След протестите: Ще има ли промени в следващия парламент?

Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде, смята Нидал Алгафари
13 авг 2020 15:22, Анисия Иванова
118

Министър-председателят Бойко Борисов обяви преди дни, че е взел тежки решения. В сряда на заседание на МС стана ясно, че над 16 млн. лева ще бъдат отпуснат по бюджетите на общините за училищата. Правилно насочени и изчислени действия или аварийно потушаване на летни огнища са това?

"Борисов е помъдрял от периода, в който беше главен секретар на МВР. Той усеща, че младите са ново поколение, което не го разбира и се обръща към онези, които биха го подкрепили. Тези, които са свикнали да има по някой лев отгоре", оцени ситуацията в България политическият пиар Нидал Алгафари.

Още по темата
Според него консервативната част от населението е свикналa да ѝ се даде нещо и да замълчи.

"Диалог е невъзможен. На всяко действие на правителството ще има отговор от протестите в следващите месеци", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR политологът Цветозар Томов. По думите му управляващите няма да издържат още 7 месеца до редовните избори.

"Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде. Беше по-логично, ако те бяха малко по-мъдри и разумни и се бяха организирали в политически проект с идеята след 7 месеца да участват на изборите. В следващото НС може би първа политическа сила ще е отново ГЕРБ, втора ДПС, трета БСП, Слави стои малко настрани", смята Алгафари.

Цветозар Томов от своя страна добави, че уникалното в ситуацията е това, че за първи път от 2001 г. по-голямата част от хората са склонни да гласуват за извънпарламентарни партии.

"За първи път от 2001 г. най-големите и стабилните партии не могат да вземат 50 на сто от гласовете на едни избори. Това е една скоро появила се тенденция, която с времето се засилва. Протестът ще постигне главната си цел, той наистина е граждански. Искрено се надявам, че тази нетърпимост ще се прояви и към следващи български правителства", подчерта Томов.

Нидал Алгафари посочи, че на демонстрациите имат достатъчна представителност на хора с всякакви доходи, което не ги прави нито "леви", нито "десни". "Ще има пикове и намаляване на протестите. Нямат ли политически проект, в който да се съберат, всичко друго значи, че те сами се лъжат", допълни политическият пиар.

"Има ясно признаци, че става нещо ново. Почти навсякъде се излиза и то с едни и същи искания. Въпросът е политиците да бъдат принудени да чуват исканията на улицата", категоричен бе Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кой не знае,че Бойко е бил сикаджия?Но това не попречи на народа да си го избира за премиер.Сега ли се сетихте от ДСБ за това.Когато Раданчо влезе в коалиция не го ли знаехте.Жалка работа.
58
4
 
18
 
! Отговори
Курнелия жаалка... преди 3 години
БСП искаше оставка от премиера, но получи червени домати и яйца пред парламента. Весело шоу. Нинова си вкара автогол, и това е последната и глупост засега... С *** начело на Бсп, комунистите винаги ще губят и ще бъдат за смях и подигравки. Не го ли разбрахте все още ?
57
6
 
5
 
! Отговори
Бойко Сикаджията преди 3 години
a` Консорциум каучукова индустрия- АД, София член на Съвета на директорите;a` Ай Ти Пи България- ЕООД собственик и управител;a` Интерпрайм тобако- ООД съдружник и управител. Във фирмата участва Румен Николов Пашата чрез фирмата си Арена 95.a` Ипон-2″-ООД съсобственик;a` Прахайм-ООД Червен бряг съуправител;a` Цебра- ООД (която от своя страна е съдружник в ИПОН Агенция за сигурност и охрана ООД) съдружник;a` Сириус-2- ООД съсобственик;a` Химтекс- АД член на Съвета на директорите
56
9
 
4
 
! Отговори
Бойко Сикаджията преди 3 години
1.Участие във фирми и други стопански организации:a` Бентонит Кърджали (собственост на СИБанк пряко и чрез офшорни фирми) собственик и управител. Предприятието е закупено в периода 1998 1999 г. от РМД с участието на частни фирми, като сделката е финансирана от свързаната със Славчо Б. Христов БРИБ. Понастоящем има назначена прокурорска проверка за произхода на парите за неговата приватизация като част от разследването на кръга Капитал.
55
9
 
