Марешки: Велико Народно събрание е ненужно

"Воля" вероятно ще гласува против свикването му
14 авг 2020 14:09, Елка Василева
60
Марешки: Велико Народно събрание е ненужно
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки смята, че Велико Народно събрание е "абсолютно ненужна конструкция", тъй като Конституцията може да се променя и от обикновено Народно събрание.

Още по темата
"Считам за голямо губене на време, особено в този момент, в който държавата има нужда от работа всеки един ден за справяне с последиците от пандемията и за развитие на държавата, ние да губим време в преминаване през едно Велико Народно събрание", допълни Марешки пред БНР.

По думите му партията вероятно ще гласува против свикване на Велико Народно събрание, но с уточнението, че очакват да видят конкретните предложения.

По-рано днес премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че неговата партия ще предложи свикване на Велико Народно събрание и нова Конституция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
4
 
! Отговори
Мислете преди 3 години
Айде бе! Ами как да станат депутатите на 120 без Велико народно събрание? Искате си сегашното положение.....
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпроса дали обикновено НС може да направи предложените промени е с орен и според КС. Затова ББ играе на сигурно с предложение за нова конституция. Така няма начин КС да върне ремонта на НС като неконституционно. Юридически фитки.А колегата Марешки да не се надценява. Сигурно е много добър бизнесмен, но все пак да остави професионалистите да го посъветват.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, в този трудент момент няма смисъл от ВНС защото има да се работи много по сегашната ситуация - каза марешки докато парламента е в отпуск хах
30
2
 
4
 
! Отговори
Бей Ставри преди 3 години
Мафиоти вътре .
29
4
 
9
 
! Отговори
Марешки съм. преди 3 години
Днес казвам едно, утре гласувам за друго. Такъв съм аз, загадъчен!
28
13
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Имайте в предвид, че бъдещето на България НЕ трябва да бъде с досегашните ИЗКУСТВЕНО създадени ЕС и НАТО, които всеки момент ще се разпаднат.... Вероятно всички европейски страни ще проумеят и ще искат промяната - да си бъдат държави такива ПРЕДИ ес и нато.
27
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще сменим формата на управление:Член Първи - Евробългария е вечен член на НАТО и ЕС, левът е срамен и е заменен от евро.Член Втори - Началниците на Евробългария се намират във Вашингтон, Брюксел и Берлин.Член Трети - Всички олигарси са равно невинни и недосегаеми и главният прокурор няма право да ги обвинява във внасяне на ***, кражби, далавери, пране на пари, внос-износ на наркотици, рекет, хазарт и всичко останало.Член Четвърти - Всички решенията се вземат от "Жълтите книжки".
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно нямали да гласуват? За Воля - "ВЕРОЯТНО" винаги значи - "Ще подкрепим Боеко". В това бъдете сигурни!
25
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Хайде бе, хора, каква държавна форма трябва да има в България? Каква България искате? Или в какъв съюз трябва да бъде тя? Дадох ви отговорите. Не си мислете обаче, че безвластието и анархията са форма за управление на държавата. А да има и военна и полицейска диктатура е също вредно за България и българите.
24
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 3 години
Хайде бе, хора, каква държавна форма трябва да има в България? Каква България искате? Или в какъв съюз трябва да бъде тя?
23
3
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
В - Други1) Еднопартийна система2) Военна диктатураВ какъв съюз:1) С ЕС и НАТО2) С Руска Федерация/ Бивш СССР или с :2.1) България в БЪДЕЩЕ да бъде в съюз или да бъде под " покрова" на Руската империя ( защото ( и според вярващите руски миряни) руската царска династия Романов ще бъде възстановена и следователно Гърция ( Възстановената Византийска империя ще граничи не с България, А с великото обединено славянско царство с начело Русия)3) България да бъде самостоятелна.
22
2
 
12
 
! Отговори
Московска патерица преди 3 години
Опппаааааа.Виж как само с едно изказване на Боко и една московска патерица се показа.
21
17
 
21
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Оставка за Радев!
20
10
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Моля, всеки съфорумец да напише каква политическа форма на управление трябва да има в България. Или в какъв съюз? А ) Монархия - 1) Абсолютна монархия2) Конституционна Монархия ( каквата е в Англия - ОК)3) Парламернтарна Монархия ( каквато има в Англия - Обединеното Кралство)Б - Републиканска форма1) Президентска република2) Президентска република с правителство, излъчвано от парламента3) Полупрезидентска република4) Парламентарна република
19
4
 
16
 
! Отговори
да ве преди 3 години
Ще му се на Магарешкия. За да може нагли некомпетентни корумпирани *** какъвто е той самия, избрани с подправяне на бюлетини, недействителни гласове, сигански вот, корпоративен вот, вот на държавна администрация - да имат възможността да взимат безконтролни еднолични решения на всички нива.Следващ парламент няма да помиришеш, не ставаш и за продавач в някоя от аптеките ти.
18
2
 
9
 
! Отговори
жожи преди 3 години
Ако Великото народно събрание е принципно ненужно, то трябва да се събере такова и да отмени раздела за ВНС в сегашната конституция, а също да определи начин за приемане на поправки в бъдещеСледователно е нужно
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИ КОИ СИ ЧЕ ЩЕ ДАВАШ АКЪЛ АИДЕ ОТИВАИ СИ ПИЙ ХАПЧЕТАТА ПОНЕ ИМАШ АПТЕКИ
16
3
 
3
 
! Отговори
червената пръдня преди 3 години
с теб ли бе *** безработен
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Считам за голямо губене на време, особено в този момент, в който държавата има нужда от работа всеки един ден за справяне с последиците от пандемията"Каза го човека в отпуска!
14
1
 
16
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Не му се иска изобщо да остане извьн - властта