Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление

Президентът настоя и главният прокурор да напусне поста си
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:10, Камелия Цветанова
70
Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска оставката на правителството.

„Вчерашният ден бе белязан от масови протест с искане на оставка на правителството, решението на ГЕРБ да организира митинг в своя подкрепа в близост до гражданския протест и по същото време е целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир“, отсече Радев.

Още по темата

Според него опитите на премиера да прехвърли отговорността за напрежението нямало да заблуди никой, който познава страната.

„Корупцията, всяването на страх, прокурорският о пит за натиск, безскрупулните лъжи и липсата на справедливост са онова, срещу което въстанаха българите. Адвокатските колегии в много градове настояват за промяна в прокуратурата. Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се потиска със страха и сила“, коментира държавният глава.

„Мафиотизацията на управлението накара българите независимо от политическите си пристрастия да поискат законност и връщане на основни свободи, методично погазвани с години. Сега, когато българите са на площада Европа няма право да гледа Бъгария с широка затворени очи, ЕС има нужда от демократична България, България на закона и правилата. Изходът от ситуацията е един - оставка на правителството и на главния прокурор“, скочи Радев.

Според него насилието и манипулациите не могат да върнат доверието на хората, а всяко забавяне тласка България към безизходица.

„Опитите да се задържи властта и завоеванията на олигархията като се противопоставят хората по политически и етнически признак са недопустими и обречени. Формира се национален консенсус антимафия, а той обединява милиони почтени български граждани и е по-силен от парите и административния ресурс на властта“, смята президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
746
1
 
8
 
! Отговори
izh преди 3 години
То Президентя май е потвърждение на онова ислямско правило, че БОГ /аллаха/ във всяко село остава един куц, кьорав, сакат, та правоверните да не вземат да се мислят за богове Такива са реалностите у нас. Щем, не щем трябва да си ги преживеем. Между другото все пак ДПС-то му бяха най многобройните избиратели - защо ли? / На невярващите да напомня, че информацията по изборни секции и избирателни списъци е налична в интернет. Всеки може да различи името Асан от Пенчо/
745
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на протестиращите...гледайте ги на телевизия 7-8 и...Борисов ще се предаде...очакваме изявление за неговата оставка...голям купон става...браво българи...МУТРИ ВЪН!
744
11
 
6
 
! Отговори
Герберуги преди 3 години
Мутри - вън!
743
16
 
3
 
! Отговори
джо преди 3 години
Радев в затвора, но на свиждане на Цецо и Бат Бойс......
742
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е той Радев надали е построил и кокошарник, живота му е минал в хранене, а в последствие и любене на аванта , държавата плаща, тоест ние.
741
10
 
22
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 3 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача ***. Отваряш ***, а от вътре изскача Путин...
740
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комуниста Радев в затвора
739
9
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ви преди 3 години
Най-нещастният президент, който сме имали, изключителна *** на партията си. Преди време не вярвах, но сега съм сигурен, че Цецка щеше да е по-добър президент от тоя ******
738
11
 
10
 
! Отговори
джо преди 3 години
Анонимник , спри да пишеш глупости, няма по -доказан крадец от твоя любимец. Колко магистрали "построи" , а колко открадна нямаш хабер. Я напиши, кой спи върху пачките с пари , а ????
737
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете,които пишат тук,са типичен пример за герберастка инфантилност и морален упадък,същите като своите босове...Тъй че 10 години стигат...а сега поне 10 г.в затвора за назидание и никой повече да не си помисля да краде като Боко тиквата и шайката му мафиоти...
736
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Змията хапе най-силно, когато знае, че умира....Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение.
735
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ !
734
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След това фиаско - импийчмънт, даже му е малко.
733
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев имийнат след като го импийчнат затвор само мекерета ни докарват
732
0
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Политиците са най-голямата мафия след мафията под тях, затова не гласувам изобщо. Кадъни няма, всички са един дол дренки. Кадърните хора не влизат в политиката никога, защото не са допуснати от мафията, а и те самите не искат да се петнеят. *** дума стана да си политик.
731
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ще го импийчнат а след като го имийчнат може и затвор
730
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ,след Цветанов,всички ще напуснат потъващия кораб ГЕРБ и там ще останат само *** им привърженици,очакващи някакво подаяние от мъртвата партия ,загробила България и превърнала ни в гетото на Европа...А Радев като птицата Феникс ще възроди родината ни от пепелта...
729
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 882
728
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 873 чети си коментарите и ще разбереш
727
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Факт 881 уау , уау какъв смях браво ,, браво на място го сложи радев браво , само така , мисли нови давай , с тебе сме Голям смях , няма да се спи от смях цяла вечер Браво , супер талант си , браво