Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!

Кметът на София призова организаторите на протеста да спазят закона
Обновена: 8 авг 2020 20:50 | 8 авг 2020 14:02, Елка Василева
649
Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!
Снимка: архив, БГНЕС

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

„Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

Още по темата

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост.  Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори“, написа Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
3
 
! Отговори
АНТИФА - БГ преди 3 години
До ЧебурашкаДа знаеш, че тебе те издирва е!
19
11
 
28
 
! Отговори
Fool преди 3 години
От проста секретарка въргаляща се в ръцете на шефчето си руснак стана кметицата. Евала на Фандъчето, успяла секретарка в земята на глупците...
18
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че промяната е неизбежна, гербавите си заминават.
17
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лойко ще и забрани да пише у фейса и на нея за 1 месец като на Барни Ръбъла. Всички ГЕРБЕРИ са за съд без изключение - за участие в организирана престъпна група, крала от народа в продължение на 11 години!!! ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ са съучастници на Буда и трябва да си понесат наказателната отговорност!!! ВСЕКИ според заслугите!!!
16
13
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКА ФЪНДЪКОВА! преди 3 години
ВЕДНАГА!
15
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАма ние не искаме да си подава оставката законното правителство!Истината е,че в страната се извършват диверсии,сриване на данни и бъркане в нета,палежи,отравяне на реките,проблема с язовира в Перник,заразяване на диви и домашни животни и много други атентати от няколко месеца срещу правителството!Също и медийна пропаганда,***,плащане за протести,съсипване на репутацията на България и правителствотоТова са бандити,а не протестиращи!Цирка е,защото крадливите олигарси искат отн
14
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната е неизбежна?Да не е решила да си подава оставката?А дано,ама надали.
13
33
 
25
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Няма какво да им обяснява на лежащите по асфалта м-ърши. Да отива полицията и да ги изрива от там. Никой от София няма да съобрязява със 100 души о-трепки
12
23
 
18
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Като не можеш да спечелиш изборите честно, пробваш със сила.Да, България + БСП = БКП
11
18
 
30
 
! Отговори
кво да помни,бе преди 3 години
До ЧебурашкаТая без разрешение от тиквата и в тоалетната не ходи!
10
17
 
38
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Данче, отиваш в небитието, защото ти беше употребена и изхабена, една лъсква герберска ромска метреса, която работи не в полза роду, а за това шепа едри бизнесмени да засмукват българска сиромашка кръв, и да изнасят заграбеното в офшорни сметки, или лъскави имоти и коли, или в руски геостратегически енергийно проекти!!!България вече е друга, младите не искат да ви робуват за жълти стотинки!!!Агент Винс Брамучи!ЦРУ!!!
9
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
законност ?? с законните евра в чекмеджето на ББ и 7 те апартамента на ЦЦ ??? такава законност ли говориш ? Иската де замажете кражбите дето вършите 15 г ???
8
12
 
20
 
! Отговори
Голямото преди 3 години
Пкюскане на еврофондове да започне СЕГА. Да не се допускат ноеи за да не предадът старите. Да се заличат всички следи има време :)) Дерзайте!
7
22
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йорданке,знаем че си протестирала в защита на вожда.Не случайно си на този пост,пред вид твоите "способности".Промяната ще дойде след свалянето ви от власт.Достатъчно се накрадохте.
6
50
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да подава оставка? София е 2 млн., излезли 1000 да протестират и точно защото сте малко, блокирате града.Полицията да започва да си върши работата!
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяна? Когато Висите ще има!
4
52
 
35
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Крайно време е Фандъкова да си припомни, че е кмет и да накара тези смешници да искат разрешение за протестите. И да приложи цялата сила на закона срещу елементите, които блокират кръстовищата!
3
40
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вандалите и рушителите да си поемат вината за хаоса в София и да бъдат наказани със общественополезен труд,вместо да се излежават и пиянстват по улиците!
2
17
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Две тоалетни за 200 000 лв.Това ли ти е промяната?
1
28
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами кажете на дебелата мутра да подаде оставка още по лесно е?