Бобоков откровено: Ходатайствах за назначаването на Николай Николов

Аз писах есемесите, доброволно си дадох телефона, каза той
Обновена: 21 юни 2020 11:17 | 21 юни 2020 11:13, Анисия Иванова
39
Бобоков откровено: Ходатайствах за назначаването на Николай Николов
Снимка: bTV

Ходатайствах за назначаването на Николай Николов за прокурор. Това заяви пред bTV бизнесменът Пламен Бобоков, който беше пуснат под домашен арест срещу рекордната гаранция от 1 млн. лв.

Той и брат му Атанас се разследват за незаконен внос и износ на отпадъци, а от тази седмица Пламен Бобоков се сдоби с още едно - търговия с влияние. От държавното обвинение обявиха, че имат доказателства, че прокурор Николов е отправил молба за лобиране към Бобоков, с неговите контакти на високо ниво, да заеме поста окръжен прокурор на Русе.

Още по темата

"Там става дума за ходатайство за един изключително достоен прокурор, но може да видите, че е неуспешно, защото друг човек е прокурор на тази позиция“, заяви още Бобоков за съдържанието на есемесите и призна, че той ги е писал.

При обиска вкъщи лично съм си предал джиесема с личния айпад, отделно съм дал и всички кодове за отваряне, защото няма от какво да се притеснявам, каза Бобоков.

"Познавам Пламен Узунов, считам го за приятел. Съвети търся от него, той е изключително интелигентен, подготвен човек. Хубаво е човек да комуникира с интелигентни хора, обогатява го. Не съм го молил да лобира за мен", обясни Бобоков за познанството си с главния секретар на президента.

Не става въпрос за заслуга на специалните служби, разкри бизнесменът по повод на разпространените от прокуратурата доказателства, които включваха и есемеси от телефона на Бобоков за комуникация между него и секретаря на президента Пламен Узунов. Според обвинението бизнесменът Бобоков и президентският съветник Пламен Узунов са обсъждали решение на ВАС за танкера БАДР и отмяна на заповед за забрана за отплаване. Освен с него, обвиняемият е обсъждал с магистрата Николай Николов конкурса за назначаване на окръжен прокурор в Русе.

Обвинението към мен за търговия с влияние е абсурдно, това е висша форма на цинизъм. Търговията в влияние предполага наличието на влияние, аз нямам такова влияние, мога да търгувам само с масла. В тази държавава всичко се знае, заяви Бобоков.

Той коментира и историята с Либерия. "Ние имаме огромни интереси в Африка, имаме големи инвестиции. В Либерия имаме водещи американски инвеститори и съм водил разговори с президента на Либерия. Българският президент е човек, който може да лобира за българския бизнес и българското участие в чужбина. Голямата дипломация в чжубина се прави от бизнеса. Съвсем нормално е да съм помолил, ако нещо е възможно да се направи".

"С Васил Божков се познаваме от 90-те години, бяхме в някаква организация - "Възраждане" мисля, че беше. Много добри познати сме. Движим се в едни кръгове и е нормално да се засечем, никога не сме имали никакъв бизнес. Опитва се да се внуши общ интерес в колекционерството. Бжоков има колекция, която е изящна, тя има огромна тежест, но касае луксозната част от живота на хората. От нашата колекция най-голямата е монетната", каза още Бобоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че жертвите сме ние...Правят показни арести с безумни обвинения, без никаква основа. Ние се ежим и радваме, а след това теа съдят България и стават все по-богати.....Влачат го по съдилища за да си мислим, че живеем в демократична държава и да избираме който трябва. Накрая няма присъда и България бива осъдена да плаща...Чудя се защо се ежим като накрая ние плащаме сметката....
9
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи да лобираш за прокурор е престъпление, а ти сам си го избра, не е?
8
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не са хванали копоите на Каскета.Бобоков сам си е предал телефона и лаптопа, както и кодовете за отключването им, защото няма какво да крие.Поредната плитка постановка на Тулупа и Шайката му да ударят Президента
7
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По - голям крадец от комуниста няма. Те от деца ги обучават краденето да им е религия. Като ромите са .
6
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз съм интелигентен, но не съм на висок пост и съответно не говориш с мен, поне с Узунов ще си говорите интелигентно в затвора
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето - чилякът си призна! Той писал SMS-ите. Толкова ли е трудно, бе Боко?
4
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички казват, че в България се краде, а като арестуват някой започват да го защитават.Излиза че само Бойко краде !Показаха милиардите от чекмеджето на нощното му шкафче !!!......а Радев кокошкар - уредил само любовницата си на две заплати и апартамент за тихи занимания.
3
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случващото се тук буди едновременно жалост и омерзение. Тъжно е да наблюдаваш падението на загубилия връзка с реалността старец от Банкя. Отвратителното е, че когато го натирят от кабинета на министър председателя, всички от неговото обкръжение ще ревнат и ще се заоплакват колко са страдали от лошотията му. ***, които въпреки своята простотия заемат управленчески постове, ще се самообявят за жертви. За журналягите и грантаджийските експерти няма смисъл да се говори за тях даже капчицата мастило е твърде скъпа, камо ли човек да им обръща внимание.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де#бъ държавата куца. 20 дришлУвци мутри въртят на пръст всички ... Боксови, Божковци, Василевци, стайковци.... Как не си намериха майстора
1
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъжно е да наблюдаваш падението на загубилия връзка с реалността самовлюбен властолюбив старец от Банкя