Марешки: Велико Народно събрание е ненужно

"Воля" вероятно ще гласува против свикването му
14 авг 2020 14:09, Елка Василева
60
Марешки: Велико Народно събрание е ненужно
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки смята, че Велико Народно събрание е "абсолютно ненужна конструкция", тъй като Конституцията може да се променя и от обикновено Народно събрание.

Още по темата
"Считам за голямо губене на време, особено в този момент, в който държавата има нужда от работа всеки един ден за справяне с последиците от пандемията и за развитие на държавата, ние да губим време в преминаване през едно Велико Народно събрание", допълни Марешки пред БНР.

По думите му партията вероятно ще гласува против свикване на Велико Народно събрание, но с уточнението, че очакват да видят конкретните предложения.

По-рано днес премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че неговата партия ще предложи свикване на Велико Народно събрание и нова Конституция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
употребени преди 3 години
+ безработни и с нулева преспектива
12
1
 
16
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Броя на тия трябва да се съкрати или редуцира силно , много са и 120 политици- да ги съкратят под 100, а и тоя Марешки да хвърчи от Парламента, писна ми от лакеи, играещи ролята на политици...
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
веднага се активира проруското хххххх. Видя, че България тръгва към ЕС и веднага против. Нямало нужда. То и от него няма нужда ама го търпим.
10
8
 
6
 
! Отговори
колко преди 3 години
удобно протакване в интерес на герб до редовните избори
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл, въобще не се мъчете да променяте законите, не ви бива за тази работа. Просто ще закрием държавата и ще направим нова държава с нови управляващи.
8
2
 
13
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
МАРЕШКИ, ХОДИ ДО МАГАЗИНА И СИ КУПИ "КРИВ МАКАРОН" ...
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магарешки също се изходи по въпроса.
6
4
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До САМО МАФИЯТАМожеш ли да ми кажеш кои според теб са конституционни мафиоти? ...Питам защото мисля, че си просто папагал, напълно безкритичен!...Важното е да вдигаш пушилка...Иначе, вероятно не разбираш точно Марешки, защото сигурно има начин някои закони да се приемат и от обикновено народно събрание ако са в рамките на действащата конституция...Въпросът е, че има много неща, които пречат на работата на държавата поради формирани в конституцията причини и те трябва да се пром
5
3
 
19
 
! Отговори
L. преди 3 години
Ти си ненужен и то абсолютно!
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Магарешки и той си е патерица на тиквата всички важни закони и решения са подкрепени.
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки знае че няма да бъде в парламента и започна да ръмжи кучето, не дава кокала.
2
8
 
23
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Аз не виждам как може да се промени конституцията с обикновено народно събрание...Според мен, доста неща трябва да се променят в настоящата конституция, не само тези, предложени от Борисов досега - например въпросът за изискване отговорност или съдебен процес за Президента преди да е изтекъл мандата му! Безумие е да се чакат 4 години някой да си вилнее както си иска и едва след това да се съди за това....Сигурно има и много други подобни подробности, които пречат на държавното управление и функц
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямото губене на време е парламент с присъствието на Воля в него. Кокала е захапан и няма пускане. Наясно са, че няма да померишат народно събрание отново.