Борисов: Мазнинката на държавата изтънява, догодина светът ще е в тежка криза

Усещам народа, това и враговете ми го признават, заяви премиерът
20 юни 2020 14:36, Елка Василева
411
Борисов: Мазнинката на държавата изтънява, догодина светът ще е в тежка криза
Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Догодина светът ще влезе в много тежка криза и народът няма да може да я понесе, ако не сме единни като нация. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща на актива на ГЕРБ в Стара Загора.

„Коронавирусът е нещо, с което сега се шегуваме, защото вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, но той съществува. Някои казват, че ние всяваме страх. Не знам не трябва ли да ги съдят затова. Вчера СЗО казват, че вирусът става по-смъртоносен и опасен – втора вълна“, каза Борисов.

Още по темата

„Без германската и европейската икономика да стартира, нашите 250 завода само в машиностроенето и автомобилния клъстер няма да кого да работи. Мазнинката на държавата от това, което сме съхранили, изтънява. Това са грантове и заеми, които следващите поколения трябва да връщат, защото безплатни неща няма“, каза още премиерът.

„Ние се движим по ръба. Усещам народа, това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората, че не могат да издържат и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави. Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе“, обясни Борисов.

„За тази година имаме още пари от миналата и харчим много умерено, стискаме и слагаме парите на правилните места. Догодина светът ще влезе в много тежка криза. Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите“, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
7
 
5
 
! Отговори
naTpuoT преди 3 години
спасете бизнеса, спасете бизнеса... сега яжте бетонни комплекси и автомобилни гуми. изтече Ви времето, вирусът ще свърши останалото.
305
14
 
17
 
! Отговори
РазединителНАнацията преди 3 години
Мазнинката на държавата изтънява,но неговата- не!Поохранил се е.Достатъчно е човек да сравни снимки от сега и преди няколко години.Цялата негова чета- също!Сладко е на държавната софра...
304
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко просто казва че парите свършиха. Ясно му е че времето му изтече. Намек за българите че пак ще трябва да затягат коланите.И дава жокер за следващите управлящи че хазната е празна. На минус. Огромен минус.
303
6
 
18
 
! Отговори
дсб на кълбе преди 3 години
"Мазнинката на държавата изтънява" - ами изваждай от пачките от нощното шкафче ***, стига ги стискал за ккууррвви(и на днес да им такковамм цензурата)! Както върви да нема хляб, с тебе ще стане като с оняа ***, дето казала на гладните французи да ядат пасти...Кръц!
302
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
до 314 " Позитано"! Странджа.Разкрит си! Ходи да спиш бе деде.Герб отдавна е история! Такива като теб само живея с "лаврите" и!-:)
301
3
 
21
 
! Отговори
Бау преди 3 години
За него ще гласуваме!Той е като нас!С прасето е израснал,ял филии с мас.Една книга чел е,аз пък цели двеей тоз юнак искампак да ме...а-аа, о-ооо-уууу, ах-ах- ах.... пак да ме краде.....
300
2
 
13
 
! Отговори
А ко стана преди 3 години
Говориш за ковит 19 и продължаваш за голяма икономическа криза.А бе май има нещо нагласено има вирус идва беднотия .И децата разгадаха световната далавера.Ясно искате частна България мравките да го духат.
299
1
 
3
 
! Отговори
Абе Ристе .... преди 3 години
Що се абиш с тия евраци от ЕЦБ , бе...ха,ха,хаааааааааЯ , си купи малко рубли , па си глей кефа...!ТАМ НЕ ГИ ПЕЧАТЯТ ....АЧИК , САМО НА ТАПЕТИ ГИ ПРАВЯТ!ШЕ ТИ СЕ ВЪРЖЕ МНОГО ЕВТИНО ,БЕ....
298
4
 
