Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта

Този парламент е изчерпан, настоява лидерът на БСП
14 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
222
Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Бойко Борисов в критични за него и партията му моменти.

Още по темата
"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз", написа още лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", пише още Корнелия Нинова.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов направи официално изявление, в което поиска да бъде свикано Велико народно събрание, което да промени  Конституцията.

"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха", посочи Борисов.

"Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение", заяви още министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
21
 
! Отговори
Я пак преди 3 години
"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Я пак, Нинова, я пак повтори!Не е било цел ли?! Напротив, винаги е било цел, цел и пак цел!По-сладко от държавната софра няма. А ти прекрасно го знаеш.Замълчи, скрий се, засрами се!
90
3
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Всички са един дол дренки! Освен,че сте скучно и друго правите, България съсипахте!
89
2
 
21
 
! Отговори
1 преди 3 години
особено пък вие дето крдаяхте на поразия от 1944-2008 г ....
88
3
 
24
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
Току що Борисов даде шах на цялата опозиция - и парламентарната, и извънпарламентарната. От БСП зависи дали ще има доблестта да стисне ръката на победителя или ще остави държавата в патова ситуация.
87
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завиждаш, Ниноваа, завиждаш!Ти ли си се представяш като достойна да направи рестарта, а, муци?!
86
1
 
17
 
! Отговори
*** не е ли Нинова преди 3 години
Точно такива като тази стринка трябва да напуснат парламента незабавно.Не ме разбирайте погрешно , далеко съм от мисълта че Борисов не трябва да се оттегли ,аз също не харесвам неговият начин на управление , но свикването на Велико народно събрание и намаляването броя на депутатите на половина е единственото разумно нещо което съм чул от неговите уста ( въпреки че Слави Трифонов направи точно това предложение доста преди премиера ) .
85
2
 
16
 
! Отговори
!!!!! преди 3 години
До СъгласенАма тя щото не краде и няма милиони ли? Защо така мислите? Само от хотела си колко печели, от приватизациите си...Навремето да не би приватизирането да не беше направено за собствената им облага,окрадоха всичко за стотинки, пък сега нямало икономика. Да не би Борисов да е бил тогава министър-председател? Върнете се малко назад и си спомнете, ако Вие не помните, има хора,които много добре знаят кое как беше,кой крадеше и кой ядеше на чужд гръб.Те много са "праведни" и винаги с мнение
84
3
 
20
 
! Отговори
Явно е вече преди 3 години
Че кукловодите яхнали протеста искат да вземат властта с пуч и на никакви промени не са искали... Само Властта... И то по втория начин! Сега да в видим Фигуранта пак ли ще вдига юмруче... Или ще врътне едно коремно....
83
2
 
18
 
! Отговори
нормалните с позиция преди 3 години
другари овчари , организатори , подстрекатели , другарю фигурант , това което бяхте решили няма да стане ! нали искахте ВНС , нов парламент , нова конституция , .......... , ето ,дава ви се възможност да участвате в това мероприятие ! дерзайте другари , и решавайте кой ше съкращавате от партията ви !
82
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не позиция, а партийна инквизиция за народа ни.Както винаги червена демагогия!
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рестартът е в Техноимпекс.
80
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета в коментарите как преди Бойко България е била богата и с процъфтяваща раждаемост. После дошъл Борисов и унищожил целия този прогрес. Та се чудя - аз ли бъркам за коя държава става въпрос?А иначе сега ще е забавно, как болшинството искащи ВНС рязко ще се отметнат.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кака Марагласува ли се за свикване на ВНС, действащото се разпуска и остава да управлява правителството което е в момента на гласуване, дори и да подаде оставка, което е невъзможно, защото няма къде да я подаде, но дори и тогава остава да управлява в оставка, до избирането на ново от новоизбраното ВНС, имали сме такъв случай с правителството на ЛУканов 90 година, Баце явно иска да приложи същата тактика като на Луканов тогава, ама се съмнява че народа ще му се върже :)
78
6
 
3
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Васил Божков пък предлага поредната тъ.па.шка платформа за многочленно управление на България и българския народ. Ясно е доказано,че повече от 1 човек имат различни мнения и трудно могат да имат единомислие по какъвто и да е въпрос. Ако има 1 човек, който да управлява - но и да спазва Българската Конституция, това ще е крачка на пред за България. Преди имаше Бай Тошо и България беше напред, защото той управляваше , сега има много и различни партии и какво? България е съсипана от тая ***!
77
1
 
21
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Борисов с един замах свали маските на всичките си опоненти. Сега ще си проличи кой е бил искрен в исканията си за оставка и реформи, и кой не.Такъв бил, онакъв бил, но е с няколко нива над останалите. Те да си правят изводите, като са толкова умни и начетени, на какво ниво са!
76
12
 
2
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Рестарт,а?Не съм чувал компютър с изгорял процесор да се рестартира и да заработи!
75
7
 
2
 
! Отговори
Кухнята БСП преди 3 години
БСП е завладяна от ГЕРБ чрез Гергов.
74
1
 
16
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Тя Нинова вечно е с позиция за нещо.Колкото повече омраза сее, толкова по-добре(според нея). Обаче хората вече не са склонни на манипулации,виждат и чуват какво става. Не може човек,за който всички знаят колко е крал и краде да иска честност от останалите, това е толкова смешно, че е без коментар.Ако имаше поне малко достойнство, щеше да изчезне, ама не,нали пусти кокал е толкова примамлив,как да го остави.Тя самата си вярва, има и някаква единица хора,които й се възхищават,но и те са заблудени.
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е вече, че БСП, триото и Ристьо искат да вземат властта след пуч и са лъгали, че искат ВНС, промени в конституцията и други, за тях е важно служебно правителство и да влезнат в обикновено народно събрание от 240 души ,а Бойко предложи да са 120, Слави уж искаше и той 120сега се отмята, всички са лъжци и ламтящи за власт, те са мутрите
72
1
 
7
 
! Отговори
Кака Мара преди 3 години
Ама няма "не искам", няма "недей"!Веднага гласуване за избор на Велико НС и оставката Му ще е факт!Какво се опъваш, бе какиното?Давай Му...