Рокадите в кабинета - извънредна точка в петък?

Персоналните промени вече са в деловодството на парламента
Обновена: 23 юли 2020 16:18 | 23 юли 2020 16:08, Камелия Цветанова
41
Рокадите в кабинета - извънредна точка в петък?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гласуването на министерските оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов и Николина Ангелкова и изборът на заместниците им в пленарната зала вероятно ще залегне като извънредна точка в петъчното заседание.

Още по темата

Обявените днес промени в правителството най-вероятно ще бъдат обсъдени като извънредна точка от депутатите в петък.

Проектът на решението, с което се правят персонални промени в кабинета, вече е в деловодството на НС.

С него премиерът предлага депутатите да освободят от длъжност министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Депутатите трябва да одобрят досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – директорът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.

Парламентът ще подложи на гласуване и рокадата във финансовото ведомство, където Горанов ще отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, в контролът в Министерството на икономиката ще поеме досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф, протестиращите не искат да се спира студения резерв на Доган, да му се вземе пристанището и безплатната охрана от държавата. Оставете му резерва и всичко, а вие си ходете.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа ще е супер т.ъ.п ако остави нещата така. Това ,че мутрата-престъпник е направил рокади,незначи ,че не е правил до сега всички престъпления,които му се преписват. Гледайте последното интервю с Цветан Василев. Ще видите каква *** ни управлява.
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)Добре ли сте?
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието на статията завършва с въпросителна ! Браво на авторката - Камиля Цветанова ! Дори и тя не вярва, че правитеството ще се задържи дотогава
5
4
 
3
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Мен червеното знаме роди ме!А цената на спирта уби ме...Имам 10 дена трудов стаж,и на Радев аз съм верен паж!Пия, друcaм и пpocтея,дaлавера има ли съм в нея!Долу Бойко!!!
4
2
 
1
 
! Отговори
Проституиращ преди 3 години
Така да ме сърби за бой дъто ама полицията не та не ще се търкаля на паветата до Коледа па ега ми се отвори парашута
3
2
 
5
 
! Отговори
Малко ми е жал преди 3 години
за Влади Горанов. Тоя жилеше като оса. Обаче с тези увеличения на пенсиите дето му ги бяха сложили като изискване всякакви бизнеси го намразиха, че почна много да даре на кокал. Обаче това е положението съграждани - нищо лично. Щом ще се правим на готини и дашни - някои ще изпищи. Само БСП може да ви ОБЕЩАВА ОБЕЩАВА. Но в крайна сметка ще получите само "ГЛАД" при БСП /виж в гуглето/
2
0
 
6
 
! Отговори
от ген. Григоров преди 3 години
Христо Терзийски като един доказал се професионалист предимно по линия на противодействие на наркобизнеса. В същото време Терзийски се ползва с висок рейтинг и авторитет в наркосредите. Точно там е известен с прозвището Ицо Носа. Това също е послание и знак. Освен всичко останало, много скоро Терзийски бе забъркан в скандал, свързан с възможността да закупи на много занижени цени жилище. Бих го призовал да направи един наркотест на целия ръководен състав на МВР.
1
7
 
15
 
! Отговори
Оркестър.Тaшaкларъ преди 3 години
Да вземат и на мен да ми направят рокадо на тoпкитe!Смешнициии!