Политическият екстремизъм на Радев - опасен за държавата

Правителството станало "мафия" след арести на съветници на президента
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:55, Камелия Цветанова
55
Политическият екстремизъм на Радев - опасен за държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социалния министър Деница Сачева политически екстремизъм на президента Румен Радев е опасен за страната.

Вицето Томислав Дончев увери, че от ГЕРБ няма да има огледална реакция на изявлението на президента, който поиска оставката на МС, защото това би вкарало страната в още по-тежка институционална криза.

„Радев има малко повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара въпреки всичко и въпреки че не съм съгласен с много неща. Няма да хуля президентската институция“, коментира той.

Още по темата

Според него правителството се е превърнало в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветници на президента.

„Днес Радев поиска цялата власт, защото конституционната процедура следва служебно правителство без парламент, но напомням, че това правителството е единствена възможна конструкция, която може да се сглоби в този парламент. Само че това върви със споменаването на някаква цел и програма и защо се прави това“, допълни вицето.

Дончев настоя, че ако някой иска цялата власт трябва да обясни защо я иска и какво ще направи.

„Ще заповяда на агитките да влязат в МС да набият някой неудобен или някакви социални промени ще направи, нищо такова не чухме. Живеем в страна, където бурните емоции се разпалват лесно и има точка, от която нещата се връщат трудно“, предупреди Дончев.
 
Той призова политиците да пазят държавата, защото друга България няма.

Деница Сачева добави, че в момента всички се борим с тежка пандемия и с икономически последици, които са непредвидими.

„Мислим за това какво ще направим с българската зима, а досега не чуваме нито една визия за това какво следва, след като подбуждаме тези метежи. Човек, който подбужда тези метежи трябва да знае докъде води това, политическият експеризъм на Радев е опасен за държавата“, предупреди тя.

Според нея трябва да се възстанови разговорът между институциите, защото това, което се случва в момента тревожи всички.

„Ако на някой демокрацията не му е по мярка, да има доблестта да излезе и да каже това. Това правителство е законно избрано и в този смисъл призиви за метежи как трябва да бъдат изметени хората от правителство, как трябва да бъдат арестувани, ни напомнят за друго време“, коментира Сачева.

Лидерът на ВМРО Красимир Карачанов посочи, че едиственият изход от създалата се ситуация е диалогът.

Той призна, че по време на протестите вчера е имало платени провокатори, чиято цел е била само да нагнетяват напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен Дончев ми се струваше един от малкото умни в Герб, ама явно съм се излъгала.
21
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-опасни за бг от ГЕРП няма.
20
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарки и другари от групировката ГЕРБ! Типично в свой стил продължавате в същият дух! Престанете с тези гръмки "слова"! И пак се заигравате с президента?!-:) Пак той ви е виновен,че ви мъти тихото управление?!-:) Лицемерщината ви няма край! Скоро ще ви покажем пръта!
19
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките гербаджийски мижитурки и кухи *** са впрегнати да плюят по Радев, хаха. Очаквам утре Тиквената изтривалка Гешев да прати пак прокурори да ровят из президентството за отвличане на вниманието. Но и това няма да им помогне за дълго, Просто хората се на гледаха на мутренските им номера
18
4
 
25
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Целия парламент е пълен с мафиоти!
17
4
 
22
 
! Отговори
Край преди 3 години
Абе някой знае ли какво работи Дончев? За един приятел питам.Абе а знае ли някой Каракачанов от кого купува маслата за военната техника на армията - да не би да е от Приста ойл. Фирмата на неговия кумец - Пламен Бобоков.Не питам - има го на сайта на МО.
16
4
 
32
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Каракачанов каза и друго... Да не си играем с огъня... Хахаха ха. Само забравиха се тия... Всичките полицай да изкарат... Народа излезе ли.... ама масово, както ни е писнало от игрички те им.... Тогава ще види огън, ще треперят като листи.... Каза и друго... Спомена ДПС и медиите им... Каза го като нещо нормално.... Те си имат медии... Страшна наглост... Говорят за чакални...от 2006г сме в съюза.. 690лв.ми е брутна та заплата.. Северна България тъне в мизерия, пари се влагат в столицата,....
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще си плащате за глу постта майка на нацията Цедка, лошото и че народът страда
14
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дончев оставка и на съд за кражби!
13
5
 
14
 
! Отговори
Хах преди 3 години
До Анонимен 8Ние пък няма да търпим *** отново да крадат.
12
4
 
25
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
Манипулативни внушения и лъжи.Тези не си ли дават сметка, че омръзнаха на всички. Нито един от показващите се по телевизора няма авторитет!
11
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това правителство е законно избрано " - правителството е назначено , а не избрано . Незнам членовете на правителството да са ходили на избори , че да е избрано.
10
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази вечер Герб ке падне!
9
5
 
32
 
! Отговори
измет преди 3 години
Преди време, Дончев правеше впечатление на свестен, но се превърна в мафиот. Трябва да се махат, час по скоро иначе сме загубени.
8
4
 
35
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Дончев, учителю, по усвояване на европейски средства, много си изплашен. Скоро лапачката ще свърши, не че хямаш достаъчно откраднат, но алчността е безкрайна! Проклети да сте долни гербери. Цветанов събра в тази партия измета от всики други!
7
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Прав е. Кой да дойде на мястото на ГЕРБ? Корнелия ли? Не ставайте смешни."Абе човече, вече 10 години я въртите тая мантра. Разбери, че повече няма да търпя уродливите гербаджийски мафиоти.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от тях, по 3 "извънредни" брифинги на ден по Телевизията (много телевизии, едно излъчване)!
5
30
 
8
 
! Отговори
Стойо преди 3 години
Червените бо клуци искат сега служебен кабинет, защото на 1 октомври банките минават под надзора на ЕЦБ и до тогава ще могат да крадат и фалират банки, след това край
4
32
 
13
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Прав е. Кой да дойде на мястото на ГЕРБ? Корнелия ли? Не ставайте смешни.
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се тревожи за властта. За пореден път му се изнизва между пръстите.До момента Борисов няма нито един пълен мандат.