ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев

Президентът обидил над един милион избиратели на партията
Обновена: 10 юли 2020 12:40 | 10 юли 2020 12:40, Камелия Цветанова
513
ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев
Снимка: БГНЕС

На заявката на БСП да свика национален митинг пред Министерски съвет, ГЕРБ отвърна с контапротест и поиска извинение от президента Румен Радев, който обидил избиратели на партията.

Според Тома Биков от ГЕРБ през поседите дни ставаме свидетели на провокация и объркване и в обществото, породено именно от тази провокация.

Още по темата
"Преди дни гардове на НСО постъпиха крайно неадекватно спрямо група граждани. НСО, която е на подчинение на президента и чийто началник е лично предложение на президента и точно заради това той не е подал оставка. Подкрепящите президента организираха протест срещу правителството, което няма отношение към НСО“, коментира той.

Според Биков Румен Радев вчера си е позволил език, който нито един български президент не си е позволявал в цялата история на страната.

"Той скандираше "Мутри вън", ние сме мутрите, нарече 1 милион български граждани мутри и ние не сме в състояние да удържим тези 1 милион души. В продължение на три години тези хора търпят обиди, всякакви провокации и епитети, ние днес също ще протестираме, но не срещу президента, ние сме гарант на европейския път на България, гарант че мафията няма да си върне държавата“, отсече той.

Биков настоя, че за разлика от БСП, в ГЕРБ са загрижени за състоянието на страната, защото икономическата криза свързана с коронавируса ще ескалира през есента и зимата и всеки загубен ден в нестабилност и в предсрочни избори ще струва много скъпо на всеки български гражданин.

"Вие не мислите за хората, а за себе си, въпреки че ако утре има избори ще ги загубите, защото мнозинството от българските граждани не ви вярва, защото не сте загрижени", обърна се Биков към депутатите от левицата. Той допълни, че защитата на президента не означава, че целият му екип трябва да е недосегаем.

"Когато си получил съдебно решение по неформален път ти трябва да отговяваш как и с какви мотиви си го взел и си го пратил на бизнесмен, когато в касата някой ти бил оставил документи от Националната разузнавателна служба трябва да си готов да отговориш откъде са и на кого ще ги дадеш", коментира още депутатът от ГЕРБ по повод твърденията на прокуратурата за съветниците на президента по правни въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев.

Според него трябва да се постави ясна граница, защото България е димократична държава и трябва да се управлява от политици, които са спечелили доверието на повечето от българските граждани.

"Когато някой се опитва да вземе властта чрез опити за революции, когато се говори как в Сърбия било много хубаво, защото там полицията набила протестиращите, трябва да се мисли, това не е хубаво, а означава, че хората се делят на твърди ядра, ние сме против, ние не желаем хората да се делят помежду си, но на нашите хора българският президент им каза, че са мутри и той трябва да им се извини, защото ги обиди", настоя Биков.

Той призова левицата да положи усилия тази вечер на протеста и контрапротеста да не се стигне до ескалации и провокации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
15
 
! Отговори
Септември 2018 преди 3 години
Почти гражданска война избухна в Карнобат, след опита на Бойко Борисов да завземе алкохолния бизнес от местния "Винпром".Тази нощ са разбити всичките 3 клуба на ПП "ГЕРБ" в града, няколко видни активисти на партията са пребити.Лидерът на местната организация е избягал със семейството си в Турция, която е най-близката външна граница.Пред деня служители на запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат отново излязоха на протест. Стигна се и до напрежение, след като протестиращите нападнаха митническия екип,Според хората митничарите трябвало да събират доказателства, а те не го правели.Твър
79
4
 
22
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
протестира срещу мафията , премиерът със златата си изпраща хунтата да провокира и бие НАРОДЪТ ИМАЩ ОСНОВАТЕЛНИ ИСКАНИЯ и е подкрепен от президентът - нормално. Сега ПП Герб ще каже , че президентът не е обединител на нацията , сиреч че не си мълчи. А самия Герб ще опита да направи гражданска война. Да , но НАРОДЪТ ЗНАЕ ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРА , а герберите си пращат биячите , които финансово зависят от Герб.Ужасно е и сега се вижда добре с какъв демон се борим. И ест ако си против мафията си от бсп
78
4
 
