Поредно нападение над полицаи, НФСБ иска Маринов да им разреши да стрелят

Докога ще продължава тормозът на маргиналните тълпи?
103
Поредно нападение над полицаи, НФСБ иска Маринов да им разреши да стрелят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След поредното нападение над полицаи в ромска махала, лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска от МВР шефа Младен Маринов публично да огласи, че служителите на реда имат право да се защитят и да им позволи да използват огнестрелни оръжия, когато са нападани.

Поводът за това е случаят от вчера, при който трима полицаи и тяхното куче бяха атакувани с брадви и ножове  в ромската махала на Кюстендил.

Още по темата

„Протестът ще отмине, правителство ще оцелее, но тежките етнически проблеми в обществото ще останат“, скочи той.

За Симеонов е недопустимо през 2020 г. полицаи да се нападат с ножове, секири и метални пръти.

„На запад от Балканите такова нападение се приема за терористичен акт, в нашата родина това е ежедневие, което се счита за битов акт. Такива нападения от цигани се случват непрекъснато“, коментира той.

Като пример Симеонов посочи нападнати и бити полицаи  в Сливен, Пловдив и други места и все след опит да се „спре чалга терорът на пияни и озверели цигански тълпи“.

Според него мургавите нападатели са с чувството за безнаказаност, защото знаят, че ще бъдат защитени от адвокатите на правозащитни организации и че имат политическата защита на ДПС.

"Тази псевдноетническа партия, която е загубила доверието на турския етнос и се е преориентирала към купуването на гласовете на ромския етнос“, обвини лидерът на НФСБ.

Той призова политиците да осъдят агресията на маргиналзираните групи, защото тези престъпления ставали епидемия – тормоз и побой, а тях са подлагани лекари, полицаи, горски и социални работници.

„Време е българските интуиции, политици и партии да преодолеят страха си от прилагане на закона в пълния му обем и е време вътрешният министър публично да обясни, че полицаите имат право на защита и да разпореди употребата на огнестрелни оръжия, когато те са нападани с оръжия. Никой не може да е по-голям от закона независимо от неговия етнически, материален, сексуален и социален статус“, отсече Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
8
 
! Отговори
Зверство? преди 3 години
Г-да журналисти от сайта "Днес", предполагам че някой/някои от вас са чули какво разказа студентът по Право за поведението на полицаи преди два дни. Оказа се, че те са се държали като джелати , за да не кажа садисти: пребиване на младеж, тръгнал срещу тях с вдигнати ръце, нахвърляне на набелязаните за жертви на куп и там ритане, налагане с юмруци потялото, нещо като Белене в "демократичен" стил. За издевателството над пребитото момиче да не говорим. Г-да Терзийски, Хаджиев, Златанов, говорете!
88
3
 
7
 
! Отговори
Има ли преди 3 години
Има ли някой,който да взема вече на сериозно това правителство,този вицепремиер, тази "партия"? Толкова се дискредитираха,че освен оставка и затвор...всичко друго е позор.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пистолетите щебъдат ползвани както се казва срещу мирното население - срещу тълпите и ромите пак ще бъде пак със добро - не заради друго, ами защото ги е страх да подпалят напрежението -вероятно са и прави но и с добро не става.
86
0
 
2
 
! Отговори
математик ама преди 3 години
постфактум......Кога трябваше да се мисли за раждаемост и соц системи безработици заплати ,образование някои умници направиха така ,че за малцинството най изгодно да е много деца без брак , без училище и на соц помощи ,колкото се може а за българите нищо освен -- гонене от страната и Боса нищо от това не промени последните 10 години даже неговото бездействие е фатално ....
85
1
 
1
 
! Отговори
приказки акерне преди 3 години
Те си имат право да стрелят....този обаче иска някакви спец. права щом се изправиш срещу полицай и му се видиш опасен да ти изпразни един пълнител и после никой да няма право две да му каже ,НО в щатите виждате какво стана всеки ден убити заради какво ли не.,Само че Валерко го играе ******* и точно той с оръжие ще оправи положението ....то вече и не можеш да пишеш защото не знаеш дали някой няма да те обвини ,свободата да пишеш лека полека се изпарява ...
84
0
 
7
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Колко пари ни струват ц.иган.ите? Като изчислим загубите от неработене, невнасяне на данъци и осигуровки, всички видове помощи в брой, щетите от безбройните кражби и покриването им, разходи за арести, следствия и дела, престоят им в затвора, гледането на изоставените им деца, болничното им лечение, разнасянето на болести, неплащането на ток и вода, програмите за интеграция, делата в Страсбург и т.н. Сметката от преките и косвени разходи за издръжката им е на стойност милиарди лева на година. За
83
2
 
2
 
! Отговори
Ин то дъ Трап преди 3 години
Да,за изпотрепят протестиращите и да има страх от митинги.Как ще разрешиш да стрелят *** милиционери бе *** десарски,ти гражданска война ли искаш!!?
82
1
 
4
 
! Отговори
В тоалетната съм преди 3 години
На площада патриот, на работното място ид*от.После крещи срещу Боко, Радев или Нинка, при все че от него няма по-голяма гадинка.Ама какво да се прави такъв ни е народа - див и мрънкащ по природа.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко това когато кажеш истината да те обявят за расист, популист,ксенофоб, а закончета за език на омраза, вербално насилие , намалени присъди, когато е за техните гласоподаватели е прокарано от герб с дпс. Единствено Нинова спира тези закончета затова са тези денонощни атаки срещу нея от герберските под'логи и медии.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анонимен 80 докато има такива като теб "ромите" ще си веят байряка.От протестарите ме изкефи младеж който има бизнес ,дава работа на много хора и по негови думи ще пътува за чужбина, тениската на бизнесмена от Илиянци.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се извикат полицаи от Индия.
78
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато ни наричаш маргинални тълпи още протести ще има - този път докато не бъдеш съден и разследван за думите си.Виж го ти, за "вербално насилие, за език на омраза и прочие ги съдят а тоя така ще ме нарича и остава ненаказан. Няма да се размине с оставки другарю, ще си отговаряш за всяка дума. А дали попита защо полицаите пребили младежите не са арестувани, защо още са на работа??? Докато сте такива във властта ще има протести, ако не си разбрал!
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнаха ни 130-140 години назад. Това успяхте, защо не ни оковете
76
11
 
10
 
! Отговори
Тия ромове преди 3 години
Тия ромове са от протестърите на ГРОБ. ГРОБ плаща кръвен данък за изборните и протестърските услуги.
75
2
 
11
 
! Отговори
М дааа преди 3 години
Че не им дават да стрелят едно на ръка, но защо поне не ги екипират с ятагани, така полицията ще може да дава пропорционален отговор .
74
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на ромите, доказаха как се сваля режим. Не като възпитаните протестори, дето правят кордон да пазят куките. Борисоф -аутУшеф-смърт
73
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...да им разреши да стрелят!?Тези пистолети са само за бели хора
72
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просо много си ***, мислиш ли че някой ще тръгне да стреля по мирно цивилно население. Я мисли малко . Тук няма нищо общо с протеста а правото на полицай да се защити с огнестрелно оръжие при нападение с нож брадва бухалка.
71
3
 
15
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Еми търпи тогава да те колят! То от началото на демокрацията който се опита да каже истината за битовата престъпност, бива обявяван за расист, ксенофоб или най-малкото популист. Следват и упреци за езика на омразата и заплахата от гражданска война. Нещо взе да се изтърква тази плоча.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, де да можеше-си каза един от старейшините на май... Мунско.. То племе