Валери Симеонов увери: Борисов остава, правителството - също

Кабинетът продължава да изпълнява програмата си
Обновена: 6 авг 2020 13:45 | 6 авг 2020 13:41, Елка Василева
631
Валери Симеонов увери: Борисов остава, правителството - също
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи за Нова телевизия Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов.

Още по темата
Той добави, че няма вариант за оставка през септември. За подобна хипотеза говори вицепрмиерът Томислав Дончев по-рано днес.

Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се поддаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

"Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов.

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях"" посъветва лидерът на НФСБ.

Коалиционният съвет се събра днес, за да обсъди как ще продължи управлението, след като вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че един от вариантите, които ще предложи на Обединените патриоти, е да се оттегли от поста.

На конференцията на ГЕРБ вчера премиерът и лидер на партията Бойко Борисов заяви, че е готов с варианти, включително и да се оттегли от поста, но да бъде запазено правителството, за да довърши мандата си до пролетта на 2021 г.

Борисов обаче подчерта вчера, че все още не е взел решение и ще разговоря с коалиционните партньори - Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ, за да се търси изход от ситуацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До този дето пита къде били тези 5-7 милиона ,ами стъ..к..ми..стиката драги преди избори ни уверява ,че сме близо 7милиона и като сложиш 3 милиона емигранти , или ти тях не ги броиш даже ставаме над 10 милиона..знаем че "работодателите" ти които защитаваш "пламенно4 тук в БГ броят само ***, я ги питай имат ли представа колко са навън ,че вече и с по две деца и колко администрации има дето уж все ще ги завръщат тук в Рая
409
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери ако премахне и тия измишльотини за такса енергийна ефективност, може и да спечели. Иначе тия гербави крадци, ако останат кожицата ни ще свалят с какви ли не още идиотизми. Сега е моментът Валери да се прояви и да спечели. В ръчичките му са гербавите комунисти.
408
10
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Не го харесвам Валери Симеонов. Определено не го харесвам.Но - в случая е прав. Да, прав е. В тази държава има Конституция, която трябва да се спазва! Никое управление не може да се хареса на всички. Това е все едно някой да каже - Аз не искам да си развалям отношенията с никого. Не може. Щом си жив човек, ще имаш и приятели, и врагове. Иначе си човек без достойнство, безхарактерен. Но затова са изборите-щом управлението не се харесва на повечето хора, бива сменено и властта се поема от други!
407
1
 
14
 
! Отговори
пак преди 3 години
грешка не остава ,а ОСТАВКА
406
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трудно пускат кокала, щото пуснат ли го следва затвор
405
3
 
15
 
! Отговори
АЛИЛУЯ преди 3 години
ВАЛЕРКА,КРАЛ КАКВОТО КРАЛ-ДОТУКА СИ.НЕ СЕ НАДЯВАЙ ДА СПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИ.
404
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне на 08.08.2020 г.!
403
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът на снимката се е ползвал с привилегии и преди 1989 и след това,за това се държи на..г..ло , ако беше "Икспертът " за какъвто се представя ,народът щеше да живее като например в една Австрия добре и по времето на ко.му.низма и и сега при новия такъв но преди 1989 и след това мнението на ***..т..ряля не е важно ,"Важно" такъв какви ги плещи, а ***..тряла си остана такъв и преди и сега ..извадете драги журналисти какво е работел преди 1989г г-н Симеонова
402
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето материал и за друг протестиращ от новините от днес, Асен Костов - бивш полицай, който започва да ходи на протести в Пловдив от преди 8 години и да проявява интерес към едни терени в центъра на града:
401
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди крадеше винкели сега продава и предава България
400
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от протестърите от новините от днес Александър Макавеев, студент, простестиращ е известен и с друго. Редовно стига до полу-финали на състезания по покер. Получава похвали от организаторите. Да не занулява така някой комарджийски дълг към Божков?
399
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме какво са няколко хиляди човека накуп. 5 000 ли бяха пред Борисов, 7 000 ли бяха не помня, но и една десета не са се виждали по улиците. Протестърите са неподкрепени от българите, защо правителството да ги подкрепя, като си подава оставка?
398
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите в Англия и Щатите ходеха по моловете и се набутват със знамената насред тълпата, та като ги снимат да излиза, че са много. Същото по посолствата. Колко българи от Лондон им се смяха. Или Чикаго.
397
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ги тия 5 - 7 млн. дето искат оставка на Борисов? Или бяха 120 млн? Нали и българите по света го сваляли? 200 протестъри, грозни мутри с отчаяни вопли на хранилка от Божков.
396
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С каква подпрепа са тия протестъри, че да се налага каквато и да е промяна на ситуацията в България. Освен да дойде МВР и чистота и да ги измете от улиците. Вчера дори Времето го направи и ги издуха.
395
4
 
9
 
! Отговори
mdaaa преди 3 години
и ся к'во излезе, другаря борисов се интересува само от 1млн избиратели и не му пука какво казват останалите 5-7 млн? Разединител бе бате,уж като МП трябва да чува всички, да се грижи за васички , милиардите дето наливаме в хазната да стигат до всички, да,ама не, на тиквата не му дреме за останалите,седи насреща ти и вика - не, оставам, напук на вас, оставам, нищо не можете да ми направите, медии, власт, всичко е в ръцете ми, един по един ще ви смачкам и ще векувам,на избори не ходите така че и с избори все тая. Аз съм вечен щото сте *** матр'ял. Само умни могат да ме свалят ама такива няма
394
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Келеменцата са работили до 01.2020 г във фирма на Божков. А кой гледа Слави? Да не сме мазохисти?
393
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Някой да си спомня за Яни Янев и партийката му РЗС;сигурно...не.Това ще се случи и с тези...образи Вал Сим и Каракочеф.Всички употребени от Тиквата,след това...изпадат в забвение и изчезват от политическата...сцена,заради 5 минути...слава и няколко милиона...далавера.
392
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надеждата ми е в Президента!
391
2
 
12
 
! Отговори
yyyyy преди 3 години
безумно нагли, изглежда като с парното няма измъкване от вас.Вкопчили сте се благодарение на безхаберието на българите дето не излизат да протестират и чакат наготово някой да ви свали,не излизат и да гласуват или разпиляват вота си, щото друг ще отиде вместо тях, защо да си нарушават рахатлъка по разни избори. Така излязоха вашите хора - за 3 партии - 300000 и ви сложиха на власт. Ако бяха излезли безхаберниците 4-6 млн нямаше и да помиришете власт ама никогаааа.Протеста е да ви събуди вас безхаберници, като оставим 1 млн герберасти къде сте другите 7млн?