БСП свиква митинг в София, дава заявка за предсрочен вот

"Червените" ще внесат и вот на недоверие
Обновена: 10 юли 2020 12:47 | 10 юли 2020 12:32, Камелия Цветанова
132
БСП свиква митинг в София, дава заявка за предсрочен вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП свиква национален митинг пред Министерски съвет. Червената шефка Корнелия Нинова отсече, че хиляди българи са дали заявка, че ще се включат в проявата на недоволство.

Още по темата

„Вчера се случи нещо безпрецедентно в президентската институция - тежко въоръжение представители на органите на реда и показните действия на органите на съдебната власт са удар по върховенството на закона, Конституцията и правовия ред“, отсече тя в декларация от името на ПГ.

Според нея Борисов е прехвърлил отговорността за случващото се в държавата на НСО, но всъщност била негова.

„За 10 години управление се разгради държавността, институциите не работят, България сред най- корумпираните страни в Европа, бедността и неравенствата са най-високи, децата ни са все по-неграмотни, демографската катастрофа е факт, превърнахте прекрасната ни природа в сметището на Европа и света“, отсече Нинова.

Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!

По думите на протеста вчера хората са излезли, за да кажат, че повече не може да продължава така.

„Хиляди наши членове и симпатизанти и хора които нямат общо с БСП от вчера заявяват пред нас желанието да участват в протести в цялата страна не просто в защита на президента, а за спасяването на България и ще го направим. Вчера властта ни забрани да проведем редовния си събор на Бузлуджа, ще го направим на жълтите павета в София пред МС, ще го направим като национален митинг“, закани се Нинова.

Тя допълни, че БСП ще се възползва от всички законови възможности и ще внесе вот на недоверие към правителството като вярва, че хората ще ги подкрепят в този ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имахме правова държава и върховенство на закона нямаше да се налага Радев да излиза и да казва истината, но, както той отбеляза: "Пъзльовците умират всеки ден, а смелите веднъж."
67
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже опази ни от комунистите!!!!
66
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу мутрите! Нов народен съд за хунтата!
65
2
 
5
 
! Отговори
неграмотен преди 3 години
До БДЖ Софиянеграмотен си , хора като теб нямат право да призовават за каквото и да е п.с трий модераторе , па дано в пилешкия ти мозък проблесне истината ,че си пионка
64
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БДЖ Софияче откога бсп се смята народа на българия? егати и противната "личност"! на изборите, когато герб отново спечели, тогава ще ви видим - червени мухоморки!!!
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази червена овца ще опорочи протестът на гражданското общество против 31 години разсипия на България особено последните 11 години.
62
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф със свит юмрук призовава към въоръжена борба!Типично за най гадните времена на комунистите да свалят законната власт!Ах Костов защо не я закри тази партия 1997 година?!Сега да и сърбаме попарата и да проваля България!
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60Колкото законно беше избран президента.
60
17
 
6
 
! Отговори
БДЖ София преди 3 години
Цяла България трябва да излезе на протес за да има резултат до победата на НАРОДА.София не може сама да победи мафията и хунтата.Власт се взема с сила.ГЕРБ държи полицията ,ще бъдат насъскани срещу народа беден.
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На избори се гласува ЗА някого, а не противл Който го разбере най-после, ще спечели следващите избори. По Дарик в момента, синът на Станко Тодоров призовава за подкрепа на президента. Изводите - всеки сам.
58
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Колко ЗАКОННО ''избрано''?!
57
5
 
23
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 3 години
Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, не давай власт на комуниста защото тогава всички ще са голи, боси, жадни и гладни. С изключение на управляващите комунисти!
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво ще сваляш?Има законно избрано правителство!?
55
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после агресивна опозиция. Бях помислил, че са умрели, от апатия ли, от страх ли. Трябва да сме безкомпромисни срещу фашистите и мутрите от ГЕРБ, след като те подгониха всички несъгласни по такъв брутален начин. Първо бизнесмени, после политици, накрая и лекари започнаха да преследват. Едни ги гонят с мутри, преоблечени като прокурори, други с подписки, трети със компромати. Този фашизъм трябва да спре, а ГЕРБ да бъдат отстранени от власт.
54
3
 
7
 
! Отговори
Командващ парада преди 3 години
Бай Йоло Денев,комендант баджанака,той си знае!Резидентът рече!
53
4
 
9
 
! Отговори
ЦК на БСП преди 3 години
В таз световна криза да свалим Бойко защото ни предстои икономическият резултат за който да е виновно служебното правителство и напролет ще си изберем пак Татовия ученик чист и неопетнен
52
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уф пък и тая... Яд ги е, че не крадат те. Това е цялата работа. Ама не сме тъnи и им знаем и техните далаверки. Помним. А сега усетиха опасността, че няма да могат да си въртят схемите и "айде, народе, протестирай, че ние да сме добре". А, нема нужда! Колко пъти ще гледаме един и същ филм?
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажете кое БСП свиква митинга?Защото има и две гербаджийски бесепета.
50
11
 
4
 
! Отговори
Корнелия преди 3 години
не ни вълнуваш. Хората протестират срещу групировката на цар Тиква и желаят нормален европейски живот и нормална правова държава. Ще е гот да се избиете герберски фенчета и червени фенчета , едните на дрога , другите на алкохол. И накрая да мине нормалното шествие на разумните българи , които са на вода и са фенове на нормалността. Долу мафията и извращението ,което ни управлява наречено герб.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще жерват и малкото си останал електорат от алчност - смърността от ковид се покачва доста след 50-60 години така че стачкуващите да си знаят че Корнелия и Радев няма да им държат ръката в болницата. Въобще момента не е подходящ за такова дестабилизиране на държавата но явно са много гладни вече...