Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа

С европейските лидери ще обсъдим и бюджета на Съюза до 2027 години, посочи той
17 юли 2020 11:48, Красимир Ангелов
273
Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Искрено се надявам въпреки различията днес да имаме вече постигнато споразумение". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на влизане в сградата на Европейския съвет в Брюксел, съобщават от правителствената информационна служба.

Както е известно в следващите 2 дни държавните и правителствените ръководители обсъждат Планa за възстановяване на Европа в отговор на кризата, породена от COVID-19, който включва Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. и инструмента "Следващо поколение ЕС".
 
Преди началото на извънредното заседание премиерът Борисов подчерта, че днешната среща на европейските лидери е изключително важна за приемането на Многогодишната финансова рамка – Кохезионна и Селскостопанска политика, грантове, заеми, условности.
 
Планът за възстановяване на Европа беше представен от Европейската комисия на 27 май. На 10 юли председателят на Европейския съвет Шарл Мишел посочи основните цели на ЕС - отстраняване на щетите, причинени от COVID-19, реформиране на европейските икономики и трансформиране на европейските общества.

С европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа, както и бюджета на Съюза до 2027 г., написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Пристигнах в Брюксел, където днес и утре ще се проведе заседание на Европейския съвет. На него с европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа, както и бюджета на Съюза до 2027 г.", посочи министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АТАКИСТАми виж в Монитор ценоразписа на Божков,плащащ да бият полицаи и хора,за да окървавят протеста умишлено и създават хаос!Какво ще кажеш за ранените и убития полицай от протестиращите?
138
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представител на чужда дэржава, към представител на друга такава:- Българската тиква ще присъства ли?- Да- Слава Богу, едвам ги издържам тези скучни заседания, инъче.
137
6
 
7
 
! Отговори
ко40 преди 3 години
колко нагъл трябва да е *** балкански да прати бойко да представлява България и да каже, ало бре европата, Вие сте мафия и корумпирани еврочиновници, леле леле
136
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е,че сега ГЕРБ ще обере пешкира на другите съуправляващи на ГЕРБ от последните две правителства,които стояха в сянка,докато командваха ГЕРБ и ще бъдат пременени борци в чисто и бяло,уж борещи се срещу ГЕРБ,а всъщност търсещи власт,пари и беззаконие!
135
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, преди да започнат заседанията защо не ни споделиш стратегията ти за възстановяване на Европа? Много бих искал да чуя какви ще са твоите предложения ахахахха
134
1
 
0
 
! Отговори
6-цифрен клош от Оз преди 3 години
Клошове,аз тук си карам доволно автоматика и ви чета простотиите на телефоа ми докато карам и съм на 50 метра от операта,реших да се поразходя с байка в гетуту където оскотявам на макс
133
4
 
17
 
! Отговори
Iskam преди 3 години
Искам европейска заплата! За какво ми е да ме лъжат че съм в европа с 500? заплата с две висши? За какво бъдеще става въпрос, ...май не са прости тези дето крадът и усвояват, а тези които им РОБУВАТ! На приказки сме се наслушали. Дела трябват. В Европа се прибирам с 1800 евро всеки пегък в българия работя 10 - 12 часа за 750 ?..неплатени събота и неделя! Ко става тука?!?!? Варвари ли съе тук какви сте? Собственият си народ беден да оставиш,, европа да оправяш..?!?
132
3
 
3
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Унищожихте Европа както всичко друго по Света а сега се бъзикате уж ще я възстановявате....Я възстановете пак бивша Югославия да ви повярва човек малко от малко....Европа не беше единна още от самото начало и няма да я възстановите така както им харесва на народите а ще се опитате да я префасонирате по ваш вкус...
131
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пристигнах в Брюксел, където днес и утре ще се проведе заседание на Европейския съвет. На него с европейските лидери ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа"Поправка: На него европейските лидери ще обсъДЯТ плана за възстановяване. Ти пристигаш там с празна глава и идеята да препишеш нечия идея.Докато лидерите на другите държави естествено имат изградени стратегии и всички без тебе ще споделят идеите си до постигане на консенсус.
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Среща на европейската мафия.
129
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега им разкажи , как искаш да им правиш бебета с 200км.....Бойко,Бойко ,ама че си ***
128
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АТАКИСТАми те убиха полицай,но не пишат в новините за това,това ли им е протеста?
127
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест ще се скатава от протестите там още известно време, тъй като всички знаем, че няма капацитета да мисли и предлага решения в европейския съвет.
126
3
 
18
 
! Отговори
Попара със хапчета преди 3 години
Щял да възстановява Европа, ама с парите от лявото чекмедже ли? или ще е необходимо и съдържанието на дясното чекмедже и сейфа?
125
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафия.Оставка .
124
3
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
Бойко, тия милиони няма да ги видиш в твоето нощно шкафче
123
3
 
15
 
! Отговори
120 преди 3 години
Както някога херцозите и бароните в Европа са се развличали с шутове и палячовци, така сега европейските политици се забавляват с Бибитко.
122
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На:- Congratulations dumb pumpkin, you are last in everything, again.Наш Боци чува само Congratulations и доволно отговаря:- Тенкю.
121
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще обсъдят оставката му. Нищо друго, а и каскета ще си замине скоропостижно.
120
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов пристигна в Брюксел: Ще обсъдим Плана за възстановяване на Европа"Ти план нямаш за възстановяването на България, а си тръгнал Европа да оправяш!