Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!

Искам да го предотвратя, заяви той
Обновена: 10 юли 2020 10:07 | 10 юли 2020 08:56, Александър Попов
516

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Много ми е милата държавата и не ми се иска от глупост да се разруши. Правили сме го много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя, доколкото мога, заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

Започвам със събитието с петте медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди два дни се разиграва следната случка - видимо публични лица - Христо Иванов е бивш министър и лидер на партия. Видно отива там с цел. Не го виня, всяка партия използва. Как бива посрещнат? На 200-300 метра в имота, няма наблизо човек легнал на пешкира. И аз виждам артист - носи знаме, а другият го бута във водата. Върхът на възмущението ми е захвърлянето от служители на НСО на знамето.

През цялото време знаят, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Румен Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов? Христо Иванов отиде да протестира заедно с тези, които го изкъпаха. И щял да ме държи мен отговорен. Защо?", пита премиерът.

"Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО - единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Защо аз да бъда отговорен? Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството? Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно", допълни премиерът.

Премиерът припомни, че още през 2018 г. Валери Симеонов е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган. И допълни, че когато е бил заплашен живота на Алексей петров и Иво Прокопиев, също са им били сложени охрана.

"Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата - държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли", заяви Борисов.

Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лято съм в България. Иначе си идвам веднъж годишно. Уверявам ви! Държавата си е вече разрушена! Паразитира се върху нещо останало от миналото! Другото е крадене на пари от ЕС, банкови преводи от чужбина и някои напъни за бизнес! Внос от чужбина! Скъпотия! Унищожено производство, селско стопанство! Пътища, градски и извън - трагедия!!! Услуги - трагедия!!
281
4
 
11
 
! Отговори
Борец без бухалка преди 3 години
Чухте ли го, че ще дърпа ущите на щабните, че не го били убедили колко е опасен вируса? Закъсаха яко. Да му предложи, ли да хване самолета на една визитка до Бразилия, само без срещи в президента им, че май е заразен. САЩ, Русия, все хубави коронни дестинации:))) Ама, не случихме на управници 30 години!!!
280
3
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Сретан Йосич е първи на опашката, ама май ще се окаже последен.
279
2
 
3
 
! Отговори
295 преди 3 години
Слави и той ли е от БКП-то, ?
278
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е мафията - домогващите се до властта и тези които прикриват от нещо от съда и прокуратурата. Къде е в това президентът начело на митинга, който прикрива съветниците си и е принципал на НСО ? Поредната измама с митинги от типа "Стани аз да седна" НЕ!
277
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ловете на ничия въдица - Герб, БСП, ДПС, Патриоти и останалите иддиотии! Всичко е БКП от последните 75 години!
276
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не е рядък феномен дискомфорта в съвестта - не трае повече от ден, ще ти мине вечерта, но спокойно простотията не е смъртен грях ако беше нямаше да е тъй дълбоко покълнала. Суджуците ще си ги ядете сами.
275
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам нито вирус, нито кръв!
274
3
 
20
 
! Отговори
Пачко Кюлчев преди 3 години
Тyлyпe времето ти изтече. Приказката за пожарникаря-бодигард-кмет-премиер приключи. Героят накрая е морално мъртъв.
273
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 279Бог и Народ с Румен Радев!!!!Да, наглите бивши комунисти са в Радьо и Бог вижда! Герб са също комунисти - Бог вижда! Умекотеният вариант на БКП в момента е Герб!
272
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lex ...оох, не е лесно, щото няма кой да се нагърби без облаги.
271
1
 
1
 
! Отговори
Пецо преди 3 години
И аз съм обиден.
270
2
 
5
 
! Отговори
Тони Мигусмукаро преди 3 години
Хахахааа...КОЙ ГО КАЗВА!?!?!.Царя на глупаците!!!
269
18
 
7
 
! Отговори
Lex преди 3 години
Не ми се мисли какво ще стане ако го няма Бойко. Пак завой към Русия пак регрес и никога няма да се измъкнем от блатото. Трябва единен прозападен курс, както направи Полша. Ако продължим на запад ще просперираме, но първо трябва да се отървем от комунистите като Радев завинаги!
268
2
 
8
 
! Отговори
Не можеш преди 3 години
Глупостта е основното ти качество. И да се мъчеш да я прикриеш, не става, като купа сено върху теб е.
267
0
 
7
 
! Отговори
да преди 3 години
До АнонименНе управляват 240 , те са само за фон.
266
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев докара страната до гражданска война.
265
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обичам те , Родино, такава като вчера - горда, изправена, напета и достойна!!! Искам да те виждам все така непримирима, защитаваща достойните си чада!!!!Бог да пази България!!!Бог и Народ с Румен Радев!!!!
264
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще свършат откраднатите 700 милиона ,че да мирнат тези клоуни.
263
12
 
20
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Застава някой пред камерите с тренирана физиономия на МЪЧЕНИК и започва да Ни обяснява,как денонощно работи за Нас,за общото благо!Защо ли веднага се сещам,за шкаф пълен с евро и злато,защо ли се сещам за "Ало Ваньо..." и за куп неща се сещам,но все пак тук символите са ограничени...Излизат хората спонтанно,на протест,а президента яхва вълната,играе Жана Дарк!!!Защо ли не вярвам и на него?!Сетих се!Защото помня,как хората носеха Костов на ръце...АЗ И ВИЕ СМЕ ВИНАГИ ОТ СТРАНАТА НА БУЛКАТА