БСП с Национален съвет без Корнелия Нинова

Социалистите се събраха малко след изявлението на лидера на БСП
12 юли 2020 12:56, Петя Славова
125
БСП с Национален съвет без Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

 БСП провежда Национален съвет без лидера на БСП, предаде БГНЕС. Социалистите се събраха малко след като Корнелия Нинова направи изявление,в което призова за мирен протест в деня на внасяне на вота на недоверие.

През седмицата социалистите събраха 72 подписа с настояване да се проведе заседание на Националния съвет на БСП. Въпреки отказа на лидерката си да свика съвета, в момента заседанието тече с мотива, че е свикано по уставен ред.

На влизане опозицията на Нинова коментираха, че изглеждат като пришити на протестите, а на тях виждат хора, протестирали и срещу БСП преди години.

Още по темата

Нинова обаче изпрати прессъобщение до медиите, в което се казва, че днес пленум няма, а има сбирка по интереси.

На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП. 72 членове на НС, между които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на "Позитано" 20 с първоначален дневен ред:

1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г. Структура, щат и бюджет на НС на БСП.

2. Политическа декларация “За единство и идейна същност на БСП, за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ!(тезиси)

3. Промени в състава на Централна комисия по избор на председател.

4. Обсъждане на начина на формулиране на решенията на НС на БСП от 13.06.2020 г. и изпълнението им, както и подготовката на “вот на недоверие” към Правителството.

5. Утвърждаване на списък с председатели и Общински организации на БСП с численост под 150, имащи право на повече от два мандата според Устава на партията.

6. Разни.

За заседанието се регистрираха 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелегитимно, пояснява Нинова. Потърсена от журналисти за коментар ще участва ли в заседанието Корнелия Нинова заяви: "Намирам се в кабинета си на Позитано. Чакам другарите да съберат кворум, за да се включа в заседанието. Такъв не се събра, но използвам случая да заявя:

Държавата е в институционална криза. Хората са по улиците на страната в желание за промяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси днес е безотговорно към народа и държавата.

Само преди месец предложих на същите другари всенародна подписка за вот на недоверие и организиране на протести. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго- да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ.

Днес свикват пленум на Националния съвет без да имат необходимия кворум. Днес пленум няма. Има сбирка по интереси. Тази сбирка е нелегитимна и не може да взима решение. Показателно е, че на нея е допусната да излъчва проправителствената агенция ПИК.

Обръщам се към членовете на партията: недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП.

Целта е ясна.

Не допускайте личните, корпоративни, обслужващи модела на управление интереси да превземат партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на управление. Знам, че сте почтени хора, отдадени на каузата.

Бъдете здрави, силни и мъдри, бъдете сред хората, бъдете техният глас", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гергов предложи НИНОВА, АМА СЕ СКАРАХА ЗА .....ИДЕЙ ИЛИ ПАРИ? МАЙ ЗА ПАРИ, ЗАЩОТО И НА ДВАМАТА ИДЕЙТЕ МИНАХА ПРЕЗ СДС,МОЖЕ ДА СА БИЛИ ТАМ АГЕНТИ ПОД ПРИКРИТИЕ. БОЖЕЕЕЕ СМИЛИ СЕ НАД МАЯ НАРОД, СТИГА СА ГО ЛЪГАЛИ ТЕЗИ ЧОВЕКОМРАЗЦИ!
56
2
 
15
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
55
4
 
15
 
! Отговори
ай сик тир преди 3 години
,,1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г." Другарката Нинова окраде партийната каса и мълчи като кому.нист на разпит , но иска прозрачност и да управлява държавата .
54
8
 
15
 
! Отговори
предатели преди 3 години
На всички тези Нинова дръпна паничката и я ненавиждат.Готови са с дявола да се съюзат за да цоцат.Заради техните схеми и набутването на Станишев в Европарламента,голяма част от хората се отказаха да гласуват за тях.Борисов умно си изигра картите с Гергов,като му наля яко пари .Тези,нямат място в БСП!
53
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой даде на ДОГАН 1МИЛИОН ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ХИДРОЛОГИЯ? КОРНЕЗОВ КОМЕНТИРА '' Може да е морално укоримо , но е ЗАКОННО СЪОБРАЗНО!''Искате още от СЪЩОТО-ХАЙДЕ ДОВЕЧЕРА НА МИТИНГА! ДАЙТЕ НА МАФИЯТА ШИРОК ПЪТ КЪМ ВЛАСТТА, ПОСЛЕ пак на площада да питаме КОЙ,ОГРАДА НА ПАРЛАМЕНТА И ОБИКАЛЯНЕ КАТО БЕЗМОЗЪЧНИ.АМА КОЙ НЕ ПОМНИ ВСЕКИ ПЪТ СЕ ИЗГАРЯ.ТИЧАЙТЕ НА ПЛОЩАДА ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЧЕСТНАТА КОРНЕЛА ДА ИЗПРАЗНИ И Д РЖАВНАТА ХАЗНА КАТО ПАРТИИНАТА КАСА
52
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Защото е лъжа!Кое е лъжа бре? Че Нинова приватизира и окраде Техноимпекс ли?
51
2
 
