преди 3 години
Ще строим Белене.
58
2
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
След толкова мощни на БМБ, хвалбите на счетоводителката назначена от БМБ за ЕНЕРГИЕН министър няма да хванат дикиш!Напразни са усилията госпожо да МУ бършете *** на тоя провален отвсякъде премиер!Я да си ходи!
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обединяването не е постижение а провал.Вместо конкуренция и сваляне на цени, тези са се разбрали да вдигат и да делят резултата.Това му е "постижението" на Борисув.
56
2
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Нещо се обърках, преди време не беше ли именно от това правителство спряно всичко, че и платени големи неустойки на Руската фирма.Сега изведнъж проектът е целесъобразен.Сигурно съм станал шизофреник.
55
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЕЦ БелеНЕ си остава същата корупционна продънена каца, независимо кой се е хванал на хорото
54
9
 
5
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 3 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 4 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
53
9
 
5
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Народът не гласува ли такъв АЕЦ да не се строи???
52
5
 
3
 
! Отговори
Свищов и Белене преди 3 години
имат нужда от този проект, иначе са kaputgegangen.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЕЦ Белене вече е американско-френско-руски проект.Психодесните, русофобите, евроатлантиците ще трябва да млъкнат по нареждане от САЩ.
50
2
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Липса на недостиг е фантастичен израз. Ще го запомня.
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40 годишен строеж на АЕЦ може да предизвика здравословен смях
48
3
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Според нея това е ясен знак, че компаниите имат доверие в България. Ама разбира се, как няма да имаш доверие когато в една държава корупцията е от долу до горе по вертикала, и те ЗНАЯТ че Борисов или следващ друг премиер ЩЕ ПОДПИШЕ договор за ДЪРЖАВНИ гаранции при изкупуването на електроенергията, примера с американските Марица 1 и 3 е фрапиращ, но това е едната беда, другата е че ЕК ще ни глоби за липса на КОНКУРЕНЦИЯ, просто това правителство трябва да отиде в небитието.
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на Путин ще имаме АЕЦ Белене.Теменужка беше против, Герб беше против, психодесните бяха против.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трите компании строят заедно в Европа, Азия. АЕЦ Белене се строи благодарение на Путин, който осъди България да плати реакторите.АЕЦ Белене беше спряна, не искаха да плащат реакторите на Русия.Путин ги накара да платят реакторите, а те искаха да ги продават на Иран, на Русия.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проектът АЕЦ "Белене" имал бъдеще благодарение на БорисовПроектът АЕЦ "Белене" имал бъдеще благодарение на Борисов"ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАКой го спря ПО НАРЕЖДАНЕ!!!
44
8
 
3
 
! Отговори
Нова АЕЦ не е нужна преди 3 години
По време на комунизма когато работеха и 6-те реактора на АЕЦ Козлодуй в България постоянно не достигаше тока и постоянно го спираха, сега само с 2 реактора въобще нямаме проблеми с тока и даже изнасяме ток. Нова руска АЕЦ въобще не ни е нужна поради липса на недостиг на ток. Руските под.логи обаче искат нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Борисов,нали обявихте "Белене" за гьол? Нали казахте, че там централа няма да има? А сега се хвалите /чрез глашатаи естествено/,че благодарение на Вас има бъдеще. А какво бъдеще? Може би ще зарибявате гьола?Тази централа вече трябваше да работи.