БСП внесе вота на недоверие, тръгна на битка срещу управлението

Целта е не просто да падне правителството, а да се смени моделът
Обновена: 15 юли 2020 14:48 | 15 юли 2020 14:42, Камелия Цветанова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" е факт. То е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина.

Този вот също няма да постигне целта си да събори властта, защото ДПС вероятно няма да застане на страната на левицата, а мнозинството от ГЕРБ и ОП категорично ще гласуват против него.

Червената шефка Корнелия Нинова обясни, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Още по темата

По думите й досега основният проблем на левицата в битката с корупцията е бил страхът на хората.

„Днес народът се освободи от страха и е на улиците. Ние като единствена опозиция, която четири години е отстоявала такава политика, внесохме народния вот на недоверие, който е по улиците тук в парламента, където трябва да се реши този проблем с механизмите на парламентарната република“, настоя Нинова.

Тя определи протестите като справедливи и призова опитите да бъдат дискредитирани да бъдат спрени.

„Навън са хора с различни професии, на различни възрасти, които искат справедливост, ние ги подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти да се включат в тези протести“, отбеляза още соцлидерката.

Тя отхвърли предложението на премиера Бойко Борисов за обединени действия заради кризата.

"БСП няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма да правим сговор с олигархично- мафиотския модел на управление на страната. Призивите за един такъв общ клан са думи на некомпетентен и изплашен човек, правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката“, настоя червената шефка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
16
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 3 години
До ПроСоТоО ЗНАЧИ ТОВА ИСКАТЕ ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ОТ КРАЖБИ НЯМА ЗАПЛАТИ САМО РАДЕВ Е НА ЧЕЛО - ЧУДЯ СЕ НА МЛАДИТЕ НЕ ПРЕДЛАГАТ НИЩО Е КАКВА ПРОМЯНА ЩЕ ОТИДЕМ НАПРАВО В КАЛТА НО РАДЕВ ЩЕ Е ДОВОЛЕН НАЛИ ЩЕ БЪДЕ С МАФИЯТА
21
2
 
18
 
! Отговори
план преди 3 години
другарката *** отваря бардак и го кръщава червените другари
20
3
 
5
 
! Отговори
Марат преди 3 години
Няма да има вече БКП а нови партии
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бившата седесарка другарката Нинова се изказа. Отново злобно. Ще се пръсне отвътре.
18
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТо-МЕНТЕ 12 /за сега/:..Знаеш ли,започвам да се гордея със себе си!..Аз мислех,че съм най-обикновен гражданин,за това се и нарекох ТУК "ПроСоТо",тоест,най-малкото от зърнените...Ти обаче с тая МАНИАКАЛНА УПОРИТОСТ да драскаш от моя ник ме правиш горд!..Значи не ще да съм май "просо"....Сфатяш ли,КУКУНДЕЛ?благодарско,кукло!...
17
3
 
2
 
! Отговори
Робеспиер преди 3 години
Има поне няколко милиона безпартийни а всички безпартийни млади премиери с хареми искаме нова партия а никой нищо не казва за подписи за нова партия за сега ако няма да се прави нова партия пак ще има същите партии само,че с много по-малко депутати 10 20 30 депутата а някой няма и да влязат в парламента
16
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До анонимен 16Аааа, не!Костя Копейкин - министър на външните работи!Вторият му кабинет ще бъде на Красная плосчад!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корни, мястото ти е до Боци, Делян и Доган в ЦСЗ :)
14
2
 
20
 
! Отговори
АКСИОМА преди 3 години
" НЯМА ЗАКОН КОЙТО ДА РЕГУЛИРА ШАШКЪНИЯТА НА ЧЕРВЕНИТЕ *** И KЛEПOУХИЯ ШAПKAP OT ДОНДУКОВ ! "
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бисер Петното трябва да е министър на културата, за да е в синхрон със своите избиратели!
12
3
 
13
 
! Отговори
НЕО преди 3 години
До Анонимен3Йоло Денев - външен министърЦветан Цветанов - министър на спортаЦветан Василев - министър на икономиката
11
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Паунов с ПоршетоПаунов има москвич не лъжи. Той и москвича не може да кара че е на 80 г. ама Гешев ще го затваря за метеж.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Мун..о ще си направи и служебно правителство, после ще прекрои "модела", за да си скрои "президентска" република и ще си живеем щастливо като при Путин и Ердоган!Ех, мечтата на всички далавераджии,лентяи,престъпници и неудачници, и тук, и от чужбина най-после ще се сбъднат!
9
15
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
УСПЕХ!!!!!..а призиви като тоя долу:-"Сички с/у герп и бсп" просто ги прескачайте!-Като типични УДАВНИЦИ,гробарите ще се опитат да нарочат бсп за СВОЙ "ДВОЙНИК" и така да завлекат към дъното и най-многобройната си опозиционна сила...Номерата на "мозъчния тръст на герп" са толкова ЕЛЕМЕНТАРНИ,че само още по-елементарни същества от тях могат да се закачат на тая въдица.Успех Нинова,и НЕ ЗАГЪРБВАЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ антигробарски сили и формирования!Верно момента е дошъл за СМЯНА НА МОДЕЛА!!!
8
4
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Оставка!Искаме правителство на националното съгласие (БСП, ДПС и Атака)!Мутрите - в затвора!Черепа - обратно в България!Нинова - премиер!Сидеров - вътрешен министър!Баневи - на свобода!Пеевски - финансов министър!Румен Шведски - пожизнен президент (като в Русия)!Победа!
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей какво съвпадение. Тия другари как са ги организирали нещата.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв смисъл от тия вотове, защото Магарешки и ОП все едно ще си вкарат автоголове та да гласуват срещу ГЕРП и загубят парите. Нито вотове нито избори вършат работа и са само прах в очите на хората и цирк и тупане на топката.
5
8
 
29
 
! Отговори
БеСеПерастия преди 3 години
коментар от форумите: - "Добре, и като махнем ГЕРБ, кой да дойде. Мая Манолова още по-известна като Галева с лобиктките закони като Ванко 1. Корнелия , уволнена за корупция от Станишев , приватизирала и окрала Техноимпекс ? Радев, настанен на поста от ГРУ и ФСБ на братска Русия ? Румен, пикаещия във фонтаните на Плевен или лумпениядата около Йоло Денев ? Чичкото дето ги режисира и финансира от Дубай ? Другаря с банките скатал се в Белград ? Може би Рада Дълбоката от Брюксел ? ХАЙДЕ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО !!! "
4
10
 
25
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
Смешници, не могат да бият ГЕРБ дори в един избори, а електората им вече измря, с него и те като пария....
3
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак един глас, който много прилича на Бойко Борисов този път в задушевен разговор с братиньо Борис Велчев, понастоящем шеф на Конституционния съд. Още ли има някой, който вярва кое е основното ОПГ в държавата?Иначе не сме близки с никой от висшите магистрати.