Николова: Щетите в туризма са огромни, трудно ще се преодолеят

Спасяват туризма с нова рекламна стратегия върху спа и балнео
Обновена: 31 юли 2020 17:09 | 31 юли 2020 17:00, Камелия Цветанова
55
Николова: Щетите в туризма са огромни, трудно ще се преодолеят
Снимка: МТ

Последната седмица проведох поредица от срещи с представители на туристическия бизнес по Черноморието, а преди това и с редица национално и регионално представени организации на бранша. Това заяви на пресконференция в к.к. „Златни пясъци“ край Варна вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Днес тя проведе работна среща с представителите на туристическия бранш във Варна и региона и коментира, че изводът от всички срещи е един - никога досега секторът не е бил поставян на колене, както това се случи заради пандемията.

Още по темата

„Щетите са огромни и те трудно могат да бъдат преодолени. Но един от възможните начини за намаляване на последиците е представителите на различните сегменти от бранша да седнем на една маса и сами да си помогнем. Затова след многото дискусии взехме заедно решение да бъде създаден Консултативен съвет към вицепремиера и министър на туризма. Предвиждам да бъде съставен в началото на септември, като ще има няколко основни цели в работата си. Основен фокус ще е в най-кратки срокове да бъде разработен екшън план за подготовка на зимния сезон. Важно е възможно най-рано да бъдат посочени конкретни и работещи мерки за подпомагане на бизнеса, как да привлечем туристи в основните ни зимни курорти и как да гарантираме безопасна и здравословна среда за туристите“, коментира още министър Николова, цитирана от „Труд“.

Тя посочи, че друг важен акцент ще е незабавната работа по рекламна стратегия за дестинация България.

„Нужно е да се набележат маркетингови инициативи, които да се фокусират върху популяризирането на нишовите туристически продукти, като СПА, балнео, селски, еко, винено-кулинарен и други видове туризъм. Очакванията са, че именно такива услуги ще стават все по-предпочитани, тъй като всички анализи сочат, че социалната изолация ще се запази още дълго време. А туристите ще търсят продукти, различни от познатите досега, при която няма голямо струпване на хора на едно място.  По време на разговорите ми с бранша от тяхна страна бе откроена необходимостта страната ни отново да участва в регионалните туристически борси в Европа, на които да се акцентира върху по-малко познатите ни продукти“, каза още министър Марияна Николова.


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
dmx преди 1 година
С други думи, да не спада икономическата целесъобразност на изливането на бетон край морето, защото това е важен отрасъл за много политици, мутри и свързани с властта хора.
47
0
 
5
 
! Отговори
Bon преди 1 година
"Щетите са огромни", а кога се радвахте на тъпите мутри, завземайки черноморието, не ревахте.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45Ако не вият чалгари ше вият некви други. Все тая. Навсякъде голям вой и врещене. Няма ни един нормален.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си хас...създайте 50-60 комисийки...с комисионнийки
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на Приморско в момента е фраш ! 3 долни чалготеки вият на умрело до 23ч , иначе е супер ,на Китен също е пълно ,ама и там 2 чалготеки развалят атмосверата - 3 големи и хубави хотела на плажа са полупразни ,защото до тях вият чалгари.
43
0
 
5
 
! Отговори
МНОГО УМНО , БЕ... преди 1 година
СЕГА , КАТО СИ ВКАРАМЕ ТУРИСТИ ОТ УКРАЙНА И РУСИЯ , БЕЗ ПСР-тестове, ХЕПТЕН ЩЕ СИ ВКАРАТЕ ОТ ТУРИЗМА....ХА,ХА,ХААААААААА...НА ИЗЛИЗАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ---ЩЕ ПОДЛЕЖИТЕ НА 14-ДНЕВНА КАРАНТИНА В ДРУГИТЕ СТРАНИ!ГАРАНЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!ХА , ДАНО ВИ СТИГАТ ПАРИТЕ ЗА 14-ДНЕВЕН ПРЕСТОЙ!!!!
42
1
 
4
 
! Отговори
некой преди 1 година
който сее ветрове жъне сега бури
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли ме... За туризъма! Защо не помислят за хората на заплата, с деца, за старите хора. Мислят за богатите да стават по богати.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е таксата за чъдър?
39
0
 
17
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
...да седнем на една маса и сами да си помогнем.-----Ми, и ние така праиме, даже от маса не ставаме.
38
0
 
14
 
! Отговори
G преди 1 година
И ти ше си отидеш
37
0
 
19
 
! Отговори
Време преди 1 година
Щетите са в следствие на назначаването на калинки като нея!!За политик и министър не се изисква образ цензВсики взеха какви ли не дипломи от безсмислени институтиМи като е прзт първият....,
36
0
 
28
 
! Отговори
истина преди 1 година
Статистика да публикува колко лева данък печалба, ДДС , акциз и осигуровки е внесъл в държавния бюджет туристическия бизнес. Защото дискотека с 1000 посетители отчита 30 лева оборот за нощ. Знаем също че хотелите са на мутри и ДДС измами. Не заслужават никакво държавна помощ. Да се затворят и очисти морето от тях.
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това на английски ли го е казала!!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как оставка бре, това е най-яката нова минисътрка, аре отивай да лягаш при ***.
33
0
 
19
 
! Отговори
Приятел преди 1 година
Никой вече няма да стъпи на бетона ни , както и в акото в морето.Ако гърците не ни спират с тези ПСР тестове ,сега и 30% от хотелите ни нямаше да отворят.
32
0
 
20
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Това министерство е напълно излишно!Както и останалите 17 хранилки на гербавите престъпници.Някакви сламени човечета взимат огромни заплати за да хвалят успехите на Тиквата-главния инспектор в държавата.Нито един от тези жалки министри не смее да каже и сричка , преди да чуе гласа на Барба Ганьос.Оставка како Мариянке ,оставка и бегай да вариш кафе на Валерко-Далаверко.
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинке-некадърнолинке, естественият подбор си знае работата! На ниско качество, ниска посещаемост. Каквото повикало, такова се обадило!
30
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновни са Путин, Русия и 45 години социализъм.
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В НРБ във всеки град имаше по няколко завода, никой не разчиташе на туризма, туризма беше нещо допълнително.