Борисов: Не ми се иска да разрушим държавата от глупост!

Искам да го предотвратя, заяви той
Обновена: 10 юли 2020 10:07 | 10 юли 2020 08:56, Александър Попов
516

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Много ми е милата държавата и не ми се иска от глупост да се разруши. Правили сме го много пъти с грешни решения. Иска ми се да го предотвратя, доколкото мога, заяви на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов.

Започвам със събитието с петте медицинските сестри в сградата на парламента. 15 човека не можаха да въведат ред. Преди два дни се разиграва следната случка - видимо публични лица - Христо Иванов е бивш министър и лидер на партия. Видно отива там с цел. Не го виня, всяка партия използва. Как бива посрещнат? На 200-300 метра в имота, няма наблизо човек легнал на пешкира. И аз виждам артист - носи знаме, а другият го бута във водата. Върхът на възмущението ми е захвърлянето от служители на НСО на знамето.

През цялото време знаят, че ги снимат. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват да подкрепят. Нинова, Манолова и Румен Петков са от едно котило, но какво прави там Христо Иванов? Христо Иванов отиде да протестира заедно с тези, които го изкъпаха. И щял да ме държи мен отговорен. Защо?", пита премиерът.

"Нямаше закон за НСО, ние направихме. В комисията, с която искат да си измият ръцете, участват ДАНС и МВР. Аз изпращам писмото, поканата и дневния ред и на президентските съветници. Благодаря, че винаги са присъствали. Когато шефът на НСО - единствено и пряко подчинен на Радев, той оказва дневния ред. Той може да вземе всякакво решение на базата на своята отговорност. Защо аз да бъда отговорен? Защо не направиха това, когато ДПС не правеше кворум, а заедно с БСП искаше да сваля правителството? Защо тогава не се постави темата за охраната? Или когато ДПС искаше оставките на маса министри и наши коалиционни партньори? Карадайъ винаги е подкрепял решенията на президента Радев и тогава темата с охраната не е стояла. Защо? Защото са били удобни. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно", допълни премиерът.

Премиерът припомни, че още през 2018 г. Валери Симеонов е настоявал да се свали охраната на Ахмед Доган. И допълни, че когато е бил заплашен живота на Алексей петров и Иво Прокопиев, също са им били сложени охрана.

"Президентът Радев трябва да поеме отговорността за това, че се сваля охраната. В парламента ще сменим изцяло правомощията на НСО. Те трябва да останат да пазят само тримата - държавния глава, председателя на парламента и премиера. За всички останали можем да пращаме полицейски коли", заяви Борисов.

Борисов припомни ареста на Нено Димов и на други зам.-министри от ведомството. Той заяви, че винаги е искал оставки и попита каква е разликата между министър и секретар на президента.

Според него причината за всички действия срещу управляващата партия са заради  информацията, че България ще влезе в Еврозоната. Той обясни, че късно тази вечер се очаква и потвърждение от Европейската комисия за това.

"Вече няма да може да се фалират банки, ще падат лихвите, няма да може да се теглят пари в кеш, без да светва това в Европа. Днес е най-важният ден, затова се случва сега", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
26
 
9
 
! Отговори
Косят ле преди 3 години
Браво Бойко! Номер едно премиер! Народа те обича, за завистниците лаят!
301
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българин 309Ако не си платен, значи си ид.иот.
300
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато нямат аргументи се сещат за чекмеджето снимано от служителите на недосегаемия. И после говорят за мафия, за скрито покрито а агитката от БСП още на руски говори.
299
23
 
4
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Наистина Радеф иска да докара държавата до гражданска война ! Така са му наредили от Москва !!!!!! Вече няма никакво съмнение ! Радеф се оказа истинския резидент на Кремъл у нас и вече ползва и парите на Божков ( обгрижван от руснаците в Дубай ). Комунистите се събраха около Радеф и искат с метеж да овладеят държавата ! Ще им позволим ли ?
298
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги целия в бяла
297
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 302,Тия които работят навън не смучат нищо от държавата. Те издържат тая държава пращайки повече пари отколкото чужди инвестиции влизат в Бг. И като си оправят зъбите също плащат. Стия с тия изтъркани глупости за предатели. Предателите са в парламента и правителството.
296
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно си баба знае, едно си баба бае...ВЪН, бре!
295
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Логично е да говори за парите на чекмеджето, това искат всичко от него. При него еврото отдавна е в обръщение.
294
16
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Бойко Борисов - достойният човек, политик и държавник.
293
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- За кого работят службите?- За държавата!- Кой управлява държавата?- Мафията!- Та, за кого работят службите....!?
292
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Льотчик е руска дума типично за агитката на недосегаемия! Ясно е чии интереси защитава във всеки случай не българските а на ония които чакат в ъгъла, низвергнати от историята!
291
3
 
17
 
! Отговори
DefenderOfTheFaith преди 3 години
Истината е, че Баце е притеснен, затова и мълча като риба три дни. Няма нищо мъжко в това да търсиш вината винаги в другите. А ситуацията отива към предсрочни избори и той го знае. Твърде дълго България беше Мутроландия.И ще загуби...
290
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ти се иска да ви спре далаверата, ще ти се опразни шкафчето май.
289
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам въпрос към феновете на този психопат! Какво точно сте изградили, че да се разрушава?!
288
3
 
18
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Вземи едно чекмедже и си го прасни в главата, да ти се намести размътения мозък! Атакувахте президентството, сетне не искал да руши! Щото оня льотчик няма една рота да ви разпилее, да ви ЕМ мутренска!
287
12
 
8
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Не ти се иска, ама червените *** точно това искат ! Но няма да им стане номерът !
286
5
 
20
 
! Отговори
обективно преди 3 години
На българския народ му се иска да живее в правова държава, ама на тебе не ти се иска.
285
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чужденците нямат право на мнение тук, те са си предатели, смучат от България и после работят за собствения си .. като роби! После се оплакват че държавата била разрушена. Само дето си идват да ползват благинки като зъболекар и лечение че там са си пълни прошляци от дъното!
284
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На теб глупостта ти се получава много естествено!
283
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди две седмици бях на гости на леля. В едно село в Северна България. Те гледат няколко пуйки и кокошки. Преди са гледали и овце. Питах я колко овце е имало в селото. - Над 6000 са били! Сега колко са? Нула!!! Пенсията на леля ми е 230 лв. м/у другото... Живея в Англия. Всеки ден може да си купиш агнешко и телешко. Прясно! Опитайте в България да намерите! И опитайте да намерите пари да си го платите!!!