Променят ли се политиците, след като вземат властта?

Политическата психопатия няма граници, каза психиатърът Веселин Герев
21 юли 2020 08:53, Ния Христова
7
 
Протестите в страната, които са за оставката на правителството, продължават. Психиатърът Веселин Герев отбеляза, че младото поколение иска ясна визия за бъдещето.
 
"На този етап и заради ситуацията, и заради кризата със заразата, в цял свят визия за бъдещето не може да се прави в по-далечен план", коментира Герев пред Bulgaria ON AIR.
 
Той твърди, че политиците у нас тотално се променят, след като получат властта, като "политическата психопатия няма граници - безочието също".
 
"Аз преди 10 г. въведох едно понятие - "политическа шизофрения". Това е едно много интересно състояние, в което влизат нашите управници. Докато получат властта са много благи, разбрани хора, много диалогични, съчувстват, хвърлят обещания. Но когато вземат властта те тотално се променят. Именно това е т.нар. шизофренен процес - тоталното раздвояване между това, което се говори и това, което се прави. И настъпва едно състояние на безцеремонност, на арогантност, не се откликва на проблемите на хората", обясни психиатърът.
 
Герев смята, че колкото повече управляващите не искат да чуят протестиращите, толкова по-активни ще стават те.
 
"За да се стигне до тези протести на улицата, това е генерирано напрежение в последните 10-12 години", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
У преди 3 години
Променят се и капитани на кораби, генерали, топ директори..и т.н. Да имаш власт над другите, значи те да правят нещата както искаш и ако не слушат-наказваш! Ако началникът е с нисък морал, малък житейски опит или алчен...,става лошо! Аз вече имам развалени приятелства на 20на години. Човекът в къщи се държи като на работа-вика, бие децата, кара жена си да чисти с клечки за уши, вика им защото сложена вилицата накриво..ужас. Само че там мога да си тръгна, а от политици къде да бягаме?
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не ве!
3
0
 
6
 
! Отговори
dipl Psyhiatrist преди 3 години
Няма съвършени човеци. В основата на интереса е личното его. Парите са само част от мотивацията. Властта е другата част. Който и да бъде на власт ще се корумпира.
2
0
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
"Вълкът козината си мени, но нрава - не " !!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Най...откровен беше Винкела,който като влезна вече в Парламента каза при един...коментар - Вие пак гласувайте за мен и ме...избирайте,а аз след...това,знам с кой да се...коалирам и какво да правя. -По...голям цинизъм в прав...текст от този,няма.