Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!

Кметът на София призова организаторите на протеста да спазят закона
Обновена: 8 авг 2020 20:50 | 8 авг 2020 14:02, Елка Василева
649
Фандъкова призова: Свалете барикадите, промяната е неизбежна!
Снимка: архив, БГНЕС

Свободата на мнението и правото на протест са върховни ценности за всяка демокрация. Това са принципи, които като човек и кмет защитавам. Защитавах ги по време на протестите срещу първото правителство на Борисов, срещу правителството на Орешарски, правя го и днес. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook.

„Убедена съм, че обществените процеси, които днешните протести отключиха, не могат и не трябва да бъдат спирани. Моят призив към организаторите на протеста е да спазят закона - да го заявят и провеждат по реда на Закона за събранията и митингите.

Убедена съм, че от това протестът няма да загуби, напротив, ще спечели, защото ще покаже, че този, който иска законност, спазва закона.

Призивът за върховенство на правото, който е основен за протеста, не значи нищо, ако не важи за тези, които го изричат.

София е свободен град на свободни хора, а различията, които имаме, не се охраняват с барикади, а с упорство в спазването на закона.

Още по темата

Съзнавам, че думите ми едва ли ще бъдат приети, както от организаторите на протеста, така и от тези, които са срещу тях. Но и в еуфория, в гняв и в емоции, ние продължаваме да живеем заедно.

Софиянци са свободни, критични и достойни хора. И затова най-новата ни история често се пише не само на жълтите павета, но и на Орлов мост.  Да, затварянето му е символ, но той не се демонстрира с прегради от контейнери и пейки, а в преминаването през него.

Затова, моля, организаторите и протестиращите граждани да свалят барикадите. Промяната, която се иска, с енергията на хиляди млади хора всяка вечер, е неизбежна. И политици от целия политически спектър вече го знаят.

Така че, моят “старомоден” призив е за спазване на закона. В противен случай, всеки борец за справедливост рискува да се превърне в това, срещу което твърди, че се бори“, написа Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
9
 
! Отговори
Простестър преди 3 години
Да видим дали е навита да плати повече от Божков, па тогава ще говорим !
39
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за едно си права-че промяната е неизбежна.Но тя няма да дойде от вас,а от хилядите по улиците на страната.
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадлива мисирка, само топи шепи в кацата и изнася. Вече не знаят на кой свят се намират тия жвотни. Кажи какви такси плащате на мутрите да ви охраняват и на други близки до администрацията фирми, колко плащате за изпълнение на поръчки които ги виждаме колко са некачествени.
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пейте за Победата и бранете барикадите, нека ви води Свободата! И от север и от юг тромпетът на войната ви зове за въоръжена борба срещу тиранията! Треперете, врагове на България, тирани, мутри, и слуги! Свободният народ идва за вас и ще ви вкара в гробовете ви!
36
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протести до дупка! Щом не искат да подават оставка блокадите не само че няма да бъдат премахнати ами ще се увеличават все повече!
35
16
 
11
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 3 години
Полицията да си свърши работата ( КАТО в ДЕМОКРАТИЧНА ГЕРМАНИЯ (наскоро разпръсна митинг от 1 милион души )...и САЩ ) !!! А аз в скоро време ще обвиня " ОТРОВНОТО ТРИО " вън ТЕРОРИЗЪМ
34
7
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
празни приказки и купешки лафове от интернет...Не знам за каква "неизбежна промяна" бълнува таа... ?Може би, че неизбежно за нас заплатата й ще се вдигне с 30% понеже е "на първа линия"... герб е ПОЗОР за България !
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довиж-дане!!!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ( Чебурашка) калеко АлекоАми той и не само нали знаеш какво ти е престъплението на място шти обясним
31
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега си спомням как по времето на Орешарски автобуси на градския транспорт возеха протестиращи до Орлов мост, оставяха ги там, обръщаха и си заминаваха празни. Това беше организирано под благия поглед на кмета Фандъкова. Сега що не подпомага протестите по същия начин?
30
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая по добре да млъква
29
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.......Цирка с протестите е,защото крадливите олигарси искат отново властта,така с един куршум,ще улучат два заека - Гешев няма да им търси отговорност за престъпленията извършени от тях,а от друга страна пак ще ограбват държавата ни и ще избиват хора!Но правителството е под натиск,смъртни заплахи върху хора от държавта,запалиха дори сарая на Доган, но управляващите не могат да кажат какво се случва в държавата тихомълнком,защото ще ги убият!СТРАХЪТ е фактора използван срещу държавниците ни!
28
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самоковската усойница да си заминава с Баце за ръчичка хванати двамата.
27
4
 
18
 
! Отговори
RIP DELTA GUARD преди 3 години
ОСТАВКА ДЪРТО!
26
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре да обясни как на терен, отреден за държавна детска градина започват да строят частна такава... На 100 метра от тях... Върховенство на закона....
25
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази смешна кметица,която от нищо не разбира и която допусна толкова гафове с ремонтите в София и с помощта на която толкова близки до вожда фирми напълниха гушите си позволява да дава съвети на хора,на които до гуша им дойде от техните далавери.Ай сиктир!
24
20
 
14
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Вземете се в ръце и въведете ред в тази държава. ББ да не се свива а да се озъби и всичко да си дойде на мястото.
23
12
 
26
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Данче, мога да ти пи.ка.я на герберските закони, защото това не са закони, които служат на моралните ценности и устои в една държава!!!Направихте си къщички за гости с евросредства и след пет години всеки може да прави с тях каквото си поиска, всичко законно, а къде е морала???Оставка Данче, Оставка на Бойко, Оставка и на Гешев!Бойко *** си с мир!!!Агент Кени Лейджър!ЦРУ!!!
22
7
 
12
 
! Отговори
Фен преди 3 години
Фандъка излъга за метрото, вече една година закъснение към Хаджи Димитър???
21
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форумните *** се събраха под статия за Фандъкова