28
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 3 години
Борисов се държа като мутра от 90-те. Чухте ли го как открито, нагло и ехидно заплаши Президента с ЮМРУК В ЛИЦЕТО. Това си е чиста физическа заплаха.Явно с този протест той дава указания да бъдат бити другите протестиращи.Но май забрави, че именно след един такъв кървав протест той си подаде оставката.Но нали много пъти е заявявал, че ходи с оставка в задния си джоб.Скоро ли ще я подпише? Нали се хвали с високо народно одобрение или знае че то е изкуствено и фалшиво като самата партия ГЕРБ?
77
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довечера Борисов ще хвърли народа един срещу друг.Хунтата не си поплюва.Без значение от последиците.Излезте и не се страхувайте,но се пазете.Тия нямат милост.
76
6
 
24
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Президента не е излъгал, Борисов бивш охранител в СИК, Вътрешният министър работил за ВИС и пр. Къде е лъжата?! Те са мутри.
75
9
 
7
 
! Отговори
Асана преди 3 години
На другия протест ще има кебапчетa !
74
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези наистина са готови хората да пролеят кръв, за да останат още на власт. Който има възможност да види утайките, които ще докарат на т.нар. "контрапротест", да ги подминава с пренебрежение. Това заслужават - да бъдат лишени от внимание.
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биби си търси повод за оставка. Много засмърдя и е време за беганье. Вирус има паре също, но само в чекмеджето. Най-удобния момент.
72
21
 
7
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Айде да видим ако БСП и ДПС управляват какъв кеф ще е:Банки гърмят, всички *** от Европа спират, батко и братко вземат всички поръчки за пътища и правят калдаръми, вместо пътища. ДПС отзад управлява държавата, тва гори, тва екология, тва земеделски субсидии от държавата са само за техни хора, ако дават 40% на партията им и говорят турски. Полицията бие протестиращи, руските агенти се разпореждат: недоносчета от рода Топенерджи, Бургас - Александруполис , АЕЦ Белене - само с руска технология
71
3
 
9
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 години
Ако Главанака Сава по една пачка от онези в чекмеджето, веднага идвам!...вземам кинтите и отивам на другия протест...
70
4
 
35
 
! Отговори
Измет Биков преди 3 години
Този заплашва народа ли?
69
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ излиза на контрапротест срещу народа.
68
9
 
30
 
! Отговори
N преди 3 години
Относно събитията и ако сте млади и не сте виждали как си отива едно правителство аз дървото ще Ви кажа, че точно така се случва. Борисов си отива до дни.
67
8
 
32
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Какво значи ще свика контрапротест?!? Протеста не е ли изразяване на позиция пред управляващите? Демек, ако не съм съгласен, но съм плен на герб ще трябва по задължение да ида? Гласувах за първото правителство на герб и сега за ОП, но ги искам с оставка вече и няма сила, която да ме накара да гласувам пак за тях. Герб тласкат народа към гражданска война
66
1
 
22
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Всичко върви като при Орешарски, и тогава заради ДПС и Пеевски и сега пак. Тогава БМБ се похвали че без тяхната финансова подкрепа нямало да стане. Сега всичко се връща, извода е това което каза И Костов, че Доган, сиреч ДПС са проклятие за България. Етническите партии да се забранят е единственото решение
65
11
 
10
 
! Отговори
ЗЕЛЕН ЧОРАП преди 3 години
От камерите не мога да се срещна с хората, ей много камери!
64
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама вашата наглост няма край. МУТРИ който оправляват чрез СТРАХ. НАРОДЪТ Е БУДЕН
63
5
 
11
 
! Отговори
До Жискарчо преди 3 години
Властта мой човек се взима на избори.Май още не си го разбрал.Знам и други неща,но се съмнявам ,че ще ги разбереш.А аз за разлика от теб си пиша истинското име.
62
8
 
19
 
! Отговори
#герб PRIDE 2020 преди 3 години
ГеиПарада на ГРОБ ще е платен с парите на данъкоплатеца. Да не си помислите, че ще е от чекмеджето на спалнята. Сега властимащите МУТРИ ще докарат потенциални вирусоносители в центъра на епедимична София за да ги бранят от измислен медиен враг. Тия сами си създават интриги и измислени врагове и ги разпространяват чрез техните купени медии и се пишат "жертви".
61
4
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Епа мутри са ! У ЦРУ има доклад за бандитското минало на Винету !!!И кадец на коли е бил и казват 130 убийства тежат на съвеста му докато беше Главен секретар на полицията !!!