Борисов: Мазнинката на държавата изтънява, догодина светът ще е в тежка криза

Усещам народа, това и враговете ми го признават, заяви премиерът
20 юни 2020 14:36, Елка Василева
411
Борисов: Мазнинката на държавата изтънява, догодина светът ще е в тежка криза
Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Догодина светът ще влезе в много тежка криза и народът няма да може да я понесе, ако не сме единни като нация. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща на актива на ГЕРБ в Стара Загора.

„Коронавирусът е нещо, с което сега се шегуваме, защото вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, но той съществува. Някои казват, че ние всяваме страх. Не знам не трябва ли да ги съдят затова. Вчера СЗО казват, че вирусът става по-смъртоносен и опасен – втора вълна“, каза Борисов.

Още по темата

„Без германската и европейската икономика да стартира, нашите 250 завода само в машиностроенето и автомобилния клъстер няма да кого да работи. Мазнинката на държавата от това, което сме съхранили, изтънява. Това са грантове и заеми, които следващите поколения трябва да връщат, защото безплатни неща няма“, каза още премиерът.

„Ние се движим по ръба. Усещам народа, това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората, че не могат да издържат и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави. Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе“, обясни Борисов.

„За тази година имаме още пари от миналата и харчим много умерено, стискаме и слагаме парите на правилните места. Догодина светът ще влезе в много тежка криза. Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите“, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,ти гледай,мазнинката,по филийката ти ,да не изтънее,че тогава става лошо.
325
1
 
6
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 3 години
Мазнинка? Аууу какъв речник за премиер! Колко съм потресен! И като се покаже и небръснат по дънки и говори развален български и английски. Роден е за ватман. Както обича и да псува, е най-подходящата за него професия. Все за магистрали приказва.
324
2
 
5
 
! Отговори
Честно преди 3 години
А Бойко твоята шия не е от туршия. Следващият път да те снимат дронове в банята, докато се къпеш. Българите искаме да знаем оная ти работа дебела ли е?
323
1
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Мазнинката на държавата изтънява но на Тиквата многократно се увеличава!!!!!!
322
3
 
3
 
! Отговори
Сервитьор преди 3 години
Почвайте да учите java, python, javascript или sql. Само в айти сектора няма криза и заплатите не падат! Аз за 16 месеца яко учене на java сега вземам 3400 чисто и си работя на канапето няма вирус,няма мирус, а нашата компания дори търси още хора сега.. почвайте интернет е пълен с безплатни видео уроци и онлайн академии. Избирайте - програмиране или гладна смърт!П.С. на 42 г. съм бивш сервитьор
321
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм му фен-но трябва да призная,че тук е прав.
320
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама ние сме страшно единни като нациа! Има едни хора, които си скъсват *** от бачкане в България, плащат си данъци и биват *** като мръсни скотове за това, с всякакви средства от управлението. Има и едни други българи в чужбина, дето плюят наред българите тук, но като се разболеят си идват в България, за да заразяват децата ми и да се лекуват с моите лични здравни СОЛИДАРНИ вноски и после пак да плюят в лицето ми. Като се излекуват пак ще избягат навън и пак ще ме плюят, колко съм ***.
319
12
 
2
 
! Отговори
Запозната преди 3 години
Г-н Борисов е втори Левски! Оная работа трябва да му целувате и ядете за всичко което ни е дал. Той ще се справи и с вируса и със всичко.
318
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов,Защо толкова лесно свалихте мерките, кой и какво ви принуди? Какво правим с обявените за следващите дни и месеци концерти на открито и закрито в София и страната? Ще се допусне ли, заради финансовият интерес и алчност на артисти, промоутъри и билетопродавачи, да се заразят десетки хиляди фенове??? Не е ли по-добре все пак да се изчака за сигурност на всички???
317
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
грантовете се плащат от европейските граждани за бедните българи, но мутрите милионери в републиката на чалгата ги присвояват, заемите се плащат но пак същите ги происвояват
316
2
 
5
 
! Отговори
Кристиан Иванов преди 3 години
Политическата класа? Каква класа си ти бе мутро проста...
315
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държавната мазнинка изтънява,а твоята се увеличава..
314
2
 
8
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
Този или действа "джаста-праста", или върви след събитията.Няма стратегия за нищо, освен облагодетелстване на шайката му.Ако бе на мястото си 100 дни след 13/3/2020 щяхме да разполагаме със стратегия за действие до 2022.Защо ли го търпим още?!
313
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като свършат парите ще извади от нощното шкафче.
312
3
 
9
 
! Отговори
diletant преди 3 години
Не се научи да говори нормално ,***.
311
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка
310
12
 
23
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Няма страшно Борисов !Всички видяхме , че твоята филийка с мас е напълнила чекмеджета и офшорни сметки с тлъсти пачки и злато , явно ще векуваш!Ха да видим до къде ще я докараш !
309
6
 
14
 
! Отговори
8 преди 3 години
За какво дойде в Зарата ? Да ни демонстрира екстрасензорни сиспособности с плашене , че имал вече добросамочувствие , че Цецо небива да се ругае /може да му потрябва /, че враговете му губят от компромати...и ред подобни простотии.Послушната аудитория слушасъс "зяпнали уста "! А не чухме нищо за важните въпроси - бедността , безработицата ,престъпността , корупцията , неговите милиарди ... Няма и да чуем ! 10 години крадене и рушене стигат !Вървете си !
308
8
 
18
 
! Отговори
местен свинар преди 3 години
Инстинктивно хитър е! Намекът е към опонентите - Не ме гонете, всичко е ометено, няма какво да се краде, който вземе властта, ще има проблеми, защото няма пари за раздаване! Не случайно намаляването ДДС за наши хора е до края на следващата година, когато изборите ще са приключили. Прави така, че никой да не иска да ги спечели и сетне пак същите мурафети - пищова, джипката, мисирките, Севда, строежите, перченето, демагогията....
307
16
 
21
 
! Отговори
Бойко вишШиба преди 3 години
Ще се пукате от яд и завист още 2 мандата с Бойко...Ха-ха! Жалки ***.