3
 
! Отговори
Споко ,бе.... преди 3 години
Всички другарчета са изтръпнали вече..., ама като дойде Кирето на власт у БСП-то , ше го нахрани и напои с един багажник евраци от Сърбия!Цецо дава ,бе.....за народа и Партията -майка.Трайте и се надявайте , като катър за зелена трева!
297
7
 
5
 
! Отговори
МАЗНИЧКО , АМИ... преди 3 години
ВРЕМЕ Е И ПОЗИТАНЦИ ДА ХАПНАТ МАЛКО ОТ ...."ПОСТНАТА ПИЦА"..ХА,ХА,ХААААА...НАЛИ ТАКА...??!ДА ВИ Е СЛАДКО , ДРУГАРИИИИИ......
296
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце , Баце .... 90 % от Народа 30 год сме на Пости и сме изтръпнали ..... да му мислите Вие свикнали на Блажничко ......
295
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвам се че изтънява . Това е единственият начин България и измъченият народ да се отърват от мутри като теб
294
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бре бре. Ти да видиш.Освен 1 секретар на Групировката своя на ЦК на ГЕРБ,икономист,"политик"" финансист" със собствените ни средства платени от всеки нас чрез данъци.Които др Борисов "финансира" къде ли и в какво ли не! Та даже и в "държавни бензиностанции"! Връща времената преди 1989 г които прекрасно помни.И ние ги помним др Борисов! др Борисов се вживява и като " пророк" ?! -:) Леле леле! Много си е повярвал тоя а?!Утре я камилата я камиларя! А ти 'предсказваш бъдещето" ?-:)
293
11
 
5
 
! Отговори
Позитано - НАПОМНЯНЕ преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Нещо много сте пасивни в броя на коментарите! Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарката Нинова и другаря Радев !!!
292
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори няма да чета статията. Достатъчно ми е заглавието. Унищожи България мазният лоен пpocтaк.
291
7
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АМИ ИМА СИ ЧОВЕКА ЕВРАЦИ ....ДЪРЖИ СИ ГИ У НОЩНОТО ШКАФЧЕ !ТАКА ПРАВИЛА И КРУШОВИЦАТА , КАТО ПРОДАЛА ТЕХНОИМПЕКСА ,БЕ...ЩОТО У СЕЛО ВСЕ ТАКА ПРАВЯТ !РАДВАТ СЕ НА ЗАПАДНИТЕ ПАРИ ....ЩОТО НЕ СА ГИ ИМАЛИ ПРИ СОЦИАЛИЗМА!ТОГАВА СЕ РАДВАХА САМО НА ПРЕВОДНИ РУБЛИ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА
290
2
 
19
 
! Отговори
ДИКТАТОР преди 3 години
Вратът на ДИКТАТОРА е като гардероб .Маз хвърчи отвсякъде от тоя дори и от чекмеджето му. Държавата няма мазнина защото този опyka всичко. Не се свършват парите ами тоя знае къде ги е скрил. Пък и не ми пука има ли няма ли пари. Когато имаше пари никой не ми даде и лев. Да се плашат бандитите на ДИКТАТОРА че няма пари защото вече няма да има откъде да Крадат.
289
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е Банкерия. Раздаваме на банките за кредити към хората, даваме 75 милиона лева на ЧСИ, за да гарантират връщането на кредитите с такси, и разбира се с огромни лихви за просрочване. Тоест едното нищо за обикновения човек...
288
1
 
14
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 3 години
-Мазнинката на държавата.....Боже боже боже биже,лелееей леле мале леле... огън е тоя огън...
287
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АлоУУ, нещо за хУтелите пУ мУрИетУ, нещо?!Отвориха ли?!?!Щото туристи НЕМА..........ХА-ХАМасово се отказват резервации от чужбина заради масовото заразяване в БългарияЛакомията да бързат им затри главите...ХО-ХОП.П Има една приказка "Лакомо дупе кръв ака"Има и друга, "Г..ъз глава затрива".Така е в Бг.