Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов

Радев преследва само властовите си амбиции, смята той
26 юли 2020 10:25, Александър Попов
575
Плевнелиев видя два варианта за България, лошият - оставка на Борисов
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) очерта един лош и един разумен вариант за България на фона на продължаващите протести.

"Лошият вариант е при преплитането на интереси и апетити на президента и на партии, Бойко Борисов да се поддаде на натиска и да подаде оставка. Ако това стане, протестът ще се насочи към главния прокурор. Румен Радев ще състави марионтенто правителство, ще спретнат един нов "Костинброд". ГЕРБ, дори да остане първа политическа сила, ще е много отслабена.

Още по темата
Парламентът ще е раздробен и ще има слабо мнозинство. Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи – да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България. Партиите ще се подготвят за избори и ще успеят да изчистят всички задкулисни интереси, ще дадат път на младите. Трябва да се създаде обществен съвет към президентската институция и към Министерския съвет", заяви Плевнелиев пред БНР.

По думите му ситуацията е многопластова.

"Освен честно протестиращи граждани има и политици, които имат интерес да не се проведат редовни избори след няколко месеца, защото трудно ще влязат в парламента. Това са Мая Манолова, Слави Трифонов, Корнелия Нинова. Ако се върнем назад във времето, това са хора, които припознаха правителството на Орешарски. Трябва да се отчетат и интересите на няколко олигарси, които искат да всеят хаос", допълни президентът.

Според него "големият проблем е усещането у хората за несправедливост, но и липсата на президента – Румен Радев не разбра какво е да си президент на републиката и преследва само властовите си амбиции". Той обвини наследника си, че не спазва Конституцията, тъй като "няма право да иска оставката на премиера и на главния прокурор, такова право имат съответно парламентът и Висшия съдебен съвет".

Плевнелиев смята, че промяната е възможна, но протестиращите трябват да са по-конкретни в исканията си, а исканията да са работещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така искам да ги видя един до друг на подсъдимата скамейка.А после и в килията.За разкош в компанията на бай Ставри.
45
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариткова усети народната любов, наред е некадърния примитив Борисов да разбере на живо колко го "обичат" хората ?Все съм си мислил, че след комунистическото управление на СДС, после на тройната коалиция няма накъде по лошо да става е видяхме, че може.Над 10 години пълно безхаберие, некадърност, пълно абдикиране от проблемите на хората и тотална разруха на всички нива.Най хубавото е, че на протестите са млади хора без политически пристрастия.Време е мафията и мутрите да бъдат изритани.
44
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шу шумигата кой го пита. Най-смешният президент на България. Откровена пародия.
43
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ъртамуню"..Плевнелиев беше добър президент. Нищо конкретно плюещите не могат да напишат,но само плюят и злобеят..".............................................................................Ами, защото нищо "конкретно" не е направил. Ако сам не се обади отнякъде, изобщо никой не се сеща за него.
42
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев направи Рублев сам да си говори.
41
4
 
22
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Лъжеш!Не са замеряли Нинова с бутилки.Нито пък Да-риткова.Напротив,Нинова си тръгна спокойна,а другата напълни гащите 2 часа в БНТ и 1 час в колата.Накрая полицаите срязаха една ограда,за да я измъкнат от народната любов.Резил!
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ако вземе нещата в свои ръце народа наистина ще излезе и ще има изритване на руски хибриди от страната завинаги.
39
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да качва Нинова в самолета и ако успее да го вдигне да се пръждосват от България към Русия, като никога повече не се връщат. Ако не успее да вдигне самолета, народа ще ги закара до там с шутове.
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България."НЕ СТАВА, ВЕЧЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО, А ТО Е ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ. ПРЕЗИДЕНТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕСИ, ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ.
37
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи"РОСКА ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ? РАДЕВ Е ОТЯВЛЕН РУСОФИЛ, ОКОЛО НЕГО САМО ПОЛИТИЧЕСКИ РУСОФИЛИ, РАБОТИ ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, СМЯТА БЪЛГАРИЯ ЗА РУСКА ЕДВА ЛИ НЕ, ИЗПЪЛНЯВА ПРОГРАМИ ПИСАНИ В МОСКВА И ЩЯЛ ДА РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИТЕ? ЗА КОИ БЪЛГАРИ? ТЕЗИ ОТ РУСКИ ПРОИЗХОД ХАХА. ВСЕ ЕДНО ДА ИСКАШ ПУТИН ДА РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИТЕ, СИГУРНО И ТОЙ БИ РАБОТИЛ ПОВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ.
36
3
 
13
 
! Отговори
Еее преди 3 години
Е, само Боко ли да има "властови амбиции и апетити"? А, Роска
35
6
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
АЛО ПЛЕВЕЛ КАКВА МАРКА ТИ СА ОЧИЛАТА
34
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли Плевнята да не се обади, какво вижда и какво не не е важно, просто е irrelevant
33
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ, КОЛКОТО ПО-СКОРО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ.
32
3
 
18
 
! Отговори
Третият крак преди 3 години
Росен Банев е също от олигарсите и като такъв тръгна от МРРБ и пробута "печената" Захариева . Чудя се как може толкова много простотия да има в тая малка глава ?
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Кой, кога да си ходи се решава на избори.
30
7
 
32
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Абе, Росене, що не си гледаш синоптичката и детето, а си тръгнал да адвокатстваш на Баце....Май ти липсват шамарите му зад врата ти.Това ли е разбирането ти да си президент?
29
1
 
30
 
! Отговори
Бойкови мечти преди 3 години
Ееееех ако беше станала Цачева президент, сега Герб нямаше да имат тези проблеми...:)
28
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разумният вариант е президентът да започне да работи като президент на всички българи да покани протестиращите, профсъюзите, обществените фактори да търсят заедно решение за една по-справедлива България."ЗНАЧИ РУСОФИЛА РАДЕВ ДА ВЗЕМЕ В РЪЦЕТЕ СИ ЦЯЛАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ И ДА РЕДИ БЪЛГАРИЯ КАКТО МУ ХАРЕСВА? ХАХАХА НЕ СТАВА ПЛЕВНЕЛИЕВ, НЕ СТАВА!!!
27
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бай тошо, след 35 години власт, доведе българите до 200лв средна заплата при 3лв/$.И не ги пускаха дори в братска Румъния.Е, имахме двама космонавти, ако на някой му пука за това.