Служебен кабинет може да забави парите от ЕС за възстановяване, смята Андрей Ковачев

България получава 24.7 млрд. евро безвъзмездна помощ
Обновена: 3 авг 2020 11:19 | 31 юли 2020 20:35, Красимир Ангелов
79
Служебен кабинет може да забави парите от ЕС за възстановяване, смята Андрей Ковачев

От общата сума от 29 млрд. евро, отпусната на България от ЕК за справяне с кризата, 24.7 млрд. са безвъзмездна помощ, а 4 млрд. се отпускат като дългосрочни заеми. Това обяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Според евродепутата, в Европейския парламент има несъгласие с решението на Европейската комисия за Фонда за възстановяване.

Европарламентът е недоволен, защото са орязани ресурсите на много от общите политики на ЕС, като програмата "Еразъм", по която учат много млади хора от България, парите за отбрана, за външните граници и др. Според Андрей Ковачев до октомври месец трябва да се постигне споразумение.

Ако в България се състави служебен кабинет, може да забави решението на целия Европейски съюз, категоричен бе той.

Цялото интервю гледайте в предаването „Опорни хора“ в събота, от 19.30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДАНЪКОПЛАТЕЦТа викаш Президента ика да укрие комунистическото си минало, а? И да укрие уличаващите го документи???Ама той '87 година е завършил ВНВВУ със звание лейтенант. Предполагам веднага е бил назначен за команващ ВВС в разпложение на Втора българска армия, където е успял да продаде 3 самолета и 2 хеликоптера/ Не ли?Винаги съм се чудил - трябва ли да си обратното на остър, за да членуваш в ГЕРБ?Май - да!
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният гербав подлоган,застанал на амбразурата да брани вожда!
18
15
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
Значи си глух. 1. Парите са 9. 300 милиона., 2 .ЕС не длъжно да пълни касичката на Бесните Смятани Първенюта, 3. Борисов не е идеален , но ЕНП го подкрепят,за разлика от социалистите ,ЕП коите презират тая нищожна простакела нинова!!!
17
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ! Рибата още във водата а другаря гербер сложил вече тигана на котлона !Та ЕС още не са решили колко пари да дадат на Бегето защото се съмняват , че ще бъдат усвоени "откраднати" от герберската мафия
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС плаща на съответната държава по определена квота,а не на определена партия.Ние внасяме своя дял или % в ЕС и съответно получаваме грантове и кредити.Да лъжеш хората,че ще ни спрат плащанията,ако ГЕРБ не е на власт е долна манипулация.
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До To6САМО В БЪЛГАРИЯ ЛИ ИМА ИЗБОРИ И СЛУЖЕБНИ КАБИНЕТИ !не, но само в България служебния кабинет ще е съставен от гладни, крадливи ***. Същите, които си окрадоха партийната касичка и сега се точат на държавната хазна.
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеееее,как лъже тоя.Нали всички чухме,че само6,9 милиарда са безвъзмездна помощ,а другите са заеми.Герберски измишльотини.Но дори и да е така,няма да допуснем и тях да откраднете.
13
12
 
8
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 3 години
Анонимният, ти присъства ли? Как се оказахте толкова компетентни, а за разграбването, приватизацията чрез РМД-та, за откраднатите спестявания и пенсионният фонд, над 200 млрд. $, мълчите. Къде бихте през 90-те и не защитихте фалиралата д-ва. Целта на Радев е служ.правителство, да успее с унищожаването на уличаващите го документи. Този човек е опасен за Националната сигурност на Б-Я. Избрал си е за м-р председател, кариеристът Бойко Рашков. Ще го разберете, но ще бъде твърде късно. ЗАПОМНЕТЕ ГО!
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисирките и редакцията, защо лъжете или, ако случайно не лъжете, защо не проверявате информацията?ОБЕЩАНАТА безвъзмездна помощ не около 7,5 милиарда! Повтарям ОБЕЩАНАТА, а тя нито е дадена нито гарантирана - обещана е срещу ангажименти!Останалото е ЗАЕМ, който българските граждани ще трябва да връщат, а не Тиквун или Ковачев! Т.е. всички ние, но едва ли ще видим и стотинка от тях!Впрочем, я сметнете при 2милилиона работещи, колко ще трябва да се бръкне всеки от тях?Умни сте, нали?
11
5
 
6
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Ама спокойно вие като останете на власт те хората пак нищо няма да видят така че по-добре си омитайте пък Европейския съюз да му мисли как ще се разбира с България. Не за европейците ли ще мислим ли за нас. Ся ко не Бойко Борисов не може Европейския съюз да си гласува парите така ли айде бе ти да видиш
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно само Ковачев може да си каже , какво е мислил Как служебния кабинет би блокирал решението на ЕС . Примерно ще настоява България да получи 10000 млрд евро , иначе няма да гласува решението , ако се стигне до ново споразумение Или , когато го няма Борисов , няма да има кой да прави совалки между Севера и Юга , и няма да може да се преодолеят различията Не ми идва на ум как по друг начин , служебен кабинет би блокирал решение на целия ЕС
9
8
 
22
 
! Отговори
To6 преди 3 години
САМО В БЪЛГАРИЯ ЛИ ИМА ИЗБОРИ И СЛУЖЕБНИ КАБИНЕТИ ! АЙДЕ СТИГА НИ ПЛАШИХТЕ С АПОКАЛИПСИС ! А В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ - ДЪРЖАВАТА НА РАЗПАД Е СИГУРНО ПО-ДОБРЕ .....
8
3
 
14
 
! Отговори
кой не скача е ... преди 3 години
Не разбрах служебният кабинет ли ще спре парите за възстановяване или на служебният кабинет ще му спрат парите за възстановяване!?Тъпо
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години крадене, пардон - "въстановяване"!!!
6
4
 
21
 
! Отговори
ахахахах преди 3 години
"Ако в България се състави служебен кабинет, страната ни ще осуети и ще отложи решението на целия Европейски съюз, категоричен бе той."--------Нови висини достигнаха герберите . Преди беше - " Махне ли се Борисов , България загива" Вече имаме -" Махне ли се Борисов , ЕС загива "Някак си смешно звучи
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само глупости .Всички бяха отишли с цял отбор експерти които да смятат колко пари ще вземат и колко ще връщат .Наш боко беше единствения който беше неадекватен. България ще върне повече пари отколкото ще получи за възстановяването. От части това е щото мафията герб не може да си събира данъците и на хартия загубите са по малки. България ще получи 7,7 милиарда.Сама спасяването на еар франс ще е за над 8 милиарда .България ще плати повече от колкото ще получи .Гърция получава над 70 милиарда ;)
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъже герберастът!
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде са тия 24 милиарда - вие от ГЕРБ ги крадете, затова сте се вкопчили във властта като кър лежи.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мисля, че някой обикновен ще усети възстановяването от кризата. Тези милиарди ще се изпарят и криза ще си има. Никога не сме живяли във време без криза. Такава ни е системата.
1
7
 
19
 
! Отговори
С преди 3 години
Няма страшно всичко ще има само да има оставка