Политическият екстремизъм на Радев - опасен за държавата

Правителството станало "мафия" след арести на съветници на президента
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:55, Камелия Цветанова
55
Политическият екстремизъм на Радев - опасен за държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социалния министър Деница Сачева политически екстремизъм на президента Румен Радев е опасен за страната.

Вицето Томислав Дончев увери, че от ГЕРБ няма да има огледална реакция на изявлението на президента, който поиска оставката на МС, защото това би вкарало страната в още по-тежка институционална криза.

„Радев има малко повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара въпреки всичко и въпреки че не съм съгласен с много неща. Няма да хуля президентската институция“, коментира той.

Още по темата

Според него правителството се е превърнало в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветници на президента.

„Днес Радев поиска цялата власт, защото конституционната процедура следва служебно правителство без парламент, но напомням, че това правителството е единствена възможна конструкция, която може да се сглоби в този парламент. Само че това върви със споменаването на някаква цел и програма и защо се прави това“, допълни вицето.

Дончев настоя, че ако някой иска цялата власт трябва да обясни защо я иска и какво ще направи.

„Ще заповяда на агитките да влязат в МС да набият някой неудобен или някакви социални промени ще направи, нищо такова не чухме. Живеем в страна, където бурните емоции се разпалват лесно и има точка, от която нещата се връщат трудно“, предупреди Дончев.
 
Той призова политиците да пазят държавата, защото друга България няма.

Деница Сачева добави, че в момента всички се борим с тежка пандемия и с икономически последици, които са непредвидими.

„Мислим за това какво ще направим с българската зима, а досега не чуваме нито една визия за това какво следва, след като подбуждаме тези метежи. Човек, който подбужда тези метежи трябва да знае докъде води това, политическият експеризъм на Радев е опасен за държавата“, предупреди тя.

Според нея трябва да се възстанови разговорът между институциите, защото това, което се случва в момента тревожи всички.

„Ако на някой демокрацията не му е по мярка, да има доблестта да излезе и да каже това. Това правителство е законно избрано и в този смисъл призиви за метежи как трябва да бъдат изметени хората от правителство, как трябва да бъдат арестувани, ни напомнят за друго време“, коментира Сачева.

Лидерът на ВМРО Красимир Карачанов посочи, че едиственият изход от създалата се ситуация е диалогът.

Той призна, че по време на протестите вчера е имало платени провокатори, чиято цел е била само да нагнетяват напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
18
 
! Отговори
. преди 3 години
Дончев ако не си тръгнете днес или утре в Понеделник ще бъде късно.
41
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пак са гледали друг мач.Алооууу, иде реч, че цялото ви управление, цялото ви правителство е мафиотско.Разграбохте и съсипахте държавата.Даже Цветанов каза, че ако е трябвало да отиде на митинга снощи е щял да подкрепи президентския.Радев не иска власта, а иска мафията да се махне от властта! капиш???Толкова ли е трудно да го осъзнаете или толкова ви е умственият багаж?
40
10
 
19
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Умът свършва, където почва чекмеджето. Всичките до един са затънали в кopyпция и ще бранят със зъби и нокти властта, привилегиите и мpъcнитe си пари! Протести до дyпкa!
39
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев усети накъде духа вятъра и май ще постъпи като Цветанов
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Билла напикани *** дава съвети - смях.....
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тромпетов 28Недей манипулира !!! Мандата се предлага , но това не води до задължение да се приеме , БСП може и ще го откаже , което ще доведе до предсрочни избори по процедура . А не както се опитваш да внушиш , че ако ГЕРБ падне , автоматично на власт ще дойде БСП . Манипулатор скапан
36
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близкият до социалистите и до Русия президент иска да бутне правителството.
35
10
 
17
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
Мислели за бъдещето......Подайте си оставката!Бъдещето на тази територия е без вас!С вас такова няма!
34
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е туморът на България !
33
8
 
9
 
! Отговори
Гост трол преди 3 години
По време на протестите вчера имаше бити хора, освен всичко друго. Днес няма информация за тях - какво се е случило, не откривам нито ред в нито един сайт, само изявления на "политици", които си играят на "гражданска война".
32
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези смятат хората за *** и безпаметни!Кой правеше всичко възможно да унижи президентската институция - Хунтата.Сега, когато им пари - молят за примирие!Жалки малки човечете, държейки кокала.
31
10
 
14
 
! Отговори
с преди 3 години
Борисов стана като Димитър Бербатов- голямо напъване , голямо его, но отвсякъде го изгониха, даже от Индия
30
10
 
8
 
! Отговори
мраэя бсп преди 3 години
сваляите от власт тоэи подчинен чехъл
29
10
 
11
 
! Отговори
БДЖ София преди 3 години
Дончев от Габрово г-н Радев иска да ГЕРБ-хунтата да подаде оставка и да дойдат нови избори.Друго няма.Недейте да манупулирате народа рая.Няма такива спални с злато,пачки,и пистолети не видяхте ли ФотогРАФИЯТА на вашия вожд пожарникар.
28
18
 
12
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 3 години
Искаме си Бойко и си гласуваме за Бойко.
27
15
 
12
 
! Отговори
Тромпетов преди 3 години
не съм съгласен с някои ваши идеи,г-н Саксофонов.Първо,ако ББ реши,можеда стъжни живота на копнеещата за власт Нинова.Как?Подава оставка,връщамандата.По закон РР трябва да го предложи на следващата политическа сила-БСП.И ето майтапа-предлага го,ГЕРБ гласуват "за" и горещият картоф пада вполето на амбициозната властолюбка.Следва низ от чутовни провали повсички фронтове и на следващите избори субектът БСП е незначителен.Нотази сага ще струва много за ГЕРБ,но най вече за народа.Това спира ББ.
26
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой трябва да каже на *** Радев да спре да си играе на война.
25
12
 
12
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Разбира се,че не съм съгласен това МАФИОТСКО правителство,да остане на власт,но...и на Жана Дарк/Радев/някак не вярвам!!!Момента никак не е подходящ,за служебен кабинет,или за каквато и да е смяна на правителства.Със сигурност се задават изключително тежки,зима и пролет...
24
12
 
20
 
! Отговори
Да ги махмен преди 3 години
Довечера БЪЛГАРИ , Довечера ДА ГИ ИЗМЕТЕМХунта безмилостна поне към собствения си електорат.Искат още малко да се задържат на власт да крадат да пращат Гешев за саморазправа.Днес трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ от НАРОДА
23
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Борисов ще си иде както Плевнелиев.