"Такса успех" в Министерството на икономиката, цената между 40% и 60%

Прокуратурата е уведомена, започват проверки по сигналите
116
"Такса успех" в Министерството на икономиката, цената между 40% и 60%
Снимка: БГНЕС

Сигнали за получаване на "такса успех" има в Министерството на икономиката.

Заради това започва проверка на инспектората, съобщи ресорният министър Лъчезар Борисов.

Още по темата

Таксата е искана за отпускане на средства за малкия и среден бизнес за покриване на проблеми, свързани с кризата с коронавируса, основно с еврофинансиране, посочи министърът.

Един сигнал вече е предаден на прокуратурата, уведомен е и премиерът Бойко Борисов.

"Таксата успех" е варирала от 40% до 60% от стойността на проекта. Най-малкия проект е 3000 лева.

Започва и проверка на вече съществуващи проекти, за да се установи дали, ако се отпуснати средства за машини, те са били закупени.

Борисов добави, че започва проверка, за да се установи дали става въпрос за консултанти на проекти или служители на Министерството на икономиката, които са в управителния орган, където се вземат решения за това дали се отпускат пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Крадлива хунта!Раздават парите ни на хората си а като се разчуе се правят на неразбрани..като пърднал в рейс се ослушват!Оставка некадърници крадливи!Всички чиновници са от вашите!Не се правете на умряла лисица!
21
4
 
145
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Тези схеми не ги е измислила ГЕРБ. Има ги от 30 години. И след ГЕРБ ще ги има. Надуши ли голямата пара и най-невинният интелектуалец става гладна ***. Такава е човешката природа.
20
1
 
151
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, Караниколов защо не е следствен
19
2
 
152
 
! Отговори
без коментар преди 3 години
Корупцията в България отнема на страната ни около 11 млрд. евро годишно, което е 14% от БВП на страната.Корупцията в България причинява 1,8 пъти по-голяма загуба, отколкото бюджетът харчи за социални нужди. Целият бюджет за здравеопазване е три пъти по-малък от корупцията, а пенсиите са с 2,4 пъти по-малки. По данни на Евростат от 2017 г. 48% от българите имат усещането, че корупцията в страната се е влошила през последните 3 години,а цели 76% смятат,че тя е час от националната бизнес култура.
18
10
 
151
 
! Отговори
Чест и почитания! преди 3 години
Чест им прави на Правителството, че сами се чистят от мърршата, въпреки негативите, които си навличат с това в този момент. Точно сега не са им нужни корупционни скандали.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАКА СЕ ПЪЛНЯТ ПАРТИЙНИТЕ КАСИ... И НА ГЕБР, И НА ДПС, И НА БСП, И НА ПАТРИОТИТЕТАКА "ЗАРАБОТВАТ" ЛИЧНО ПЕЕВСКИ И ДОГАН, И БОРИСОВ, И ГЕШЕВ, И НИНОВА, И КАРАКАЧАНОВ...САМО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ И НИЕ ЗНАЕМ!!!
16
1
 
21
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Добро утро. Това не е от вчера. Откакто и където има фондове и субсидии, отбивката е 40-60 процента, в зависимост от стойността и комплексността на проекта. Краде се мощно. Гилемите фирми си имат служител, който разнася пликове с пари и организира тежки софри за държавни чиновници с бездънни джобове.
15
11
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
ГЕРБ отново разчистват редиците. Правят го сами, а не се крият, докато се размирише, както биха постъпили останалите.Българинът си е корумпиран по природа. Факт.И най върлите протестни активисти срещу корупцията биха се корумпирали за подходящата цена. Не си правете илюзии, че са честни като сълзици. Възрастта няма значение. Това, че някои са млади и чисти, не значи, че ако им се удаде възможност, няма да се възползват. Ще потъгуват малко по изгубената си невинност, но ще им мине. Факт.
14
4
 
297
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всяко министерство, област, община, кметство и др. подобни, където се разпределят пари е така.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, добър ден!
11
2
 
4
 
! Отговори
Архимед преди 3 години
Защото управляващите много добре знаят, че не могат да съдят и да спечелят срещу фирма, принудена да построи нещо за половината от реалната му стойност!
10
2
 
18
 
! Отговори
Архимед преди 3 години
ОТКРИТИЕ!!!Та това се знае от цяла България!Спечели ли фирма еврофинансиране за 100 условни единици, поне 50% отиват за властта... И под властта се разбира не само ГЕРБ, а и всички по веригата на хранилката - ДПС, БСП, Патриоти и т.н. парламентарно представени "сили"...И по тази причниа също не се образува нито едно производство за некачествено строителство или ремонти.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После наще пари ги използват срещу нас, така работи задкулисието. Отровното трио от протестите казаха, че са им предложили много пари да се махнат.
8
1
 
30
 
! Отговори
Консултант преди 3 години
Такава такса в министерството на земеделието има от 25 години ;) обществена тайна е. Разследвани - стотици, осъдени - нула.Тук е ориента. Така ще е докато свят светува.
7
4
 
14
 
! Отговори
Чекмедже преди 3 години
До MaйMyнатаА при големите милиарди дето се натиска Бокича да реже парчетата той???
6
1
 
16
 
! Отговори
Такса успех преди 3 години
Много добре са ги таксували. Трябва а да се смени министър за да стане тази такса публично достояние ли? Че то по пътя на логиката значи я е събирал стария министър Караниколов.
5
12
 
6
 
! Отговори
Софиянка преди 3 години
Е цялата дандания е за служебно правителство. После пак ще пеем 45 години стигат. Помислете си. Отново ни използват за личните си цели. Не , че сега е добре но да върнем комунизма на власт и СССР това пък е още по голям ужас.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕ В МИНИСТЕРСТВОТО...
3
5
 
18
 
! Отговори
мечо пух преди 3 години
Е затова де, хората протестират и искат оставки и предсрочни избори.