Какъв ефект ще имат предложенията на Борисов?

Политолозите Антоний Гълъбов и Първан Симеонов по темата
16 авг 2020 22:30, Ния Христова
164
Какъв ефект ще имат предложенията на Борисов?
Снимка: БГНЕС
"Не съм привърженик на отварянето на конституционния дебат сега, но от гледна точка на политическия шахмат, предложението на премиера за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията, беше хитър ход", каза политологът Първан Симеонов пред NOVA.
 
"От една страна, с това се печели време – ще се обсъжда, ще се мисли и може да стане и пролет. От друга – темата се сменя. Вече не говорим дали отец Дионисий е отслужил нещо на барикадата, а си говорим за нова Конституция", коментира още той и допълни: "Борисов сякаш се опитва да сключи пакт зад гърба на народа. Ясно е, че протестът няма да хареса това. Те го заявиха, но Борисов сърфира на вълната срещу себе си".
 
"Премиерът Бойко Борисов повиши нивото. Предложенията му не са в отговор на протеста на хората, а анонс, който има много по-дългосрочен хоризонт. Разбира се, това обаче също носи риск", каза от своя страна политологът доц. Антоний Гълъбов.
 
"Всички говорят за съдебната власт, но истината е, че големите проблеми идват от липсата на баланс между съдебна и изпълнителна власт", смята още той.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравата сме загазили ако допуснем сикаджийския мафиот да посегне на Конституцията.
83
5
 
10
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
Ха ха ха ! Някои бокови мек,ерета за пореден път се опитват да доближат вождо си до големите и високи неща в държавата и политиката! Ам да питаме пр,асе отбира ли от кладенчова вода? Тоя щял да променя Конституцията- освен да я ос,ере в своя полза друго не може да стане.
82
11
 
10
 
! Отговори
истина преди 3 години
до вчера опозицията искаше нова конституция, рестарт, и нови хора в политиката. Сега ГЕРБ ще внесе в НС проект за нова конституция, и опозицията казаха НЕ ИСКАМЕ. Искаме Радев и временно правителство, ковчези и бесилки. Лъснаха им червените зад ници.
81
3
 
7
 
! Отговори
Име преди 3 години
Цитирани са само обслужващи политолози, нивото се срива.
80
6
 
12
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
До ЖенятаФакт е,че е голям мутряга.След като и виде н разследващ американски журналист Джеф Стайн е заявил,че го е страх,да дойде у нас,защото бб е мафиот....Статията е публикувана в американското списание "Кънгрешънъл куотърли"
79
18
 
10
 
! Отговори
Завист и злоба! преди 3 години
Такава злоба и завист лъха и защо?Защото псевдоинтелектуалците не могат да си представяткак човек, който стои по-ниско от тях, ги прави за смях.Не забравяйте, че Борисов е пожарникар и е научен да сегрижи за хората, а това, че Винету му е любима книга говори,че понятията чест, достойнство и последователност в името нанещо добро не са му чужди!Ето защо печели хората!
78
7
 
3
 
! Отговори
Женята преди 3 години
Каквото и да си говорим ако не беше Бойко тая партия отдавна щеше да е залязла ..... метода на управление не го коментирам!
77
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги съм го казвал - плебеите винаги раждат плебеи. Съвременния вариант е, че робите винаги раждат роби, а и остават роби - за българите мисля де!Сега само по 200 на протеста, но когато глада ви изкара на улицате ще е късно. Кредитите които се взимат в името на тези които си седят в къщо сега трябва да се връщат - ще бъде по страшно от Гурция! Както беше казал един другар - ще се умира яко!
76
9
 
18
 
! Отговори
Гамизов преди 3 години
Шопското упорство на Борисов да нахапе всички ябълки,защото не може да ги изяде ще доведе до национална катастрофа.
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо трябва да се сменят ***.Известно е,че нов бардак със стари урви не се прави.
74
7
 
16
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
Големите проблеми идват само и единствено от присъствието на Борисов в политиката! И ако това някой не го е разбрал, значи е наивник и вярва в извънземни! И това твърдение може да бъде подкрепено с десетки доказателства!И ако не изпитваха неимоверен страх, ГЕРБ щяха да си излъчат нормален премиер, а не лъжец, манипулатор и самохвалко!
73
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде. Искате промени. Ето. Но не забравяйтеГЕРБ и Бойко ще са поне 10 години.
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 120 ОСТАВКАИзползваш текст от песента на Слави но е точно така. Вкопчили са се в властта и няма лесно да я пуснат защото чакат милиардите от ЕС за "усвояване".
71
8
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
никакъв оставка и по процедурата
70
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В Беларус 200 000 в София 200!
69
4
 
14
 
! Отговори
Ванчо преди 3 години
Освен на Бай Мaнгaу сега и на тия айляци ше плащаме сметките
68
4
 
13
 
! Отговори
Ванчо преди 3 години
Ясно че не крадат, нали по цял ден чешат макарите по кръстовищата .....
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не работят като крадци. Бъди сигурен.
66
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Законно" избран от мъртъвци, продаден и купен ромски вот и вот на държавна администрация, упражнен под принуда. Толкова законно е избран баце ти, че направо дрънка.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, гледай каналите във ФБ и ще разбереш дали има протести или няма.