Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта

Този парламент е изчерпан, настоява лидерът на БСП
14 авг 2020 17:30, Красимир Ангелов
222
Нинова с позиция: Няма как Борисов да е олицетворение на рестарта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Според нея темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество, включително от Бойко Борисов в критични за него и партията му моменти.

Още по темата
"Чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други, което му гарантира време и оцеляване", смята Нинова.

"Борисов не е човекът, който може да рестартира системата, защото той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз", написа още лидерът на БСП.

Според нея България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.

"Този парламент е изчерпан. Той е с най-ниско институционално доверие. Той няма авторитет да направи сериозна реформа. Пътят е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие - едва тогава сериозен разговор за промяната на модела", пише още Корнелия Нинова.

Както е известно по-рано днес премиерът Бойко Борисов направи официално изявление, в което поиска да бъде свикано Велико народно събрание, което да промени  Конституцията.

"За мен и партията ми участието в правителството винаги е било не цел, а възможност да работим, за да постигаме резултати. Затова над 10 години хората ни гласуваха доверието си. Не веднъж съм получавал укори заради прекомерната си гражданска чувствителност. В името на демокрацията два пъти съм се оттеглял, когато съм усещал опитите за разделение на обществото. И въпреки това хората ме връщаха", посочи Борисов.

"Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение", заяви още министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
Геният не е чалгаря а младия премиер с харема безпартиен, единствено той е геният който ще оправи държавата , ама направете партия да може да се изяви.
50
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е най големия политик на Балканите!Това е!Другото е халтура!
49
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко се опитва да ни подхлъзне. Вероятно наистина ще подаде оставка, за да управлява ново правителство на ГЕРБ, което сигурно ще нарекат експертно. То ще управлява най-малко за период от две години, защото ВНС ще работи дълго - с колкото повече неща се натовари, толкова по-дълго. А това е отсрочката, която тиквата страстно желае.
48
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на предишните избори гласовете се разпиляваха, отделно герб с неговите кметове и цялата власт в ръцете им и паричките ни си купуваше електората и цик и е невъзможно с честни избори да ги махнеш.герб са ламя и такива методи не работят. затова един антигерб блок наистина е алтернатива, не че борисов няма да се подготви и за това, щото хитреца власт няма да даде, но ако хората искат да оцелеят да се размърдат а не да слушат безкрайните лъжи на банкинската тиква.
47
4
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Всички партии- скучни сте! Такава републиканска форма на управление с тези партии се изчерпа! България се измори и умори от всички вас, бо.клу.ци!
46
5
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
НАРОДА НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА НИКОЙ ,ЗАЩОТО МЕСЕЦИ ПРОТЕСТИ, А ПАРТИЯ НЕ СЕ ПОЯВЯВА ПЪЛНА С МЛАДИ 20-40 ГОДИШНИ УЧИЛИ В БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА ОБИКНОВЕНИ МЛАДИ ХОРА И ЩЕ ЕМИГРИРА
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, на Чалгаря всичко все авторско, от край до край!!!
44
1
 
18
 
! Отговори
хахах преди 3 години
Казала изчерпаната баба от изчерпаната партия.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвориха божковите чекмеджета!Хахаха
42
1
 
21
 
! Отговори
До Тикволандия преди 3 години
Ние бяхме на дъното приятелю! Над десет години вече се отлепяме стабилно от прогнилото, злочесто, комунистическо дъно и видяхме демокрация и широкия свят. Ти продължавай да гледаш пред носа си.
41
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце шикалкави и протака, като престъпник хванат на местопрестъплението
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ..ах ти май ката червена ти ,ли ще си олицетворение на рестарта.
39
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпразнихме чекмеджетата, рестартираме пълненето...
38
7
 
5
 
! Отговори
!! преди 3 години
До прах в очитеДа, геният Слави измисли това за намаляване на депутатите. Никой преди това не се беше сещал :D Хайде гледайте по-трезво на нещата.
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХахахаНИНОВА, ти ли си олицетворение на рестарта?
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнело служебно правителство на Грипена няма да има!Не се облизвайте!
35
18
 
0
 
! Отговори
прах в очите преди 3 години
предлаганите днес от ББ реформи ще отнемат десетилетия да станат работещи ако изобщо станат в този им вид понеже манталитета тук е балкански а не германски + някои от реформите не са негово първично предложение, а на Слави - непочтенно е да присвояваш чужди идеи и да ги предлагаш като свои решения
34
12
 
1
 
! Отговори
рестарта преди 3 години
на чекмеджетата
33
0
 
7
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Всичко казано днес от опозиция,протестъри и разни поддържащи ги експерти,социолози и медии е едно голямо ШМЕНТИ-КАПЕЛИ !!! Каквото и да говорят - НЕ ИМ СТИСКА !!! НА НИКОГО!!!
32
2
 
15
 
! Отговори
!! преди 3 години
До АнонименБоко ке падне до 2-3 дена!Това го слушаме от 5тия ден на измекярския протест :D И стана измекярски, не заради исканията си, а заради това кои хора го оглавиха. Което отблъсна нормалните хора.