3
 
! Отговори
Бойко Сикаджията преди 3 години
След завършването, известно време работи в свързаното със спецслужбите външнотърговско дружество Инко. По същото време следва и в УНСС, специалност Международни икономически отношения. Първоначално е представител за Балканите на международна компания за автоматизирани системи. Впоследствие работи в стопанско обединение Гъвкави автоматизирани производствени системи (ГАПС). През 1989 год. напуска ГАПС и започва частен бизнес.
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама мажоритарен вот има с шепа страни ,предимно федерални и с двупартийна система.Тук как виждаш държавата с две партии!!Пак недомислици.Франция пък има мажоритарен вот ,но не за всички депутати и там е президентска република.Говорите недомислици и ако ги приложите хората ще ви изгонят със сопи ,а не с домати и яйца.И не е проблемът на държавата ,че Караянчева я е нарекал еди как си.Всъщност тя си го заслужава,не мислите ли.Проблемът на държавата е тия мутреси навсякъде из властта.
53
5
 
3
 
! Отговори
Бойко Сикаджията преди 3 години
БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ1. Цветелина Бориславова Карагьозова, род. 27.09.1958 год. в София, председател на Надзорния съвет на СИБанк, разведена.
52
5
 
3
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
13. Химтекс- АД. Членове на съвета на директорите Бойко Борисов, Цветелина Карагьозова и Мирослав Дерменджиев до 1997 год. Впоследствие в СД на дружеството влиза майката на Цветелина.
51
6
 
4
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
12. Сириус-2- ООД, регистрирано през 1992 год.Собственици Бойко Борисов и Цветелина Бориславова.
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няма други след изборите протестите ще продължат и няма да може да управлява който и да е.
49
4
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Протестите били граждански. Дрън, дрън, дрън. Баш са си сръбски и дубайски!
48
6
 
16
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Предстои сигурен кабинет БОРИСОВ 4, лесна победа за Герб и съвсем закономерно- най-успешният министър председател, който сме имали !
47
0
 
11
 
! Отговори
оф аман преди 3 години
с тези мажоритарни избори. Това което Славчо и Валери Стефанов не ви казват за тях е че:в смесените райони 100 процента избрани ще са депутати от ДПС, във Варна депутати от една трибуквена организация и т.н. и т.н. А да и около 49 процента от населението няма да има политическо представителство.
46
8
 
2
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
10. Цебра- ООД, регистрирано през 1994 год. Съдружници Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Живко Делчев
45
5
 
14
 
! Отговори
Пишете бе преди 3 години
Айде бе днес.бг, пишете за насилието над журналисти от страна на т.нар. протестиращи!Посегнаха на свободата на словото! Всеки, който не говори колко страхотен и нужен е протеста, как тези ремонтирали държавата като се*рат и пик"аят по центъра на София е неудобен, враг, герберасг и т.н.
44
7
 
2
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
9. Би енд Пи Комерс-ООД, регистрирано през м.май 2001 год. на адрес: София, ул. Любен Каравелов 83, ет. 2. Съсобственици Бойко Борисов и Пламен Тачев Петров.
43
7
 
4
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
8. Будоинвест-ООД Съдружници: Румен Цветков, Алексей Петров, Бойко Борисов (до м.август 1998 год.)
42
6
 
4
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
7. Прахайм-ООД Червен бряг, учредена през 1996 год. Дейност производство на сапуни и миещи препарати. Съдружници Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и Прайм инвестмънт тръст(един от учредителите и основните акционери на ТСБанк,). Управители Цветелина Бориславова и Алипи Алипиев.
41
7
 
4
 
! Отговори
Бойко Мафиота преди 3 години
6. Джи енд Би травъл къмпани, регистрирана през есента на 1994 год. и свързана със СИК. Съдружници са Бойко Борисов, София Делта-ООД и др. През април 1996 год. фирмата е одобрена за купувач на 55 % от акциите на грандхотел София за 595 млн.лв. (8,5 млн. долара). Впоследствие сделката е разтрогната, поради неизплащане на първата вноска.
40
3
 
12
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
До знаемАко е това "добро", което се вижда сега всеки ден по новините ... - НЕ, БЛАГОДАРЯ!Предпочитам сегашното "по- малко зло" (според мен).