Законът за социалните услуги отново в дневния ред на НС

Обединени патриоти от ГЕРБ предлагат промени
Обновена: 29 юли 2020 07:33 | 29 юли 2020 07:30, Камелия Цветанова
5
Законът за социалните услуги отново в дневния ред на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последната работна седмица преди лятната ваканция, парламентът ще разгледа окончателно промените в Закона за социалните услуги, внесени от ГЕРБ и Обединени патриоти.

Предоставянето на социални услуги не е търговска дейност, регламентират поправките, направени от Обединените патриоти и предвиждат и бърз съдебен контрол.

Според новите текстове при изготвяне на индивидуална оценка на потребностите на детето информация може да се разкрива само със съгласието на родителя или настойника.

Промените, направени от ГЕРБ, гласят, че до приемането на Правилника за прилагане на Закона за социалните услуги насочването на всички лица, които искат да ползват такива, ще се извършва само от Дирекция "Социално подпомагане", а индивидуалната оценка за подкрепа на лицето ще се изготвя по досегашния ред, припомня БНР.


 


5
Още от Политика
ВМРО не цели политическа конфронтация с “Баня Баши”
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 1 седмица
В АТАКА- ЗНАЯТ, УМЕЯТ ДА ЧУПЯТ, РУШАТ, ВЗРИВЯВАТ- ЗАЩО НЕ СА ПОСТАВИЛИ ПАРИТЕ В КАСАТА А В ЧЕКМЕДЖЕТО ЗА СНИМКА, НЕ СА МОГЛИ ДА ОТВОРЯТ КАСАТА- ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ СА НИ ПОДГОТВИЛИ ПАК НЕЩО ТУКОВА КАТО КТБ ДА ФАЛИРАТ ЗА ДА СИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ- КОГО ЛИ ЩЕ СГОТВЯТ ТИЯ ЧЕРВЕНИ Г А Д О В Е...
4
3
 
7
 
! Отговори
жар преди 1 седмица
Некадърниците от ГЕРБ постоянно променят техните си закони. Не разбират, че вече никой не им вярва. Мислят си, че ще ни залъжат. Хващат се като удавник за сламка.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тия алчни шопари от управлението
всяко забърсване на собствените си *** го представят като
грижа за народа- но ако ги забършем ползата ще е най голяма
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Закуска на родилка в Шейново: филия хляб, 20 грама сирене и чай. Обяд: две филии хляб, 2 кръгчета колбас с диаметър 4 сантиметра и 10 грама масло. Вечеря: 3-4 супени лъжици макарони с кетчуп.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Я защо не споменавате, че законът е върнат от КС като противоконституционен, затова бива разглеждан отново? Иначе мисирките и грантаджиите обиждахте родителите, че били, пpocти, че били байганьовци, че не ги разбирали нещата и т.н.