Премиерът иска оставката на шефа на МВР в Бургас заради „Росенец“

Полицаите снощи в София бяха провокирани, заяви Ивайло Иванов
Обновена: 11 юли 2020 14:25 | 11 юли 2020 14:10, Елка Василева
0
Премиерът иска оставката на шефа на МВР в Бургас заради „Росенец“
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По настояване на премиера ще бъде поискана оставката на директора на ОДМВР-Бургас, тъй като се стигна до напрежение по-рано днес в парк Росенец.

Това стана ясно на брифинг на МВР по повод снощните протести в София.

Министър Младен Маринов съобщи също, че премиерът Бойко Борисов е настоял още днес да бъде свикана комисията, която да вземе решение да бъде свалена охраната от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Още по темата

За нас няма значение кой е министър-председател, кой е президент, нашата работа е да пазим обществения ред – това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той допълни, че целта е била да не се допусне сблъсък между служители на реда и протестиращи, както между протестиращи и контрапротестиращи.

Българската полиция не е враг на никого. Не искаме да задържаме никого, каза Иванов.

Главният секретар на МВР заяви, че полицаите са били провокирани, замеряни със стъклени бутилки, пръскани със спрей, заливани със спирт.

Иванов, че е имало информация за организирани провокации сред хора, които имат интерес да предизвикат безредици.

18 души са задържани, 3-ма полицаи са пострадали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
26
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Двамата плазмодии радев и христо иванов са готови да подпалят държавата. Единият - заради завяхналата си политическа кариера, другият заради кукловодите си от Москва. И двамата са за затвора.
15
14
 
4
 
! Отговори
Живял-видял преди 3 години
Бойко пускай веднага пълен достъп до стадионите и дискотеките.Иначе агитките и младите все ще са ти под прозорците докато те свалят.Сам се закопаваш, само и все от тъпотия.
14
3
 
29
 
! Отговори
Българин преди 3 години
За пръв път от години се гордея с БЪЛГРСКИЯ НАРОД!Да живее България!
13
3
 
14
 
! Отговори
защо преди 3 години
При толкова горящи бушони, може и пожар да стане!?!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"" Борисов: Да се свика ... "" .............. Другарю Борисов, ... остави ти комисията сега ... не това е важно ! Това което е важно сега е какво се говори, как се реагира ... довеждането на автобусите вчера беше фундаментална грешка ... подвеждат те пионерчета като Тома Биков, които не стават за склададжия и това ти е стратег. това, че другите са омазани до ушите не значи, че и ти трябва да се омажеш. Не подценявай хората, хората гледат ...
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АмчъмдейвиСНяма да я хвърли. Има много сериозни геополитически импликации. Правителството на ГЕРБ черпи своята легитимност и стабилност от членството на България в ЕС и амеркинската подкрепа. Докато влиянието на тези два фактора не бъде прекъснато, България не може да помръдне и сантиметър напред....
10
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко ае не се прави на застрелян и си давай оставката
9
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските полицаи ако имат какпа морал и достойнство трябва да спрат да охраняват престъпната, затънала до уши от корупция власт.Тиквата изгаря поредния полицейски бушон, само и само да остане още малко на власт.
8
6
 
24
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Абе токво ти и аш ли министри, имаш ли подчинени? Как така е можеш да изгониш доган от държавна земя? Кой управлява тази държава? По давай оставка и заедно с Горанов, Доган и Пеевски към затвора доживот
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие: За България се задава най-тежката криза в историята на целия Преход.
6
5
 
22
 
! Отговори
гост преди 3 години
А мутрана министър на МВР - него не може щото в СВ-то му пише, че е бил шофьол на мурта.
5
4
 
27
 
! Отговори
АмчъмдейвиС преди 3 години
А как така бе оставката, ти твойта хвърляш ли я?
4
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на МВР-Бургас със сигуност не е решил на своя глава да пази плажа, а е имал нареждане от някой на правителствено ниво! Не си измивайте ръцете с бургаския шеф!
3
26
 
12
 
! Отговори
БОДИЛ преди 3 години
Къде се скри в Бояна президента, той трябваше да свика тази комисия с неговият избран шеф на НСО....мишка, скри се и довечера пак с вдигнат юмрук да излезе при комунистите на паветата, за да изпълни желанието на Божков, олигарха на БКП/БСП за метежа в държавата!!! Аман от кухи ***
2
1
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
невероятно ГОРЕЩО лято се очерта 2020!! Сезон няма!! _скандали колкото искаш и Все Големи _Очакват ни Много интересни моменти _ще пишем НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ -ЯВНО!!
1
8
 
34
 
! Отговори
чичо Спас преди 3 години
Бойко оцапа гащите. Да живее БЪЛГАРИЯ!