Дончев: Случващото се е в резултат на ниска политическа култура

Той коментира и случилото се в "Росенец"
10 юли 2020 22:31, Нели Христова
76

Бурни събития през последните два дни. Премиерът Борисов на извънреден брифинг говори за сценарий, президентът Радев говори за мафия, депутатът Борис Ячев от НФСБ говори за импийчмънт, “Воля“ - също. Какво се случва в държавата?

"Всичко, което се случва, отдавам на ниска политическа култура и липса на демократичен рефлекс. Защото в сградата на Министерски съвет се влиза през избори. Това е инструментът, който демокрацията е определила за избиране на тези, които ще носят отговорност за управлението на държавата. Мнозина обаче считат, че начинът за влизане в сградата на Министерски съвет е с дълга засилка по бул."Дондуков". Не става по този начин“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев за предаването "Брюксел 1“.

Има ли сценарий за смяна на правителството без избори?

"То е очевидно“, убеден е вицепремиерът. "Ако гледате мероприятията, говорителите, там се настоява директно за това. Смущаващо е, когато призиви за преврат, за бунт, идват от устата на държавния глава. Това е притесняващо. "Да изметем, да извадим“, това как ви звучи?“, допълни Томислав Дончев.

Как коментирате случката в парка "Росенец“?

"Отвратително. Не можах да разбера, защо г-н Иванов, без значение, дали е партиен лидер или не, трябваше да бъде влачен обратно във водата“, каза вицепремиерът.

Цялото интервю на вицепремиера Томислав Дончев можете да гледате в предаването "Брюксел 1“, в събота от 17:30 часа, по Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари