ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев

Президентът обидил над един милион избиратели на партията
Обновена: 10 юли 2020 12:40 | 10 юли 2020 12:40, Камелия Цветанова
513
ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев
Снимка: БГНЕС

На заявката на БСП да свика национален митинг пред Министерски съвет, ГЕРБ отвърна с контапротест и поиска извинение от президента Румен Радев, който обидил избиратели на партията.

Според Тома Биков от ГЕРБ през поседите дни ставаме свидетели на провокация и объркване и в обществото, породено именно от тази провокация.

Още по темата
"Преди дни гардове на НСО постъпиха крайно неадекватно спрямо група граждани. НСО, която е на подчинение на президента и чийто началник е лично предложение на президента и точно заради това той не е подал оставка. Подкрепящите президента организираха протест срещу правителството, което няма отношение към НСО“, коментира той.

Според Биков Румен Радев вчера си е позволил език, който нито един български президент не си е позволявал в цялата история на страната.

"Той скандираше "Мутри вън", ние сме мутрите, нарече 1 милион български граждани мутри и ние не сме в състояние да удържим тези 1 милион души. В продължение на три години тези хора търпят обиди, всякакви провокации и епитети, ние днес също ще протестираме, но не срещу президента, ние сме гарант на европейския път на България, гарант че мафията няма да си върне държавата“, отсече той.

Биков настоя, че за разлика от БСП, в ГЕРБ са загрижени за състоянието на страната, защото икономическата криза свързана с коронавируса ще ескалира през есента и зимата и всеки загубен ден в нестабилност и в предсрочни избори ще струва много скъпо на всеки български гражданин.

"Вие не мислите за хората, а за себе си, въпреки че ако утре има избори ще ги загубите, защото мнозинството от българските граждани не ви вярва, защото не сте загрижени", обърна се Биков към депутатите от левицата. Той допълни, че защитата на президента не означава, че целият му екип трябва да е недосегаем.

"Когато си получил съдебно решение по неформален път ти трябва да отговяваш как и с какви мотиви си го взел и си го пратил на бизнесмен, когато в касата някой ти бил оставил документи от Националната разузнавателна служба трябва да си готов да отговориш откъде са и на кого ще ги дадеш", коментира още депутатът от ГЕРБ по повод твърденията на прокуратурата за съветниците на президента по правни въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев.

Според него трябва да се постави ясна граница, защото България е димократична държава и трябва да се управлява от политици, които са спечелили доверието на повечето от българските граждани.

"Когато някой се опитва да вземе властта чрез опити за революции, когато се говори как в Сърбия било много хубаво, защото там полицията набила протестиращите, трябва да се мисли, това не е хубаво, а означава, че хората се делят на твърди ядра, ние сме против, ние не желаем хората да се делят помежду си, но на нашите хора българският президент им каза, че са мутри и той трябва да им се извини, защото ги обиди", настоя Биков.

Той призова левицата да положи усилия тази вечер на протеста и контрапротеста да не се стигне до ескалации и провокации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тези са абсолютни 100% болшевики.Голяма грешка допускат с този протест и ще бъдат измерени до броени дни.
39
1
 
18
 
! Отговори
жискар де стен преди 3 години
До ВалериВалерчо,освен мантрата с Русия друго не знаеш ли.Вие сте най-големи врагове на народа и с вас трябва да се разправяме.Или ще бъдем нормална държава или-на оня свят.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде всичкия криминален контингент да се събира да подкрепи босовете на мафията!
37
0
 
19
 
! Отговори
я да видим преди 3 години
Биков преди катарзиса , от 2012 е "Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател"
36
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как искат да ги нариичат, като са мутри.
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По пътя на логиката - ако сам считаш, че думите, че си мафия се отнасят за теб вероятно е така.
34
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За няколко рубли ше си потрошите клавиатурите бе каскети :)
33
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нахлу в президентството? Да не би радев да нахлу в МС?! Я нови избори с електронно гласуване,па да видим кой е по по най.
32
0
 
17
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Стига имитирахте загриженост!
31
38
 
9
 
! Отговори
Валери преди 3 години
Радев е за затвора.Тук не е Русия и никога няма да бъде.
30
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не разбирам за какво се сърдят Герб. Радев не е казал "Герб са мафиоти", а че в "държавата се е сратнала с мафията". Ако Герб считат че те са държавата, това е техен проблем. Държавата ще я има и когато Герб ги няма.
29
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде на протеста, ще раздават суджуци...
28
2
 
32
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Борисов е радост. Предполагам че това ще викат.
27
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тома Биков, човекът който сам наричаше Борисов "мутра" и "малко диктаторче" преди да се присламчи към ГЕРБ, сега се е заел да упреква други, че го правят. Направо абсурд.
26
6
 
38
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Долу мутрите комунисти от ГЕРБ.
25
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
червените пocepковци си оплюха мониторите :)
24
1
 
39
 
! Отговори
Един преди 3 години
Това сериозно ли? По принцип такива протести се организират само в Иран, Северна Корея и Венецуела.
23
2
 
44
 
! Отговори
СТРАХ преди 3 години
Хунтата събира кохортата от мутри и наркомани да крещят за 20лв на човек. ТОВА Е ДЪНОТО. Нямат време да замажат пинизите си. Да живее България!
22
1
 
19
 
! Отговори
Това вече го преди 3 години
играхме 2013. ГЕРБ са с предимство, има повече хора, вярно чалга нагаждачи, ама такъв е матр'ялът. Няма какво да се сърдите!
21
1
 
39
 
! Отговори
ГРОБароид преди 3 години
Ако ГРОБароидите са се припознали като "мутри" никой не им е крив. ББ-Т си беше ачик мутра от СИК, бивши мутри няма. Но сега явно и другите са се познали.