БСП внесе вота на недоверие, тръгна на битка срещу управлението

Целта е не просто да падне правителството, а да се смени моделът
Обновена: 15 юли 2020 14:48 | 15 юли 2020 14:42, Камелия Цветанова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" е факт. То е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина.

Този вот също няма да постигне целта си да събори властта, защото ДПС вероятно няма да застане на страната на левицата, а мнозинството от ГЕРБ и ОП категорично ще гласуват против него.

Червената шефка Корнелия Нинова обясни, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Още по темата

По думите й досега основният проблем на левицата в битката с корупцията е бил страхът на хората.

„Днес народът се освободи от страха и е на улиците. Ние като единствена опозиция, която четири години е отстоявала такава политика, внесохме народния вот на недоверие, който е по улиците тук в парламента, където трябва да се реши този проблем с механизмите на парламентарната република“, настоя Нинова.

Тя определи протестите като справедливи и призова опитите да бъдат дискредитирани да бъдат спрени.

„Навън са хора с различни професии, на различни възрасти, които искат справедливост, ние ги подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти да се включат в тези протести“, отбеляза още соцлидерката.

Тя отхвърли предложението на премиера Бойко Борисов за обединени действия заради кризата.

"БСП няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма да правим сговор с олигархично- мафиотския модел на управление на страната. Призивите за един такъв общ клан са думи на некомпетентен и изплашен човек, правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката“, настоя червената шефка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички *** - свърши се. Утре в хотел Берлин ще плашат последните хонорари.
161
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ модел по-точно ще предложи БСПто - модела на Орешарски и на Виденов ли?!? Или модела на Пеевски шеф на ДАНС?!? БСП-то са по-големи крадци и от хунтата на Лойко. Той поне им натяга гайките на неговите калинки от време на време, забранява им да пишат у фейса, после им разрешава и те така. Цирк голям. Мила родна картинка!
160
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом даже ПИК-ливите написаха, че ще дава оставка значи е ясно вече. дадохте всичко от себе си, ***, но беше неспасяем
159
3
 
4
 
! Отговори
истина преди 3 години
до анонимен 164Справка за селендурабял хляб 2007 г. 0.92 лв.бял хляб 2020 г. 1.20 лв.поговорка - с глупеца не спори.
158
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-корумпирана е според психодеснитеи такива като другарката МИЛИОНЧЕВА на Станишев бившата поръчители на помийски статии против България.Най=бедната в Европа,пак виц на същите а НИКОГА КУХА ЛЕЙКО не е била България по богата и то без да се взима предвид сивата икономика.Покупателната сила на заплата у нас е равна на същата в Гърция,вийте колкот искате.Ти също не си зле щом драскаш по клавиатурата а не работиш,или пък може би точно това работиш=драскаш за пари.
157
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството не трябва да пада до края на Януари,заради еврозоната!Платените протестиращи са престанат да хвълят бомби по полицаите до тогава!
156
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
играта свърши, гербери. Въпрос на часове е
155
7
 
13
 
! Отговори
Дед преди 3 години
Кой е казал ,че народът иска отново БСП на власт?Народът просто се умори от полицейщина и ежедневните прокурорски екшъни.Не сме в дивия запад.А и от последните години има поне 10 знакови ареста на видни политици и бизнесмени,които са оправдани и после са осъдили държавата.Омръзна ни.Искаме нормална държава с нормални институции работещи за хората,а не за определени лица.Краде се яко.
154
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след новия запис Баце вече пише оставката. Слушайте го, пак някакви милиони нарежда
153
2
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
ЕЗ е не само икономическо и антикорупционно признание, а и твърда геополитическа ориентация! Колкото по - далече от свинчарника, толкова по-добре! За това е голямата съпротива, че товаришчите няма да могат да фалират банки и да изнасят милиарди зад граница!
152
3
 
7
 
! Отговори
Петър Славов преди 3 години
Британския телеграф да си бере гайлето с брексита и да не се тревожи за България
151
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Необходимо е ГЕРБ час по-скоро да организират подписка в по-големите градове, а защо не и в по-малките в защита на правителството. Откъде накъде няколко хилядна "тълпа" насъсквана от фигуранта и черепа ще иска оставка на правителството? Идват избори и нека там хората гласуват спокойно и свободно. И без машини, защото никъде в Европа ги няма!
150
3
 
18
 
! Отговори
възрастен преди 3 години
КЪДЕ И КОГА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО СОЦИАЛИЗМЪТ Е ДОНЕСЪЛ НЕЩО ДРУГО ,ОСВЕН МЪКА ,ТЕРОР,ЛИШЕНИЯ И НАКРАЯ ФАЛИТ!!! НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО СЕ ОПИТАХА ,НАСИЛА ДА ГО ПРИЛОЖАТ!!!..........НО ЛОЗУНГИТЕ МУ СА 1 ,ВСИЧКИ ДО ЕДИН ФАЛШИВИ. ТОВА Е СМЯНАТА НА СИСТЕМАТА ,ХАЙДЕ НЯМА НУЖДА!!! Ние старите го преживяхме,не ни карайте за пореден път ,,да настъпваме мотиката"
149
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не помня месото но помня че овчето сирене беше 4лв.при 200 лв,заплата,сега има и по 6лв.сиренеима и по 36лв.,кой колкоо може толкова си позволява при 1300-1400лв,официална а реално над 1600лв средна заплата.Дойде време ако си учил да получаващ повече,вече барманската професия не е елитна защото дънки,уиски и цигарени дъвки се продават и извън КОРЕКОМ.От месарниците помня само СМРАДТА и то в София защото в родния град на майка ми мЕсо немаше,затова гледаха бишки/прасе/да имат каво да хапнат.
148
2
 
16
 
! Отговори
До къде стигнсхме преди 3 години
Ей социалист да се оплаква от Корупция - до къде стигнахме.
147
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавие в Британският Tеlеgrаph: Бългaрия в Eврoзoнaтa?! Тoвa e нeceриoзнo. Прeдcтoи кaтacтрoфa. Това е най-бедната и корумпирана страна.
146
3
 
8
 
! Отговори
Петър Славов преди 3 години
Ох как нямам търпение *** да стане премиер Гечев финансов всичките ми пари са в долари ще има живот като стане долара оак 3000 лева
145
2
 
14
 
! Отговори
моч преди 3 години
До доказано в годинитеАко срещнеш комунист......никаква милост , никаква жалост защото са като змия в пазвата , въпрос на време е да ухапе с присъщата им подлост и коварство !
144
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 153 истината. Ти добре правиш сравнение ама какви бяха цените бе сеяндур. Хляба беше 50 ст цигари 70 ст. Месо 3 лв още да изброявам ли бе сеяндур. При сегашните цени заплатата ти се равнява на 250 лв. Махни нулите и ше се озъбиш. Ей писна ми от не грамотни сеяндури. Що не учите бе мързили ви или сивото вещество не ви достига.
143
4
 
10
 
! Отговори
До 158 преди 3 години
Това е шкафчето на Станишев бе,ти не виждаш и не четеш ли от кога е снимката,или така ти изнася ,млади ремсисте! А кои точно са толупите е ,,друга бира" Гледай пред президенството и ги брой -агресивни и невъзпитани ,без мозъчни!