Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог

Според него на протеста му липсва ясна идеология
Обновена: 30 юли 2020 09:41 | 30 юли 2020 09:30, Елка Василева
363
Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството в този момент не е нужна, а е нужен диалог в обществото и сред политическите партии, за да се вземат мерки и България да излезе от тежката ситуация. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Съгласен съм, че на по-голямата част от протестиращите не им хареса моделът на управление последните 30 г., но друга част от протестиращите имат чисто политически мотиви. Третата част определено са финансирани от икономически фактори, а и това е доказано", каза Каракачанов.

Според него на протеста му липсва ясна идеология.

Още по темата

"На едни места се издигат лозунги против капитализма и богатите, други протестират с европейското знаме. Няма лидери на този протест, хората говорят за промяна на Конституцията - едни искат промяна на съдебната система, други засилване на правомощията на президентската институция. Трети искат узаконяване на гей браковете. Няма ясна идея какво трябва да се случи“, коментира вицепремиерът.

„Една част са склонни на диалог, а други - не са. В този момент една оставка на правителството, в тази икономическа криза – едно служебно правителство, една анархия в рамките на 4-5 месеца, до нови избори, през това време няма да има парламент, които да актуализира бюджетите, а един Бог знае колко ще продължи мандатът на това правителство. По-доброто за държавата е да се търси диалог. Винаги съм смятал, че диалогът в обществото е по-добър", аргументира се Каракачанов.

Според него немалка част от протестиращите са млади и интелигентни хора, живеещи и работещи на запад, но заради кризата са се върнали у нас.

"Имат визия какво да се случи, но не е начинът да се хвърлят камъни, а е нужен диалог", настоя за пореден път той.

"Смятам, че генералният проблем на България през последните 20 години е не е дали да бъдем в НАТО, или не. Дали ще бъдем в ЕС, или не. Дали минималната пенсия ще бъде 300 или 350 лева. Основният проблем, и тук говоря за младите хора, е демографската катастрофа, защото демографската криза ни превръща в страна, която се маргинилизира. Имаме 2,5 млн. които работят, толкова, които са пенсионери, 300 хил. безработни. Без ясна демографска стратегия – как нацията ще оцелее, нещата няма да се получат", настоя лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Диалог може да има само между разумни хора,с ненаситни червени мутри няма да се получи.
293
1
 
15
 
! Отговори
Наглост преди 3 години
И патриотите нищо не направиха да няма вечни длъжници.в България,оставиха се лобитата на чси и банките да ги спрат...а хората гладуват,болни са и се побъркаха да плащат невиждани лихви и накрая просто не могат и продължават да дължат адски много,защото евреите са сложили непосилни лихви и ужаси...не приеха закона за абсолютната давносх..искат българите да са роби цял живот и да нямат шанс
292
17
 
3
 
! Отговори
НЯМА ДА ИМА ОСТАВКИ преди 3 години
НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ РЕШИ КОЙ ДА УПРАВЛЯВААЗ ЗАЛАГАМ ПАК НА ГЕРБТО НЯМА ДРУГИ СВЕСТНИ ПРОСТО
291
1
 
7
 
! Отговори
нако преди 3 години
ДИАЛОГ САМО С РЕДОВНО ПРОДАДЕНИ И ЗАПЛАТЕНИ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ!ЛАПАЙ ГУДЖО МРЪВКА,УТРЕ ВЕЧЕ НЯМА!
290
1
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
На вас ви трябва не диалог,а един Пиночет.Да ви покаже кон боб яде ли?
289
1
 
24
 
! Отговори
Свине преди 3 години
Какъв диалог бе прасе просто. Ти си срам за българската армия. Ти си срам за българската държава. Ти си срам за българския народ. Дим да те няма лъжливопатриоти!!!!! Помия и Мафия
288
1
 
19
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Защо този диалог не се състоя през последните 11год. бе *** мазен.
287
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дебелак не ще да подава оставка, щото много добре знае, че това му е последното ядене на голямата софра
286
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не диалог е нужен, а газ и водоноски както се прави в нормалните държави.Протеста стана агресивен, от което страдат всички граждани.
285
2
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Бил неорганизиран протест,и по добре ,че бухалката Гешев само чака да обедини протестиращите като организирана престъпна група
284
2
 
15
 
! Отговори
bezpardonnost преди 3 години
във време на тотална злоупотреба с парите на хората да се говори за диалог е повече от нагло поведение, когато на трима топ политици, на които хората нямат доверие да поверят управлението и на сто лева, а те се разпореждат с милиарди е повече от абсурдно да се говори за нормалност, изисква се цялостна транформация на политическата върхушка и ограничаване директния им достъп до каквито и да са финансови средства, без разрешение на гражданите
283
1
 
9
 
! Отговори
kory преди 3 години
Когато 1000 крадат и 100 000 стачкуват,ти отивай в BILLA успешно да напазаруваш!
282
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 295 преди 3 години
аутопсията на един гърбофил е показала наличие на остра зависивост от работодателя,сервилнечене,склонен към кражби и корупция,без морални задръжки и тежка форма на гьонсуращина
281
0
 
17
 
! Отговори
гост преди 3 години
До АнонименГласувах за ОП, но от много време насам съжалявам, че го направих.
280
1
 
15
 
! Отговори
гост преди 3 години
Напротив. Нужна е оставката на БМБ и неговото разследване. Ако чакате обвинението на Кьовеши от европийската прокуратура и го дочакате, правете си сметката за последствията?
279
1
 
12
 
! Отговори
реалист преди 3 години
До 295Профила е ясен:само човек без никакви качества и трудови навици може да се хване за потъващия сал на Боко пожарникаря.Нито един достоен и качествен човек няма в ГЕП.Само полуграмотни кариеристи ,които нямат никакви шансове на пазара на труда.Малкото реални избиратели /повечето са мъртви души в подправени протоколи!/ ,са чиновници и служители в огромната Чиновническа партия.Грамотен ,достоен и работещ човек никога не би гласувал за бандитите от ГЕП.
278
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно какъв човек трябва да си за да си гласувал за ГЕРБ-ОП.Просто ми е интересен профила на такъв тип избиратели.
277
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето ви изтече дебели мафиоти, далавераждии и крадци.Сега ви чакат Оставка, Съд и Затвор.Който крал - крал, който остъклявал тераси - остъклявал.
276
1
 
13
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
И този трябва да виси на стълба до Боко и Гешевтаря , или от терасата си от 400 кв.м ,с главата надолу.Агент Иван е по-противен и от агент Буда.
275
1
 
15
 
! Отговори
Кою преди 3 години
Шкебевойвода сака да папа още от баницата разрезана от Баце да му се не стопи мазнинката преди зимата тамън