Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта

Този парламент е изчерпан, настоява лидерът на БСП
14 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
222
Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Бойко Борисов в критични за него и партията му моменти.

Още по темата
"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз", написа още лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", пише още Корнелия Нинова.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов направи официално изявление, в което поиска да бъде свикано Велико народно събрание, което да промени  Конституцията.

"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха", посочи Борисов.

"Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение", заяви още министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
16
 
! Отговори
Уважаема преди 3 години
госпожо, твоите хора от 30 дена ти говорят, че не си в час и трябва да вземеш някакво отношение по протестите и да формулираш политическо решение, ама май си силна само до създаването на хаос, после ГЕРБ са ти виновни, че били взели инициативата. Ами имаше своя шанс. Защо онзи ден като свикахте извънредното заседание на поставихте този въпрос? Защо питахте риторични въпроси?
70
0
 
17
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Червените уж искаха това и онова... за Народа уж... ама като им дават възможността да направят всичко, което обещават, почват да дават заден. Защо? Защото не искат да правят реформи. Искат само властта и то с една едничка цел - лично облагодетелстване.А хората - кучета ги яли!
69
17
 
2
 
! Отговори
Съгласен преди 3 години
Против съм БСП, но Нинова е права. Не може човек с пари и злато от неизвестен произход да променя конституцията на която и да е държава.
68
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе стига глупости, това НС е с най-ниския рейтин и общественна подкрепа, каква процедура за нова конституция може да стартира, въобще глупостите на Борисов не искам даже и да ги коментирам, ясно е че търси начин да устиска до март, април и да фалшифицира пак изборите
67
16
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Нинова като никога е права този път.
66
1
 
14
 
! Отговори
50 преди 3 години
Я ДА КАЖЕ ЗА ХОТЕЛА СИ В ГЪРЦИЯ И ЧАК ТОГАВА ДА ДАВА МНЕНИЕ!!!!
65
3
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Трябва нова партия на безпартийните, и да гласуват масово за нея за да може такива като бесепари, герберасто, чалгари, костовисти да не влязат в парламента, и обикновените българи да може да променим държавата, иначе чалгарите и костовистите ли искате да променят държавата, само ще окрадат освен да окрадат друго няма да стане,и до няколко месеца ще ги сваляме с протести
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой сега е номер едно?Бойко пак е номер едно
63
1
 
18
 
! Отговори
Лъжкиня ! преди 3 години
Затова пък Лъжкинята , приватизаторка Нинова е олицетворение на рестарт !
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как, ама Борисов може да я рестартира системата, а Корнела не.
61
1
 
18
 
! Отговори
тая е смешна преди 3 години
ти ли си олицетворението на рестарта бе другарко импексова , или фигуранта , може би безработната независима ?
60
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска да спечели време, и също да се обяви за реформатор на съдебната система, което да го спаси от дела и белезници след като падне от власт.
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова, просто е, гласувате за свикване на ВНС, което е от 400души, какво има общо Бойко, 400души от различни партии ще променят конституцията, дори Бойко няма да е в парламента, нали вие искате промени в конституцията, защо сега се отмята те?
58
6
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Партиите само разделят хората и народа! Време е може би да има едноличностно държавно управление или конституционна монархия!
57
1
 
8
 
! Отговори
456 преди 3 години
До !!Затова половината точки в референдума му ги отхвърлиха, защото си ги имаше.Слави го е измислил, ама друг път.:)))
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко трябваше да каже нещо хубаво за БСП - Нинова веднага щеше да го отрече.
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнито предпочита заврения зет да е олицетворение на рестарта. До онзи ден като се опитваше да яхне протеста беше за промени, а вчера като я замеряха с домати и яйца и си промени мнението
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тома неверни!Ще изгниете по миризливите катуни!Отиде си Божкото лято!Идва Боковата есен!
53
1
 
2
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Младия премиер с харема е най-големия политик в света другото е лъжа на крадци.За сега е безпартиен, направете партия за да го докаже.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе *** ити РАЗБЕРЕТЕ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ. НЕ ИСКАМЕ ДА ЗАМЕНИМ ГЕРБ С БСП. ИСКАМЕ ВИ ВСИЧКИТЕ НА ***!!