Какво е по-различното при този вот на недоверие на БСП срещу ГЕРБ?

Протестите може и да променят изхода
15 юли 2020 22:49, Нели Христова
72

БСП входира петия си вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Темата на вота е същата, с която преди години БСП атакува правителството за първи път - корупция. Какво е по-различно сега?

"Доста по-различен е вотът на недоверие, гласовете на протестиращите са "Стоп на това управление!". Различното във вота ни е, че освен всички корупционни схеми, представяме модела как корупцията е вкоренена в държавното управление", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Надя Клисурска.

По думите ѝ БСП ще използва вота на недоверие, тъй като е необходим, за да се говори за всички назрели проблеми.

"Протестът може до голяма степен да даде друго развитие на този вот. Важно е, с оглед на това обществено недоволство, да говорим какво иска да се случи. Ние ще покажем каква е нашата визия за утре. Трябва да кажем на гражданите какво ще направим за тях", подчерта Клисурска.

Според нея ДПС, "Воля", ОП и ГЕРБ трябва да са достатъчно разумни, за да чуят гласовете на улицата.

"Единственият добър сценарий, който улицата иска, е предсрочни избори и нов модел на управление. Всичко е в ръцете на хората. Нима хлябът, който е стока за всеки гражданин, не са онази необходима стъпка, която трябваше да се предприеме по отношение на диференцираните ДДС ставки", отбеляза депутатът от левицата в ефира.

Клисурска добави, че от БСП биха припознали всеки, който припознае тяхната програма. "Единственият сценарий за БСП са предсрочни парламентарни избори. БСП е единна, че моделът на управление трябва да бъде различен", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев изключително нагло иска да си присвои цялата власт.тези, които се правят на протестиращи, наистина ли не разбират, че в този момент, след като няма изявен опозиционен лидер, падне ли правителството, Радев ще заграби властта.А е известно кои са неговите кукловоди. Толкова бързо ли забравиха и Лукановия период, е Жан-Виденовата зима? Правилно е казал народът: "Ако Господ иска да накаже някого, най-напред му взима акъла!"
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце е нямал топки абсолютен наивник!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние ще покажем каква е нашата визия за утре. Трябва да кажем на гражданите какво ще направим за тях", подчерта Клисурска.дори малките деца знаят, че можете да крадете и с ГЗ си :)
10
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм от ГЕРБ, никога не съм гласувал за ГЕРБ, но ако трябва да избирам между Радев и Б. Борисов, ще избера Борисов заради прозападната му ориентация и защо се стреми да бъде десен.
9
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разберете Бойко е търпелив но ако подаде оставка ще останете без заплати,пенсия и храна до дни .Защото държавата ни е бедна а хората искат да са богати !Това е трагедията не гледат реално !
8
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя народ е доказано *** и избора му на партия го доказа през годините .То не беше СДС,Български Бизнес Блок,Царя,ДПС и Червените боклуцци .Вижте Света се тресе от невиждана зараза и финансова криза сега .Това което очаква човечеството е невиждана криза !!!Сега не е време за новобранци в политиките !Сега е е време на Бойко да спаси България от кризата която ще залее света до дни .
7
10
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Без Бойко на...власт,Слънцето няма да...изгрее над Балканския Полуостров.Понеже,ние с протести...погрешка го сваляме,предлагаме друга наша съседна държавица да го възкачи на...чело и да се...радваме пак на Слънцето.(платена...обява от митинга пред НС)
6
10
 
23
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Еми ... Бойко ще подаде оставка и ще я втасаме. С тази корона и политиканстване нещата отиват от зле на по-зле ...
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не е по различно. БСП няма, и няма и да има доверие за управление. Някаква Н -та коалиция, може би, но едва ли.Празните приказки на президента и илюзиите на митингуващите, дори няма смисъл да се коментират.
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вотът ще успее и БСП ще помогне на ГЕРБ.Сега трябва да се откажат от вота и да чакат сами да подадат оставка.
3
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"гласът на улицата" ???-таз женица е видимо психичноболна ! на улицата има 5 хил платени *** и 1 озлобен комплексар .Те ли ще определят съдбата на 7 Милиона *** ?
2
3
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Въпросът е как плъховете преценяват вероятността корабът да потъне...Но ще е добре ДПС и Марешки да подкрепят правителството,та да се проясни картинката.Само че ДПС ще се измъкнат по терлици,все едно не са управляващи.
1
5
 
7
 
! Отговори
Партиите нямат значе преди 3 години
Партиите нямат значение, зад тях стоят едни и същи хора. Цветовете нямат значение. Важно е колко имаш в джоба..и то по 500 детска банкноти. Вземайте пример от по - опитните.