Блокадите на ключови кръстовища били рекет, а не протест

Банов призна, че не знае дали кабинетът ще изкара мандата си
401
Блокадите на ключови кръстовища били рекет, а не протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Не мога да правя прогнози дали кабинетът ще изкара до края на мандата или не. Протестът е нещо същностно, което е свързано с демокрацията. Няма демокрация без възможност да изразиш своето мнение. То е ценно за демокрацията”, заяви министърът на културата Боил Банов пред Нова тв.

Още по темата

Според него, когато излизат хора, за да протестират, управляващите, ако са достойни за местата си, трябва да разберат всяка група протестиращи и какво ги е накарало да протестират.

„Това е важно и ключово. Мисля, че аз и всичките ми колеги го разбираме и активно работим в тази посока. Коренно различен е въпросът с това някакви хора да блокират кръстовища. Това не е протест, това е рекет. Няма държава, която да се поддава и не, защото е голям проблем дали Борисов ще си тръгне, а защото ако държавното управление се поддаде на рекет, това означа, че всяко следващо ще може да се поддаде. Това означава, че всеки, който не е доволен от управлението на държавата, може да блокира кръстовища, това не е редно”, заяви Банов.

Според него някои искания на протестиращите са основателни. Проблемът им бил, че исканията не са формулирани, а многопланови.

Относно средствата, които ще се отпускат на свободните артисти, Банов обясни, че по време на извънредното положение са дадени 7 млн. лв. В България свободните артисти са около 3000 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А баце и сарайния не са от ком-котилото, не, изобщо...
301
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не ме убеждаваш, то през първите години на 90-те кой от упрявляващите не е бил от ком. котилото. Скроиха му шапката на Жан неговите."Ран" - ът е добре наточен нож, за да закол_ят пра_сето "безболезнено" без да разбере, че кръвта му изтича.
300
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НСлаааааб. Иначе, какво казваш, оня дето се беше натряскал и се сдърпа с бабето е римлянин а?
299
9
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Комунистическият доносник Георги Марков обясни тактиката на комуниста-милиционер Боко - крие се, докато напрежението спадне, през това време троловете му настройват хората срещу протестиращите. Чака се момент, в който манга лите-пандизчии от контрапротеста, представени като "възмутени граждани", ще се саморазправят с хората на улицата. Гответе се за тьркал.
298
0
 
1
 
! Отговори
до 333 от 332 преди 3 години
Да, точно, разкъсаха го "старите кучета", с тях трябва да се води борбата, не визирам партии, вкички са в кюпа около "кокала".
297
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жан Виденов е типичен пример, че да си млад, честен и професьоналист не помага на България.
296
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
329, и ти не го знаеш Жан Виденов. Единственият опълчил се с/у планът "Ран" и бързо го отнесе задкулисно, като му приписаха всички грехове. След това - политически труп олюспен отвсякъде, а толкова млад беше тогова...
295
5
 
20
 
! Отговори
#НАДУЙКЛАКСОНА преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ, явно наглите "протестъри" се опитват да ни се наложат, затова, когато и да минете покрай тях с автомобил, НАДУВАЙТЕ ЯКО КЛАКСОНА. Ако ви блокират и трябва да стоите до тях НАДУВАЙТЕ ПОСТОЯННО. Да видим колко време ще им издържат нервите!Щом Полицията и властите отказват да ни пазят от такива, явно, че трябва ние да измислим начини да се предпазим.
294
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е била, а Е рекет.
293
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От чужбина са дошли българи да протестират.След като свалят правителството тия ще си вземат куфарите и ще си отидат пак в чужбина.А на нас ще ни оставят Жан Виденов и Румен Радев!А днешните протестиращи ще с ани лук яли ни лук мирисали. Те Жан Виденов не го знаят дори!
292
4
 
20
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Не е рекет,а още по лошо.Това е ултиматум към две независими законно избрани власти. Тези протестиращи които блокират пътища ,кръстовища и мостове трябва да бъдат задържани за нарушаване на обществения ред.Подкрепям протестите които се провеждат пред определени институции с ясни искания.Искането на оставки на всички и създаване на дестабилизация в този момент е безумие.Това което сами можем да си направим,никой не може да ни направи.Сега е нузна солидарност и с общи усилия да се преборим с криза
291
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ше ги таковат тия? Стресирам са като НОЩ веке за протеси
290
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аида е опера на Верди. Аиде би трябвало да е звателната форма на Аида. Чус никога не съм чувала, сигурно е на турски или някакво звукоподражателно междуметие, подобно на ръмженето на Ванката от бившето шоу по Битиви. Като свържем думите, обаче, липсва какъвто и да бил смисъл. Какъв е контекстът на надписа? Вижда се нещо зелено, може би трева. Значи е нещо за коне или опиати. Мистерия.
289
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "Айде, чус" на какъв език трябва да бъде? Хайде някой да ни обясни, моля.
288
2
 
10
 
! Отговори
R преди 3 години
Кой е написал това с тревата и какво по-точно означава - айде ЧУС. Това определено е направено от някой " нов гражданин " незапознат още с гражданския речник и затова си е използвал речника на мама и тате. Или накратко - селския речник. За 63 години аз такава дума - чус, не съм нито чул, нито прочел. И това ако са младите и учените с по няколко езика....... бедна ни е фантазията.
287
3
 
4
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До Камикадзе 305България получи първата си жертва през февруари 1997г., когато "възмутени граждани" пред парламента смазаха с камък главата на един полицай пред очите на дъщеря му и нейните съуеници!
286
0
 
7
 
! Отговори
Гигов преди 3 години
Ах Българио,Българио-чуквам на един сайт и виждам един си реже болния нокът в отврътителен вид и си представям,че това е протестиращ и бъдещ управляващ. Щраквам телевизора и точно на обяд рекламират илач против диария,ето викам си друг протестиращ.Вечерта по новините съобщават,че в страната ни има над три хиляди земеделски измамници,които чрез фиктивни документи си слагат в джоба милиони левове.Е, това вече е сериозно,протестирайте момчета,че какъв е Гешев,че да Ви вземе пая, само напред и проти
285
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряй те орлов мост че утре съм на работа да има за песия на *** обабикян
284
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банов и Ръбъла са черешката на тортата!
283
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и ас поткрепиям колегата доло. тези протести са измислени!!!!!!!1111111