Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!

Промяната - след честни предсрочни избори, поиска президентът
Обновена: 14 авг 2020 21:44 | 14 авг 2020 19:20, Петя Славова
1455
Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов поиска свикване на Велико Народно събрание, президентът на България Румен Радев даде официално изявление, в което припомни, че над месец продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

"Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено, промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство, само потвърждават необходимостта от исканите оставки.

В изявлението си от днес министър-председателят предлага свикване на Велико Народно събрание и серия от конституционни промени. Самият акт показва пренебрежение към Конституцията". Това заяви държавният глава Румен Радев по повод днешното изявление на премиера Бойко Борисов, в което той заяви, че иска свикване на Велико Народно събрание.

"Правото на инициатива за свикване на Велико Народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на министър-председателя. Може ли партията, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията. Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да иска промяна в конституцията", попита Радев.

Според държавния глава, разговор за конституцията и бъдещето на България е възможен след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОВЕРИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО ЩЕ ГО ВИДИШ НА ИЗБОРИТЕ КОГАТО И ДА СА ТЕ кле..поухий!До снощи имаме нужда от промяна на конституцията,младите искали смяна на системата,Славчо правил референдум и затова бил новия месияи сега хоп,ново двайсе!!Пълен *** и той,и другата мъ..рша дето почна революцията.Започнаха да се оправдават защо не искали ВНС ами защото целта им не е промяна а подмяна.Е тоя на снимката мислеше да става българския Путин или Лукашенко!ФИГУРАНТА ЧЕ ГЕВАРА!МАРШ от къде си дошло.
34
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не било легитимно правителството да свиква ВНС !Ами вий Ко искате бе законно избраното правителство да ви даде властта в ръцете щото сте изкарали 10 000 души по улиците ли бе?
33
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ууууууууууууууууууууууу ! кое общество искало ? - ти ли бе си обществото ? ти и шепа озверели олигарси ?-ВЪН от президенството !
32
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промяната на румен радев ветото ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, анархия, безвластие, кръв, гражданска война, безработица, безпаричие, страх, несигурност, смутни времена, протестиращи мутри на наркотици бият мирни граждани, радев връща комунизма, затова ли го избра, НАРОДЕ???
31
7
 
38
 
! Отговори
Деси Изяде Паричките преди 3 години
Вярно ли е че Роско Грипена няма пари да върне рушвета от провалената сделка с изтребителите?
30
6
 
47
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Деса зеленото чорапче цял ден мъдри отговор и накрая из....с ра едно *** гумно.Боко му го нахлузи със все кайсиите, а този не разбра дори колко дълбоко е прекаран.Ако нс вземе решение за свикване на внс, този шебек не може да назначи служебен кабинет. Ако не вземе, то на изборите през март ще има Бирисов 4. Шах и мат г-н Дубайски продажник. Ако е бил такъв пилот какъвто е президент, то е направил огромно добро на ВВС, че е освободил място за някой кадърен.
29
41
 
9
 
! Отговори
Мачкай преди 3 години
Давай Радев - смачкай комунистите от ГЕРБ
28
5
 
14
 
! Отговори
НеПрезидент преди 3 години
Не..не..не..беее..беее..беее..
27
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видя зора и исква свикване на ВНС. Защо сега бе, Бочи?
26
11
 
36
 
! Отговори
АБЕ , ГРИПЕНЕ... преди 3 години
ОБЩЕСТВОТО --ТОВА СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ!А , НЕ ОНИЯ 1000-2000-ЧОВЕКА , КОИТО СЕ ВЪРГАЛЯТ ПО УЛИЦИТЕ ПИЯНИ !ПАРИТЕ СА В ГЕРБ И ТЕ ЩЕ РАЗДАВАТ КАРТИТЕ ЗА ВНС!ТИ СИ ....ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ , СКЪПИ.....ХА,ХА,ХААААААААААААА
25
5
 
38
 
! Отговори
izh преди 3 години
Честни предсрочни избори организирани от служебно правителство назначено от Фъражката с главно "Ф". Същия дето поведе *** на държавен преврат и смело размахваше юмруци пред камерите , ама зад охраната. Ще ми ритат те на мене милионерите, а !!!
24
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно президента не зачита тези, които смятаме, че това което се случва, е грубо погазване на демократичните принципи и опит на креслива протестърска група да подмени волята на народа. Няма масовост на протеста, която да доказва тезата му. Власт имащите търсят преговори с представителство, което също го няма. Президента, обединител на нацията, отказва компромиси.А аз който се смятам за гражданин, който смята, че само с законни средства може да има бъдеще е притеснен от *** нарушаващи правата.
23
33
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ами ние на референдума искахме 120 депутати сега след 10 години борисов сесети за това за мен това с конституцията е тупкане на топката да се печели времев същото време се раздават пари и ние ще останем без пенсии протести додупка до оставката
22
7
 
29
 
! Отговори
Народен съд преди 3 години
Народен съд за всички.Радев е за затвор като останалите!
21
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чл.154. (1) Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституциятапринадлежи на една четвърт от народните представители и на президента.
20
8
 
45
 
! Отговори
пропила се преди 3 години
ало , другарю радефффф , ......аз съм , мая , абе не се получи очакваната реакция след изказването ти ..... кфо ше праим ?ше чакаме и ше се надяваме бе ! звънни и на *** .
19
12
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доверието в Радев се срина окончателно. Той няма градивни предложения, а само отрицания. Оказа се послушен слуга на амбициозната Нинова.
18
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предишните нечестни ли бяха, бре фигурант, нали ти ги организира. Кога ще почва импийчмънта на това подобие
17
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев отива в затвора и няма да има глас оттам. Гешев, мачкай ушатия зелен чорап!
16
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да коментира защо всяко червено управление на страната е приключило с опашки за хляб, икономическа изолация, хиперинфлация и държава на ръба на национална катастрофа и как така според него "доверите не е загубено" в сегашната опозиция, а именно същите които тогава ръководиха държавата?