ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев

Президентът обидил над един милион избиратели на партията
Обновена: 10 юли 2020 12:40 | 10 юли 2020 12:40, Камелия Цветанова
513
ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев
Снимка: БГНЕС

На заявката на БСП да свика национален митинг пред Министерски съвет, ГЕРБ отвърна с контапротест и поиска извинение от президента Румен Радев, който обидил избиратели на партията.

Според Тома Биков от ГЕРБ през поседите дни ставаме свидетели на провокация и объркване и в обществото, породено именно от тази провокация.

Още по темата
"Преди дни гардове на НСО постъпиха крайно неадекватно спрямо група граждани. НСО, която е на подчинение на президента и чийто началник е лично предложение на президента и точно заради това той не е подал оставка. Подкрепящите президента организираха протест срещу правителството, което няма отношение към НСО“, коментира той.

Според Биков Румен Радев вчера си е позволил език, който нито един български президент не си е позволявал в цялата история на страната.

"Той скандираше "Мутри вън", ние сме мутрите, нарече 1 милион български граждани мутри и ние не сме в състояние да удържим тези 1 милион души. В продължение на три години тези хора търпят обиди, всякакви провокации и епитети, ние днес също ще протестираме, но не срещу президента, ние сме гарант на европейския път на България, гарант че мафията няма да си върне държавата“, отсече той.

Биков настоя, че за разлика от БСП, в ГЕРБ са загрижени за състоянието на страната, защото икономическата криза свързана с коронавируса ще ескалира през есента и зимата и всеки загубен ден в нестабилност и в предсрочни избори ще струва много скъпо на всеки български гражданин.

"Вие не мислите за хората, а за себе си, въпреки че ако утре има избори ще ги загубите, защото мнозинството от българските граждани не ви вярва, защото не сте загрижени", обърна се Биков към депутатите от левицата. Той допълни, че защитата на президента не означава, че целият му екип трябва да е недосегаем.

"Когато си получил съдебно решение по неформален път ти трябва да отговяваш как и с какви мотиви си го взел и си го пратил на бизнесмен, когато в касата някой ти бил оставил документи от Националната разузнавателна служба трябва да си готов да отговориш откъде са и на кого ще ги дадеш", коментира още депутатът от ГЕРБ по повод твърденията на прокуратурата за съветниците на президента по правни въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев.

Според него трябва да се постави ясна граница, защото България е димократична държава и трябва да се управлява от политици, които са спечелили доверието на повечето от българските граждани.

"Когато някой се опитва да вземе властта чрез опити за революции, когато се говори как в Сърбия било много хубаво, защото там полицията набила протестиращите, трябва да се мисли, това не е хубаво, а означава, че хората се делят на твърди ядра, ние сме против, ние не желаем хората да се делят помежду си, но на нашите хора българският президент им каза, че са мутри и той трябва да им се извини, защото ги обиди", настоя Биков.

Той призова левицата да положи усилия тази вечер на протеста и контрапротеста да не се стигне до ескалации и провокации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България ще е първата държава със стаден имунитет срещу коронавируса. Първо, защото ГЕРБ ще подкара стадото и второ, защото както върви процента на заразените бързо ще стигне до 70 % - до изборите ще си мерят протестите и контрапротестите.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bok-luciiiiiii
18
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите... ГЕРБ ВЪН!
17
1
 
42
 
! Отговори
Иван преди 3 години
това на снимката какво е? гербер ли?
16
2
 
40
 
! Отговори
Простия от маалата преди 3 години
Всички от хранилките довечера на протест!
15
39
 
7
 
! Отговори
знам преди 3 години
Червените да хващат гората. Гората е зелена, мандрите слабо се охраняват, партизанското движение е открито. Дрон Чу ще мине в нелегалност като бай Тош.
14
0
 
45
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Стига сте разделяли народа си! И без това сме останали една шепа.
13
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По контрапротестиращите им ще ги познаете. Ако са ония същите от делтагард или присъдружните им агитки с одрани агнешки главички - директно куршум! С такива не се разговаря.
12
2
 
67
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
ГЕРБ е мафия.Всички го разбраха вече.Няма леви, няма десни. Има мафия и честни !
11
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън мутрите, не на страха, сега е момента да ги изринем!
10
2
 
54
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
дА НАСЪСКВАШ НАРОДА -ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ-това го могат само политиците от 32 г насам !! Три пъти ГЕРБ си заминава с камъни-Но Вожда е невероятно Упорит и Алчен за Власт пари кюлчета и Внимание като за Папа- Как може такова боричкане -Та Държавата е вече ИКОНОМИЧЕСКА ПУСТИНЯ- ДОРИ ХОРА НЕ ОСТАНАХА ! ТОЛКОВА ЛИ СА СЛЕПИ ПОЛИТИЦИТЕ?
9
4
 
53
 
! Отговори
аа преди 3 години
МУТРИТЕСа готови президент да свалят но да останат на властМУТРИТЕСа готови да направят гражданска война докато насъскват едни Българи срещо други Българи докато си пият питието на яхтите и гледат сеира.МУТРИТЕ Ще ивадят цялата си чиновническа шуробад.жанашка сг...ан срещу тези които реално им плащат заплатите.ВРЕМЕ Е
8
1
 
36
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
Този,със специалност куклен актьор,играл в детски театър Ст.Загова,вярва ли си?Той е на ниво теквунско,та затова е компетентен по всички въпроси.Отивате си,а след това идва затвораааа.
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 50 кинта съм там, но не повече от 2 часа. Сори ама такава ми е тарифата.
6
4
 
36
 
! Отговори
факт преди 3 години
дават по 50 лв на протеста, вземете ги и протестирайте срещу сикаджията (филията с мас)
5
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпите остриета на ГЕРБ *** амбразурата.
4
4
 
68
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Герберастията е по свирепо заболяване от коронвируса...
3
3
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри, вън!
2
1
 
39
 
! Отговори
Първите 7 преди 3 години
Да пратят Волен да го иска, той е царя на извиненията...
1
4
 
67
 
! Отговори
? преди 3 години
Пак най-*** ли извадиха. Колко ще платят?