Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог

Според него на протеста му липсва ясна идеология
Обновена: 30 юли 2020 09:41 | 30 юли 2020 09:30, Елка Василева
363
Каракачанов: Оставка сега не е нужна, нужен е диалог
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БГНЕС

Оставка на правителството в този момент не е нужна, а е нужен диалог в обществото и сред политическите партии, за да се вземат мерки и България да излезе от тежката ситуация. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Съгласен съм, че на по-голямата част от протестиращите не им хареса моделът на управление последните 30 г., но друга част от протестиращите имат чисто политически мотиви. Третата част определено са финансирани от икономически фактори, а и това е доказано", каза Каракачанов.

Според него на протеста му липсва ясна идеология.

Още по темата

"На едни места се издигат лозунги против капитализма и богатите, други протестират с европейското знаме. Няма лидери на този протест, хората говорят за промяна на Конституцията - едни искат промяна на съдебната система, други засилване на правомощията на президентската институция. Трети искат узаконяване на гей браковете. Няма ясна идея какво трябва да се случи“, коментира вицепремиерът.

„Една част са склонни на диалог, а други - не са. В този момент една оставка на правителството, в тази икономическа криза – едно служебно правителство, една анархия в рамките на 4-5 месеца, до нови избори, през това време няма да има парламент, които да актуализира бюджетите, а един Бог знае колко ще продължи мандатът на това правителство. По-доброто за държавата е да се търси диалог. Винаги съм смятал, че диалогът в обществото е по-добър", аргументира се Каракачанов.

Според него немалка част от протестиращите са млади и интелигентни хора, живеещи и работещи на запад, но заради кризата са се върнали у нас.

"Имат визия какво да се случи, но не е начинът да се хвърлят камъни, а е нужен диалог", настоя за пореден път той.

"Смятам, че генералният проблем на България през последните 20 години е не е дали да бъдем в НАТО, или не. Дали ще бъдем в ЕС, или не. Дали минималната пенсия ще бъде 300 или 350 лева. Основният проблем, и тук говоря за младите хора, е демографската катастрофа, защото демографската криза ни превръща в страна, която се маргинилизира. Имаме 2,5 млн. които работят, толкова, които са пенсионери, 300 хил. безработни. Без ясна демографска стратегия – как нацията ще оцелее, нещата няма да се получат", настоя лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
2
 
19
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Тоя клетник , с напиканите *** , има ли представа какви истински мъже са били членове на ВМРО ??!!!
253
2
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 години
Къде са Ванче Михайлов или ген. Протогеров , щяха на секундата да му отсекат главата на тоя бахур !!
252
1
 
16
 
! Отговори
Евраци & Кюлчета преди 3 години
Божков-Горанов-Севда-БорисовТова е пътят на пачките до Чекмеджето.700 млн лева дето трябваше да са в хазната....
251
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова опорка на властта! Всички, които са против диверсификацията, призовават за оставка на правителството. Това каза премиерът Бойко Борисов при поредния епизод от джипката и то само часове, след като близо 120 000 души излязоха на протест срещу управлението на кабинета Борисов 3. Заедно с енергийния министър Теменужка Петкова той инспектира интерконтектора България-Гърция около Стара Загора.
250
13
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Диалог ама оня плъх от село Славяново насъсква тълпата и казва, че е късно за диалог и след това се крие в дупката си! И не трийте, защото е истина!
249
1
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА ! преди 3 години
Обирайте си крушите Дебело крадливо пра се !
248
11
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Диалог ама оня плъх от село Славяново насъсква тълпата и казва, че е късно за диалог и след това се крие в дупката си! И не трийте, защото е истина!
247
1
 
7
 
! Отговори
човек преди 3 години
С кои искате диалог и по какви теми? 1. Ниските пенсии 2. Инвестиции в нормалните квартали и малките градове (те нямат канализация, улици, ромите колят и командват) 3. Помощи за семейства с деца (не само социално слабите, има и други деца и те са българчета) 4. Инвестиции в малкият бизнес без посредници 5. Премахване на своеволията на ВиК и Електродружествата. (единственото което правят е да вдигат цените ежегодно и да сменят електро и водомерите. Е правят колцентрове и спъват проекти.
246
1
 
9
 
! Отговори
да, шкембе войводо преди 3 години
диалог и при доказани далавери при сделки като 1 6те самолета за милиарди левове и проследяване паричните трансфери на фирмата посредниксе окаже че е краденото тогава оставка/съд/пандиз
245
1
 
17
 
! Отговори
8 преди 3 години
След години на високомерие , корупция и простащина ...диалог ! Абе , хората не искат да ви виждат повече във властта изобщо , а вие си дрънкате за диалог! "Късно е либе за китка !"
244
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и ти си ненужен
243
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диалогът беше проведен от 2,5мл. българи на референдума на Слави. Вие нещо чухте ли от него, нещо изпълнихте ли от желанията на хората !
242
1
 
10
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
Пълна порнография!Диалог може би в джипа на тиквоний,а.Един слиза ,друг се качва..Ало шкембе войводата нали тръбяхте,че нямате алтернатива,ама за това ли,че България от 10г. е на последно място в ЕС по всичко или по краденето...Цялата престъпна шайка е време да мислите за Белене,като почивка в Аркоирис..
241
1
 
11
 
! Отговори
ДИАМАНТ преди 3 години
НА патриотите им липсва идеология.НЕЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ АРХАИЧНИТЕ ИЗКОПАЕМИ?САМО ОБИКАЛЯТ СТУДИА КАТО УЖИЛЕНИ БЕЗСПИР.ДО СЕГА КЪДЕ СПАХТЕ ?ИЛИ БОНУСИТЕ СИ БРОЯХТЕ?АМА ИМА ЕДИН НАРОД,КОЙТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС НЕ Е РОБСКИ,А ДОСТОЕН.ИНТЕРЕСНО КАКЪВ ЕЛЕКТОРАТ ЩЕ ЯХНЕТЕ *** ЛИДЕРИ.
240
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв диалог с крадци и мошеници ! На съд !
239
1
 
12
 
! Отговори
Пффф преди 3 години
Дебелия Красъо вече удари сигурно 200 кила ..... Сигурно яде по 8 пъти на ден депутатски киуфтета по двайсет стинки парчето.
238
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Махай се *** корумпиран .
237
1
 
12
 
! Отговори
Wero преди 3 години
Де**ия и Бочко жипката са един дол дренки ...... Дано скоро паднат от власт.
236
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като иска диалог, да отива на орлов мост, ако не може де се дотътри дотам - да се дотъркаля !
235
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Каракочефф ша стои вицепремиер и Военен министър,докато не се получат Ф-16 от Щатите.Той е дал...дума и доста държавни милиарди.Това значи..отговорност пред...нацията;да стоиш на поста кат Гюра Михайлов.Ще се...жертва,ако ще и още 3-4 години за благото на народа и докато полетят...ламарините,пардон изстребителите.