Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!

Промяната - след честни предсрочни избори, поиска президентът
Обновена: 14 авг 2020 21:44 | 14 авг 2020 19:20, Петя Славова
1455
Румен Радев: Доверието в обществото е загубено!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов поиска свикване на Велико Народно събрание, президентът на България Румен Радев даде официално изявление, в което припомни, че над месец продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

"Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено, промените в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство, само потвърждават необходимостта от исканите оставки.

В изявлението си от днес министър-председателят предлага свикване на Велико Народно събрание и серия от конституционни промени. Самият акт показва пренебрежение към Конституцията". Това заяви държавният глава Румен Радев по повод днешното изявление на премиера Бойко Борисов, в което той заяви, че иска свикване на Велико Народно събрание.

"Правото на инициатива за свикване на Велико Народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на министър-председателя. Може ли партията, която методично погазва разделението на властите, да инициира промени в Конституцията. Може ли партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да иска промяна в конституцията", попита Радев.

Според държавния глава, разговор за конституцията и бъдещето на България е възможен след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми прав е! И поне ви казва истината! Ама... всеки има вкус - един харесва мутри, друг не...
4
 
11
 
! Отговори
555 преди 3 години
Не дай боже да се стигне до служебен кабинет , тогава ще видите истинско цунами от протестиращи как залива България
1
 
10
 
! Отговори
3724 преди 3 години
До АнонименНа никой свестен българин не му дреме за Русия, а на вас родоотстъпниците ще ви кажа най-учтиво, че тези които ви хранят са сложили отрова в храната. Разтърсете се в интернет и ще разберете истината. Не насаждам омраза, а казвам истината.
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хвалаАз виждам,че само троловете се занимават постоянно с Русия и всяват никому ненужна омраза, българите не могат да намразят освободителите си руснаци,спасили ги от едно тежко,страшно и жестоко турско робство!Русия винаги ще бъде в сърцата им,защото са признателни на Русия и на нея дължат свободата си!
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте оплювали Радев,той взе повече гласове от която и да е партия в парламента и хората му вярват и го подкрепят,а мразят ГЕРБ, гербери ставате нагли,оставете президента на мира,не спряхте да го преследвате и оплювате,все пак той е президент на България,а не лукова глава!
2
 
12
 
! Отговори
хвала преди 3 години
Много сте ми интересни вие руските "машини"? Хвалите майка Русия, но карате немски и япоски автомобили! Знаете какво е казал Путин преди 5 години, но "Аз съм българче" не знаете! Говорите от името на народа, но народа ви плюе! Народа ви дава да го ядете, а вие се дърпате!? Малко сте шизофреници, а?
3
 
14
 
! Отговори
Николай преди 3 години
До Радой Ралин- Ха, ха, безкрил, а хвърчи. Радой и за льотчика Радев го е написал!
1
 
10
 
! Отговори
Радой Ралин преди 3 години
"Простакът е кремък- корав и могъщ,Простакът е демон без лик, вездесъщ!Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае предели стига простакът до своята цел,Защото простаци край него вървяти дават му знаци и правят му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,но винаги касов, но винаги в плюсБез ден да протакаш, дори да кърви,война на простака до смърт обявиЗа срам на Европа, на всичките нас,когато докопа в ръцете си власт ..."
5
 
16
 
! Отговори
МайБах преди 3 години
Фигуранта май има заложби за фигурно пързаляне, защото яката се подхлъзна!
5
 
14
 
! Отговори
з преди 3 години
До АнонименНа 12 часа ли бачкате днес русофилите. ***!
2
 
4
 
! Отговори
хм преди 3 години
До АнонименАбе и ти си един анонимно независим, съвсем нищо не зависи от тебе!
5
 
22
 
! Отговори
Какво? преди 3 години
Този Фигурантин , защо се обажда.Само 3-*** души му вярват и го спонсорират- Импексова,Решетников и Али Баба Дубайски.Но скоро и те ще се откажат от него.Отдавна хората нямат доверие в него
5
 
23
 
! Отговори
Георги Симов преди 3 години
Е,и каква е свърши тоя президент ?! НИКАКВА,също като предишните президенти ! Освен да налага мижави " вето " и да се върти по посока на подухващия от Позитано вятър в уго да на Нинова да е направил нещо друго ?! Може да му се признае ,че много фигуративно прави коремното и артистично вдига юмрук,ама това не е достатъчно да си президент...
4
 
14
 
! Отговори
ХафтоматХалашнишков преди 3 години
Кавото и да ви говорят бспачките е вярно. Искат да има за всички, но не и за всеки. Уточнението е много важно. Нали сте чували за по-равните?
3
 
17
 
! Отговори
Дачата на Путин преди 3 години
След като се събудил махмурлия на сутринта зеленият чорап Радев погалил Деса по умната главица и попитал: - добре ли се превъртях снощи, а дългата Деса отговорила: даа, много добре се превъртя, ама случайно ли падна в скута на Путин ?!
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът-революционерите Гумен Радев стисна юмрук и толкова ентусиазирано подскочи, че съм ритна столчето под краката си.
999
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурант, няма да позволим РБ да стане бряг на черепната кост. Колко платиха да се направи. ВЪН. Няма да направите РБ комарджийска държава. ВЪН. Търкането е извращение с парите на бедните ***. ВЪН.
998
31
 
7
 
! Отговори
Нещастници преди 3 години
И да мучите и да плювате Радев е новият Левски!!!!Радев 90-та година е бил на 26 години. Докато се кандидатира за президент се е развивал само в професионалната си сфера. Не се е занимавал с политика, не е правил далаверки, няма обръчи от фирми, нито крадливи обшествени поръчки, не е приватизирал, няма хотел, не е бил доносник или бивш мафиот. В това отношение е направо бяла лястовица в Българските политически среди. Радев е всичко което МУТРАТА *** не е, а мечтае да е!!!! В САЩ оценили простия летец като бъдещ стратегически лидер...... https://mobile.frognews.bg/article/201349/
997
23
 
5
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
До Руски слуга А чия слуга е Тиквата?На САЩ,ЕС,Ердоган или всички заедно?
996
21
 
4
 
! Отговори
Скачай Баце преди 3 години
По действителен случай!!!!!Бай *** прелитайки над територията казва на Севда..."Абе Севи, ще взема да хвърля една пачка евраци та да зарадвам некой пенсионер"....А Севда му рекла: "Ама Буби не чуваш ли народа, ако ти скочиш сите българе ще се зарадват!!"Скачай Баце, зарадвай матряла!!!