Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!

Промяната - след честни предсрочни избори, поиска президентът
Обновена: 14 авг 2020 21:44 | 14 авг 2020 19:20, Петя Славова
1455
Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов поиска свикване на Велико Народно събрание, президентът на България Румен Радев даде официално изявление, в което припомни, че над месец продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

"Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено, промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство, само потвърждават необходимостта от исканите оставки.

В изявлението си от днес министър-председателят предлага свикване на Велико Народно събрание и серия от конституционни промени. Самият акт показва пренебрежение към Конституцията". Това заяви държавният глава Румен Радев по повод днешното изявление на премиера Бойко Борисов, в което той заяви, че иска свикване на Велико Народно събрание.

"Правото на инициатива за свикване на Велико Народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на министър-председателя. Може ли партията, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията. Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да иска промяна в конституцията", попита Радев.

Според държавния глава, разговор за конституцията и бъдещето на България е възможен след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
15
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Мислех да пиша, отварям и гледам думите си вече написани в коментар 14 - кратко, точно и ясно!
14
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, Баце те "финтира" и сега вади топката от вашата врата и оставаш без служебен кабинет.
13
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буратино сам попада в клопка. Нека се зберат да гласуват процедура по ВНС, з'аключи с гардовете вратите на парламента; натисни да променят дневния ред и гласувайте оставката Му. от как е вътре всичките гардове да арестуват Гербалистичаския апартамент-балкон-асенсьор Елит барабат со Шехереотздадата, и Борето и айде в затвора.Гешев нама как да не е засегнат от днешното слово на БеБо и ще си изпълни прокурорския цикъл.А отвън да се вие НАЦИОНАЛНОТ ХОРО НА ПОБЕДАТА!
12
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога полицията ще ошамари наглите казанджий?!
11
13
 
63
 
! Отговори
Радев-разединител преди 3 години
Станишев подкопа доверието в БСП, *** продължава да дълбае в тази посока, но Радев ще ги довърши. Откъде извира тази омраза? А трябваше да е обединител ! Жалко, пак не случихме с президент. По-точно избрахме си най-слабия и неадекватен президент до сега...
10
15
 
60
 
! Отговори
пфу преди 3 години
Говори Моксва ! Слушайте Радев, той е наш човек !
9
57
 
18
 
! Отговори
Съдията преди 3 години
Чл.154. (1) Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституциятапринадлежи на една четвърт от народните представители и на президента.Не можеш сам, Бочко! Трябва Радев да ти разреши.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО НФСБ ГЕРБ И ?ДПС?=ВНС
7
30
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може 2000-3000-5000 човека, платени и изключително шумни и злобни да решават съдбата на цяла държава! За Радев е ясно - злобно егоистично човече!
6
23
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я вижте каква паника в редиците на комунистите. Нещо не ни харесва идеята за намаляване на олигарсите в парламента, а Радев? Иначе ревем за промени в конституцията.
5
76
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кратко, ясно и точно, а не като Баце да плеска глупости и да се чуди как да шикалкави и протака
4
26
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко седмици протести и имаме оставки както и конкретно предложение за ВНС и нова конституция.8 месеца протести срещу Орешарски и нито една оставка, нито промяна.Къса памет имат червените "протестъри" начело с Резил Радев.
3
31
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е позор, оставка и затвор!
2
24
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рубладжиите са в шах,Резил Радев пак е контра, защото няма да му се получи бленуваното служебно (червено) правителство.Импексова ще се пеняви, щото иска пак да е главатарка на червената шайка .Мая се чуди каква нова провокация да сътвори, защото е наясно че остава извън играта.Циркът на червената мафия.
1
29
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на румен радев, съд и доживотен затвор!