7
 
! Отговори
даааа преди 3 години
и отново познатия сценарий,поредната употреба на млади хора между 20 и 30 години,за преразпределение на баницата от старите комунисти от БСП,СДС,ГЕРБ и другите подразделения на хидрата БКП,след разместването, НИЩОО,младите порастват,поумняват или стават част от търговската система,след 10 тина години идват други 20-30 годишни,цикъла се завърта,има нови употребени млади хора,иТ.Н.И така вече 30 години,старите тарикати стават милионери,младите с пръст в уста,или се спасяват в чужбина или просто остаряват мълчешком,просто МЪКА,и това е защото не се извърши преди 30год.генерално прочистване на ко
50
1
 
1
 
! Отговори
Защото е лъжа! преди 3 години
До 34
49
5
 
10
 
! Отговори
34 преди 3 години
До ПОЗНАВАЧАбе то коментара ми за Нинова беше точно за приватизацията-кражба на Техноимпекс ама незнайно защо го изтриха.
48
5
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Тези жалки подобия на социалисти са организирани спешно от мутрата, за да му помогнат в труден момент. Станишев ли не знае, че само преди две седмици същите тези хора, които днес искат БСП да се позиционира не разрешиха на Нинова организиране на протест, а искаха кръгла маса с мутренското управление. Тези нещастници ли не знаят, че само едно червено знаме да се издигне на протеста и на другия ден няма да има толкова хора. Нинова с цялото ръководство на БСП бяха още първия ден на
47
1
 
10
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 3 години
До Анонимен 34Само смени Кирчо Добрев с *** Нинова, и ВЕЦ Топлика с Техноимпекс, и получаваш "обратната" страна на медала. Венсеремос, серемос, това е за балъците по форуми и площади, истината е Рафаело в Щатите и сухото у джеба...
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комуниста от Банкя се нуждае от помощ и т.н комунисти му подават ръка за помощ да не би да падне модела за крадене!Да не забравяме 48 млн дадени на Гергов лично от Бойко.Да не забравяме кражбата на панаира в съдружие с Цацаров.Мафията се събира за да даде отпор на гражданите.
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миков е честен човек, Виденов също,но тези са невъзможни ЗА МАФИОТСКАТА СТРУКТОРА-БКП И ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ ОТ ДС И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ.
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОРНЕЛИЯ-ГЕРБ СЧУПИХА ДЪРЖАВАТА! КАК оставихте БГ:фалирана КТБ 4 милиарда, ПОРЪЧАНИ ЗА 3 милиарда ОБОРУДВАНЕ за БЕЛЕНЕ, ПЛАТЕНИ от ГЕРБ,спрените ЕВРОФОНДОВЕ И ЮЖЕН ПОТОК за корупция. НАЙ-СКЪПАТА ГАЗ,ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ ОТ ОВЧАРОВ, И НЯКОЛКО ДРУГАРИ НА ОПАШКА СЛЕД БУЛГАРГАЗ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ ЗАКОННИ КОМИСИОННИ.Вие пак искате ВЛАСТ. ИСКАТЕ ДА МАХНЕТЕ ГЕШЕВ, ЗАЩОТО САМО НА НЕГО МУ СТИСКА ДА ВИ НАТИСКА.
43
2
 
10
 
! Отговори
И.иванов преди 3 години
мутрата - Малък Шошо - сикаджията от Шумен, там ли е бил?Дето СерГей искаше да го прави министър на МВР и нарада се надигна и ги помете , помните ли ??? Или пак къса памет ?
42
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея 1 партия не могат да разделят, а искат да управляват цялата страна.
41
3
 
12
 
! Отговори
Поздрав от Карлуково преди 3 години
Тези ***, водени от този на снимката, то масончета и предатели разни, не са и няма да бъдат бсп.
40
9
 
15
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 3 години
Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински - ТЕЗИ ИЗМИКЯРИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЪСИПВАТ ПАРТИЯТА!!! ВЪН ОТ БСП, ПРОДАЖНИЦИ!
39
8
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Ама то е ясно, че голяма част от протестиращите не искат да имат нищо общо с БСП. Само че тъ.пата и нахална Нинова не го разбира.
38
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разумните хора в БСП искаха да спрат глу.постите и вакханалиите на Нинова, но явно чугунените кратуни там са повече.