Нинова оцени: Управляващите си направиха ритуално самоубийство

Страхът им бил от опозицията, от протестите, от истината
114
Нинова оцени: Управляващите си направиха ритуално самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

След провала на извънредното заседание на НС поради липсата на кворум, червената шефка Корнелия Нинова оцени, че ГЕРБ и мнозинството са си направили ритуално самоубийство днес от страх.

"Да имаш мнозинство и да можеш да вземеш всички решения и да не го направиш показва само едно – страх от въпросите на опозицията, страх от протеста, страх от истината", отсече тя.

Според нея днес нагледно се е видяло как се руши държавност и как се крадат пари.

"Борисов за пореден път показа как се погазва върховенството на закона, защото раздаването на пари може да стане само чрез актуализацията на бюджета в парламента. Искаме прозрачност и борба с корупцията. В момента няма никой в държава, който да знае колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, колко е излишъкът, колко са кредитите, кога ще се връщат и при какви условия“, скочи Нинова.

Още по темата
По нейни разчети за месец премиерът е раздал над 2 милиарда лева без план, без критерий, без оценка на кого ще помогнат, как ще стабилизират икономиката и как ще стигнат до хората.

Според нея през последния месец Борисов си купува лично оцеляване.

"Печели време, за да си допълни чекмеджето с пистолета и днешните действия на управляващите доказват това, защото ако държаха на държавността, той щеше да дойде и да отчете", обвини още соцлидерката.

Нинова настоя, че БСП настоява за разделение на властите и парламентарен контрол.

"Вместо това имаме поредно доказателство за диктатура в държавата, едни човек, който за пореден път решава съдбата на милиони хора. Борисов твърдеше преди седмица, че те трябва да останат на власт и парламентът да работи, защото той е нужен да приема закони и мерки в помощ за борбата с коронавируса. Оправданието, че парламентът трябва да работи, днес се показа като лъжа, те не искат институцията да работи“, упрекна тя управляващите.

Според нея наред с икономическата и социалната криза, която ще се задълбочи през есента и политическата криза, от днес вече сме и в институционална криза, след като мнозинството бламира парламента и не даде възможност на институцията да си свърши работата.

"Държавата е парализирана и единственият изход е оставка на правителството, разпускане на парламента и избори", за пореден път призова Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека взимат пример.Нека всички задружно начело с госпожата си направят харакири като толкова искат да направят добро за държавата това ще бъде най-големия принос за страната ни и ще бъде много достойно и запомнящо се.Мисля,че може да ги канонизираме за светци.
90
8
 
3
 
! Отговори
До99 преди 3 години
Аз не знам как точно Мутрата си представя да продължи да господарства?Очевидно голяма част от хората не го понасят. Няма значение дали са 65, 58 или 49%.0#####################Как изчисли ,че два файтона платени са 49%
89
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам как точно Мутрата си представя да продължи да господарства?Очевидно голяма част от хората не го понасят. Няма значение дали са 65, 58 или 49%.
88
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права е. Оставка на шайката! Подкрепям протестите!
87
3
 
11
 
! Отговори
Не е вярно, Нинова! преди 3 години
Ритуално самоубийство си направихте ти, твоята партия и президентът, като затормозихте живота на 2 милиона жители на София. Ние работим, после каталясали се прибираме у дома за да домакинстваме и да си починем след това.Но не! Твоите платени клакьори се излежават по кръстовищата и ни бавят с часове в напечения от слънцето обществен транспорт. Така подкопават здравето ни.Други пък мятат храни по обществени сгради, та от нашите данъци да се откъснат пари и за това извънредно почистване.Отврат!
86
2
 
8
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
Заглавие от бъдещето: "137- ми ден на протести- Оставка НЯМА. Всичките 6 човека в палатка се чудят как да се стоплят. Отвън стоят полицията с топъл чай и одела за мръзнещите, а вътре в палатката Христо Иванов е пуснал на стария касетофон Хитачи, купен от баща му от Кереком- с революционни руски напеви":))))))))))))))))))
85
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес всички лай...и,които са на герберската ясла се изявяват,макар по просташки начин.Долна,гадна пасмина,която си отива.Оставка,служебно правителство,избори и съд с дълга трайност очаква днешните крадци.Бай Ставри ви чака кучета озъбени...
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** и Ко стана сега,с вашите камъни по вашата градина,браво идеална огромна подвижна мишена си,сигурно някой те цапардоса с доматите от вашето село,аааа?
83
0
 
2
 
! Отговори
малък преди 3 години
Само Корни! С тъмен шоколад!
82
2
 
0
 
! Отговори
баце преди 3 години
Е то всичките в парламента сте се самоубили, щото май не сте легитимни с по 15-20% гласове от 50% гласували от всички имащи право на глас , ама нейсе. Сега просто гледаме кой ще успее да се разпори сам най-много. Не мога да кажа кои от двамата е по разпран Нинова или Бойко, колебая се. Мога да се допитам по въпроса до консултанстка агенция Барометър-България.
81
0
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
За да се самоубиеш, ритуално или не, най-малкото трябва да там (в парламента) и да си взел такова решение. Това показва нивото на мисловния капацитет на КН. Ама как ще оправиш държавата, като не можеш да си оправиш разпадащата се партия? КН по-добре да каже защо изпразни касата на БСП. Може би следва учителя си Иван Костов?
80
2
 
10
 
! Отговори
55 преди 3 години
До ЧиновникТочно така, те си работят.НО на хората все някой им крив, когато не дават викат, когато дават,пак викат, абе все да има за какво да протестират и да лентяйстват.Все недоволни от това, от онова, ама как така се оправят бакиите сътворени с години,никой не пита?Вече са ми смешни с исканията си, оплитат се като патета в кълчища и си противоречат.Не разбраха, че никой не се страхува, просто има работа за вършене и хората си я вършат, ама те пак недоволни.И все някой бил крал, а другите?
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резидентът разделител си направи 6-7 политически самоубийства, ама тая червена кокона не повдига темата? Радев отрече изцяло опасността от масово заразяване. Радев каза, че вдигането на мерките е закъсняло, макар сега да се вижда, че е преждевременно ... ...
78
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и самоубили се ще бият по канчето на Нинова. Тая е толкова куха, че дрънчи от София до Варна.
77
0
 
4
 
! Отговори
така е преди 3 години
Но и вие....не поставяте въпросите които вълнуват народа....За Виваком, концесиите и наболелите въпроси за народа...
76
0
 
13
 
! Отговори
555 преди 3 години
Крушовица в жега дремемома на кавал свириа червеното ви Корнев парламента кворум дири .
75
1
 
19
 
! Отговори
Фики Фъцмики преди 3 години
Ходи да копаш царевичока Корни. Ти затова си създадена, няма смисъл да се мъчиш повече като лидер. Мишо Миков ти го каза, Кадиев също, Добрев и той, да не ги изреждам всичките.Защо съсипваш столетницата?
74
2
 
20
 
! Отговори
до сата-нато преди 3 години
за коронавируса естествено лъжешСЕГА може и да се знае повече.Но в началото никой нищо не знаеше.Е, такива като теб, които са всезнаещши може и да се перчат.Но тогава целият свят беше изплашен.Не знам тогава дали имаше държава, където опозицията и президентът да са се държали толскова безотговорно. Единствено истерии и нагнетяване на страх в хората.Което нито на Нинова нито на Президента не им прави чест.
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ха ха ха ха
72
19
 
1
 
! Отговори
ЧЕКМЕДЖЕТО преди 3 години
с тактика да се крие по тъч-линията до края на мандата - мина на мобилен кар-офис