Валери Симеонов увери: Борисов остава, правителството - също

Кабинетът продължава да изпълнява програмата си
Обновена: 6 авг 2020 13:45 | 6 авг 2020 13:41, Елка Василева
631
Валери Симеонов увери: Борисов остава, правителството - също
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи за Нова телевизия Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов.

"Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен бе Симеонов.

Още по темата
Той добави, че няма вариант за оставка през септември. За подобна хипотеза говори вицепрмиерът Томислав Дончев по-рано днес.

Симеонов обяви още, че кабинетът няма да се поддаде на уличния натиск и да избяга от отговорност.

"Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока борбата с битовата престъпност, повишаване на пенсиите, подобряване на социалните услуги и стандарта на живот", добави още Симеонов.

"Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се подготвят за тях"" посъветва лидерът на НФСБ.

Коалиционният съвет се събра днес, за да обсъди как ще продължи управлението, след като вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че един от вариантите, които ще предложи на Обединените патриоти, е да се оттегли от поста.

На конференцията на ГЕРБ вчера премиерът и лидер на партията Бойко Борисов заяви, че е готов с варианти, включително и да се оттегли от поста, но да бъде запазено правителството, за да довърши мандата си до пролетта на 2021 г.

Борисов обаче подчерта вчера, че все още не е взел решение и ще разговоря с коалиционните партньори - Красимир Каракачанов от ВМРО и Валери Симеонов от НФСБ, за да се търси изход от ситуацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 466кухендер,Пъпеша винаги така е действал.Много е вероятно точно той да ги е пратил с цел провокация.Разбра ли ме,или е твърде сложно за теб?
429
8
 
8
 
! Отговори
атакист преди 3 години
Г-н Симеонов,ако решите да разкарате тая миризлива *** от улиците ще се включим и много хора от Атака
428
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека стоят. Наесен ще дойде гладът и по-добре да са още те, да видим как ще се оправдават
427
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мачкай Валери,партията е зад теб.Само кажете и тия изсухлени *** ще ги разкараме за една вечер от улиците.
426
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 456,а не ти ли стига мозък да се светнеш,че целия тоя цирк го е организирал Слави-пъпеша?Тая долна миджитурка цял живот така си пробива път -с лъжи,клевети,предателства.Замисли се гълъбе кух,защо пъпеша няма нито един приятел от хората с които е работил?Ако можеш да мислиш де
425
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно па тоя *** да се обажда, ай сиктир, откога и патериците взеха да ми "разясняват" ситуацията, къде бе *** си тръглал, виж себе си, хора продажни без капка достойнство тръгнали да ми дават акъл. Ама така е,щом поне 5-6 млн не сме излезли да гласуваме и сме оставили някакви 300000 да вкарат цели 3 партии-ОП, така ни се пада.щом сме толкова "умни" да оставим наглите и алчните да вземат властта правилно сега ни таковат, нека ни е.
424
3
 
9
 
! Отговори
МЕЧО ПУХ преди 3 години
С тази програма доведохте протеста ,само че бедните и смачканите не отидоха не им стигат сили и самочувствие. Самочувствието на 40 процента от българите е нулево.
423
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toя е директно за ...
422
6
 
9
 
! Отговори
Павел преди 3 години
И ВМРО се оказаха невероятни продажници и предатели. А, този нелеп досаден клоун въобще няма да го коментирам!
421
6
 
10
 
! Отговори
Далаверко, преди 3 години
Правителството ще се самосвали. Лятото е към края си. Сега, криво-ляво се оцелява - зеленчук от село, лански дрешки и джапанки, още месец ще има макар и смешни левчета от бюрото по труда... Обаче от септември - обезщетения вече няма, деца трябва да стягаш за училище, от октомври - разходи за отопление, селските инжекции свършват. Тогава ще излязат ГЛАДНИТЕ и шЪ рИвЬетИ за умни и красиви протестъри!
420
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей, за тия мантри- "не можели да угодят на всички"- не е до можене а до задължение, след като всички внасяме в хазната са длъжни парите да стигат до всички, ако не го правят - тогава се нарича крадене- нагло, безогледно крадене. Вдигането на заплати и то д огромните 30% и точно на техните избиратели и то в условия на такава тежка световна криза е кражба и купуване на гласове ясно ли е, подсъдно по нашите закони. А когато наглеца далавери казва че не можели да угодят на всички и то от държавна позиция - пижамката и в централния. Няма да ви чакаме да си изкарате мандата и то точно заради вас па
419
3
 
11
 
! Отговори
мак преди 3 години
Само Той и Те работят. Градят, изграждат, доизграждат, надграждат, усвояват, раздават пари, увеличават заплати ударно. Щото преди тях никой нищо не е направил на тази територия. А преди всичко искат власт барабар с големите заплати и други доходи. Да са ни честити.
418
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
викаш да не гледаме Слави,ми добре, само Нова на домусите/борисов- там е супер, особено като разчисти анти-бойковистите,ми тоя филм сме го гледали вече бре, младите не знаете бай тошо и работническо дело, *** учете история,стари филми, там всичко е написано,нищо ново под слънцето, да видите че комунистите от най-долната прослойка- нагаждачи, интересчии, продажници, сте в герб.
417
4
 
11
 
! Отговори
Робин Худ преди 3 години
И Валерката е за пан-дела-та,да *** знае,хай-ду-тина на 21 век
416
11
 
4
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 3 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
415
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб като вдигнаха вазраста за пенсиониране, да кажат и мойте набори, и тия по големите от мен каква пенсия ще взимате без стаж, и само плащане на осигуровки 200лв Кажете аз не знам и не съм политик и не разбирам от политика. Нищо че е вдигнаха пенсийте на застаряващото население!
414
5
 
8
 
! Отговори
ТАТАРИНА преди 3 години
ТАТАРИНА ДЕРЕЖИРА ,КАБИНЕТЪТ ПРОДЪЛЖАВАЛ ДА ИЗПЪЛНЯВА АНТИНАРОДНА И АНТИБЪЛГАРСКА ПРОГРАМА ВИЖТЕ ГО КОЛКО Е НАГЪЛ И КАКЪВ ПОДЛЕЦ Е.
413
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия прошляци от нфсб и вмро скоро власт няма да видят ,последни издихания и на тиквите ,оставка ***
412
5
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Имали били работа за вършеме.Ама валери, ние точно от работата ви се притесняваме!
411
5
 
17
 
! Отговори
Тази шушумига си преди 3 години
търси ритника, тоза път няма да му минат мераците, ще ги изритат завинаги!